Daha Kalıcı Bir Ten Makyajı Elde Etmenin İpuçları
Ana Sayfa Makyaj Yüz Fondöten Daha Kalıcı Bir Ten Makyajı Elde Etmenin İpuçları

Makyaj

Daha Kalıcı Bir Ten Makyajı Elde Etmenin İpuçları

Gün boyu kalıcı bir makyaj elde etmek zannedersek hemen hemen her kadının hayalidir. Günlük koşuşturma rutini içerisinde bazı anlar makyajımızı tazelemeye bile fırsat bulamadığımız dönemlerde dayanıklı bir makyaj resmen kurtarıcı niteliğinde olabilir. Olabilen en maksimum seviyede makyajımızın kalıcı olması için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.

Makyajdan önce cildinizi nemlendirecek makyaj bazları kullanın.

Her şeyden önce ihtiyacı olan neme kavuşmuş bir cilt güzel ve dayanıklı bir makyajın ilk adımıdır diyebiliriz. Makyajınızı yapmadan önce hem ciltteki ton farklılıklarını dengelemek, ciltte parlak bir görünüm elde edebilmek hem de cildinizi nemlendirmek için mutlaka makyaj bazı kullanmanızı tavsiye ederiz. Make Up Forever Step 1 Equlizer Smoothing PrimerBenefit Professional: Pearl Primer, Dior Face&Body Primer ve Milk Hydro Grip Primer sizler için tavsiye edebileceğimiz ürünler arasında yer alıyor.

Makyajın belki de en önemli detayı sağlıklı ve yorgun görünmeyen bir göz çevresi.

Uzun süre dayanan, çarpıcı ve ışıltılı bir göz makyajı istiyorsanız her şeyden önce göz çevrenize ihtiyaç duyduğu bakım ve ilgiyi göstermelisiniz. Göz çevresindeki şişlikleri, koyu halkaların görünümünü azaltmaya yardımcı olması ve gerekli nemi ve ışıltıyı kazandırması için cildinize uygun nemlendirici ürünleri tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda yine göz çevrenizde oluşan kırışıklıkları ve kaz ayağı görünümünü azaltmaya yardımcı olması için destekleyici ürünler kullanabilirsiniz. Bu ürünler arasında;
Estee Lauder Advanced Night Repair Eye Concentrate, The Inkey List Retinol Eye Cream, Medical Beauty Research Cytoline Eye Care Cream, DR. JART+ Ceramidin Eye Cream, Lancome Rénergie Yeux Multi Lift Ultra Göz Kremi ve Filorga Optim-Eyes Stick Contour yer alabilir. Ek olarak, göz çevrenizde olduğu kadar cildinizde de oluşan şişliklerin giderilmesine destek olan Milk Cooling Water Jel Stick de önerilerimizden…

 

Makyajınızın kalıcı olması için doğru pudra ve fondöteni seçmelisiniz.

Gün boyu cildin maruz kaldığı ısı, toz gibi etkenlerden makyajınızın etkilenmemesi için dayanıklılık süresi uzun fondötenler tercih etmelisiniz. Diğer bir yandan; ciltteki yağlanma sonucu oluşan parlamalar da makyajınızın bozulmasına yol açacağı için sabitleyici ve matlaştırıcı pudralar da yaptığınız makyajın ömrünü uzatmanıza yardımcı olur.
Estee Lauder Double Wear Fondöten Stay In Place, Too Faced Born This Way Long Lasting Foundation, Dior Forever24h Wear High Perfection Skin-Caring Foundation ve Huda Beauty Faux Filter Foundation önerebileceğimiz fondötenler arasında yer alıyor.
Pudra alternatifi arayanlar için ise; Anastasia Beverly Hills Loose Setting Powder, Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch Sabitleyici Pudra ve Pro Filt’r Soft Matte Pudra ile Nars Light Reflecting Sabitleyici Pudra önerebileceğimiz ürünler arasında.

Makyaj sabitleyicinizi unutmayın.

Makyajınızın son belki de en önemli adımı; makyaj sabitleyici gün boyu kalıcı bir makyaj elde etmenizde size yardımcı olacak en önemli adımlardan biri. Anastasia Beverly Hills Dewy Set Makyaj Sabitleyici Sprey ve Too Faced Hangover Makyaj Sabitleyici Sprey bizim favorilerimiz arasında yer alıyor.