Siyah Nokta Karşıtı Bakım Önerileri
Ana Sayfa Cilt Bakımı Siyah Nokta Karşıtı Bakım Önerileri

Cilt Bakımı

Siyah Nokta Karşıtı Bakım Önerileri

Siyah nokta, pek çok kişinin en çok karşılaştığı cilt sorunlarından biridir. Tıkanmış gözenekler ve siyah nokta temizliği için cilt bakım rutinine ekleyebileceğiniz ürünleri sizler için listeledik. Dünyaca ünlü markaların en etkili siyah nokta maskesi, cilt serumu, siyah nokta giderici kremi ve peeling gibi ürünlerini Sephora mağazalarımızda ya da sephora.com.tr web sistesi üzerinden inleyebilirsiniz…

Cilt yapısına ve ihtiyacınıza göre seçebileceğiniz siyah nokta temizleyici ürünler, pürüzsüz ve arınmış bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Hemen şimdi siyah nokta sorununu ortadan kaldırmanıza yardımcı olan çözüm önerilerini keşfedin!

 

Siyah Nokta Neden Oluşur?

Siyah noktalar bir tür komedondur. Komedonlar, ciltteki gözeneklerin ölü deri hücreleri ve sebum olarak bilinen yağlı bir madde ile tıkanmasıyla ortaya çıkar. Deri yüzeyinde görülen siyah noktanın üstü koyu bir renge sahiptir. Normalde kıl, gözeneklerdeki köklerden büyür ve altta sebum üreten yağ bezleri bulunur. Bu gözenekler tıkandığında, açık gözenek içindeki ölü deri hücreleri havadaki oksijen ile reaksiyona girerek siyah bir nokta oluşturur.

Siyah Nokta Nasıl Temizlenir?

Sephora, evde siyah nokta temizleme işlemi için etkili pek çok ürün sunar. Siyah noktalardan kurtulmak için tek bir ürün yeterli olmayabilir. Bütünleşik temizlik ve tedavi gerçekleştirecek cilt bakım ürünleri daha etkili sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Söz konusu siyah nokta temizleme olunca akla ilk gelen ürünlerin başında peeling bulunur. Siyah nokta peeling seçenekleri yüzün nazikçe ölü deri, kir ve kalıntılardan arınmasına yardımcı olur. Siyah nokta gidermeye yardımcı asit içerikli ürünler de doktor kontrolünde kullanılabilir. Azelaik asit, salisilik asit ve benzoil peroksit, siyah nokta temizleme ürünlerinde en çok yer alan bileşenler arasındadır. Bu bileşenleri içeren günlük bakım rutininizde yer verebileceğiniz ürünler arasında Ren Ready Steady Glow Tonik ve Sephora Collection Arındırıcı + Pürüzsüzleştirici Serumunu örnek verebiliriz.

Siyah nokta sıkma aleti de kontrollü şekilde uygulandığında başarılı sonuçlar verebilir. Ancak siyah nokta sıkma işleminin nazik ve hassas şekilde yapılması çok önemlidir.

 

Siyah Nokta Karşıtı Bakım Önerileri

Gece yüzünüzde oluşan kir ve bakterileri temizlemek için sabah yüzünüzü yıkamak siyah nokta oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Ayrıca yastık kılıflarınızı düzenli olarak değiştirdiğinizden de emin olmalısınız. Siyah nokta bantları kullanarak oksitlenmiş yağ ve kirden arınabilirsiniz. Yağlı veya akne eğilimli ciltler için yağsız güneş kremleri kullanarak siyah nokta oluşumunun azalmasını destekleyebilirsiniz. Ölü deri hücrelerinin temizlenmesine yardımcı olan nazik asit içerikli peeling ürünlerden destek alabilirsiniz.

 

Siyah Nokta Nasıl Geçer?

Siyah nokta oluşumunu tetikleyen bazı hatalardan kaçınarak ve cilt bakım rutinini geliştirerek daha pürüzsüz ve siyah noktalardan arınmış bir cilde sahip olabilirsiniz. Temizlik, siyah nokta bakımının en önemli adımıdır. Yağ birikimini gidermek için uyandığınızda ve yatmadan önce yüzünüzü yıkamanız gerekir. Kullandığınız temizleyicinin antibakteriyel bileşenlere sahip olmasına da dikkat edin. Gözenekleri tıkamayan, gözenekleri temiz ve açık tutan ve ölü deri oluşumunu azaltan, komedojenik olmayan makyaj ve kozmetik ürünler kullanmalısınız. Siyah nokta maskesi ve siyah nokta bandı gibi ekstra ürünleri cilt bakım rutinine dahil etmeyi de unutmayın.

 

Siyah Nokta Maskesi Nasıl Kullanılır?

Siyah nokta maskeleri, içeriğine göre farklı şekillerde uygulanarak temiz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Soyulabilen maskeler, ölü derilerden arındırdığı için siyah nokta temizliğinde en çok kullanılan ürünler arasında yer alır. Sephora Collection’ın Siyah Glikolik Asitli Soyulabilen Aloe Veralı Maskesi 15 dakika bekledikten sonra jel olarak soyulur. En derin kir ve toksinleri arındırmaya yardımcı aktif-x kömür içerikli Glamglow Supermud Clearing Treatment Maske ise 10-15 dakika ciltte bekledikten sonra nazikçe suyla durulanır. Bunların yanı sıra kir, kalıntı, çevre kirliliği gibi gözenekleri tıkayan toksinleri arındırımayı hedefleyen Origins Clear Improvement Active Charcoal Maske de cilde uygulandıktan sonra kuruması beklenerek ılık su yardımıyla temizlenir.
Sephora’nın geniş kapsamlı siyah nokta karşıtı ürün koleksiyonunda her dxpşds0*şlçcildin ihtiyacına uygun maske ve diğer bakım ürünü seçeneklerine göz atabilirsiniz.