2021–22 Sonbahar/Kış Trendleri
Ana Sayfa Makyaj 2021–22 Sonbahar/Kış Trendleri

Makyaj

2021–22 Sonbahar/Kış Trendleri

Sıcak havaların bizlere veda etmesiyle sonbahara hızlı bir giriş yaptık ve neredeyse artık kış aylarına gelmiş bulunmaktayız. Bu süreçte yeni bir sezona geçmekle birlikte alışık olduğunuz saç ve makyaj rutinlerinizi değiştirmenin tam zamanı! Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda modaya yön veren ünlü moda evlerinin defileleri gerçekleşti. Gerçekleşen bu defilelerde aslında 2021 sonbaharında ve 2022 kış döneminde bizleri neler beklediğini hep beraber görebildik.

Hadi gelin, Sephora Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç’ün önerileri ile 021-22 Sonbahar/Kış sezonunun öne çıkan güzellik trendlerine birlikte göz atalım.

Grafik Eyeliner

Geçtiğimiz sene trend olan grafik liner’lar bu sene de trend olmaya devam ediyor. Siyah dışında yeşil,mavi ve beyaz tonları da kullanarak gözlerinizi olduğundan daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Rare Beauty Perfect Strokes Eye Liner, Sephora Collection Colored Waterproof Eyeliner ve yine Sephora Collection Colorblock Eyeliner ile Anastasia Beverly Hills Liquid Eye Liner önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Geriye Taranmış Saçlar

Tam geriye taranmış bu saç modelleri ile yüz hatlarınızı daha iyi ortaya çıkarabilir ve iddialı aksesuarlarınızı kolayca gösterebilirsiniz. Bu saç modeli için Tangle Teezer The Ultimate Finishing saç fırçası ile saçlarınızı şekillendirip, Bumble & Bumble Spray De Mode Saç spreyi ile kalıcılığını sağlamlaştırmaya yardımcı olabilirsiniz.

 

 

Buğulu Bakışlar

Yoğun dumanlı göz makyajların yerini bu sezon buğulu bakışlar alıyor. Zaman tanımayan bu uygulama ile gözlerinizi çok efor harcamadan ortaya çıkarabilirsiniz. Sephora Collection Pocket Palette, Too Faced Natural Matte far paleti, Zoeva Cocoa Blend far paleti önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Zaman Tanımayan At Kuyruğu

At kuyruğu belki de en çok rahat ettiğimiz ve hızlıca uygulayabildiğimiz bir saç modeli olarak dikkat çekiyor. Yandan veya enseden toplanmış modellerini önümüzdeki dönem fazlasıyla göreceğiz.

1950 Dudakları

Podyumlarda dikkatlerimizi çeken bir diğer look ise çok net olarak kırmızı dudaklar.1950’lerde fazlasıyla hayatımızda olmasıyla bilinen kırmızı dudaklar kış aylarının yaklaşması ile hayatımıza girmeye devam ediyor. Sephora  Collection Lip Blush, Huda Beauty Matte Power Bullet Ruj, Milk Lip Color, Fenty Beauty Stunna Lip Paint önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

İkiz Örgüler

Bohem ve genç havalarıyla kış aylarında en çok tercih edilecek saç modellerinden olmaya devam ediyor.

 

Yumuşak Ve Doğal Tonlar

Pembe alt tonlu ürünler bu yıl fazlasıyla hayatımızda olacak. Göz makyajı ve allıklarda görebileceğimiz bu tonlar makyajsız makyaj görünümünün odak noktası haline gelecek. Nars Deep Throat, Pixi On-the-Glow Blush, Natasha Denona Love Glow Cheek Palette, Huda Beauty Matte & Metal Melted Göz Farı, Rare Beauty Stay Vulnerable – Likit Far önerilerimiz arasında yer alıyor.

Neon Renkler

Özellikle yeşilin ve mavinin hakim olduğu neon renkler önümüzdeki dönemde fazlasıyla hayatımızda olacak. Dikkatleri üzerine çekmeyi sevenler için ideal bir uygulama. Anastasia Beverly Hills Mini Norvina Pro Pigment Palette Vol. 1 ve Sephora Collection Electric Palette önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Twiggy Kirpikler

Gözlerinizin fazlasıyla ön planda olduğu bu dönemde kirpiklerinizi de ön plana çıkarmayı ihmal etmeyin.Yoğun, hacim veren ve takma kirpik etkisi yaratan maskaraları makyaj çantanıza eklemeyi unutmayın. Benetif BADgal BANG! Maskara, Fenty Beauty Full Frontal Maskara ve Sephora Collection Size Up Maskara önerilerimiz arasında yer alıyor.