YAZ MAKYAJINI KORUMA SIRLARI
Ana Sayfa Makyaj YAZ MAKYAJINI KORUMA SIRLARI

Makyaj

YAZ MAKYAJINI KORUMA SIRLARI

Yaz aylarını hepimiz ne kadar çok sevsek de sıcak havalarla beraber makyajımızın dayanıklılığı ister istemez azalıyor. Hemen hemen her kadının özellikle yaz aylarında makyajının akmasını engellemek için çözümler aradığı bir gerçek! Enerjisi bol, içimizi ısıtan yaz günlerinde makyajımızın daha uzun süre dayanmasını sağlamak için dikkat etmemiz gerekenleri sizler için sıraladık.

 

Makyaj öncesi göz kapaklarınızı temizleyin

Yaz aylarında normale oranla daha çok yağlanan cildimizi makyaj öncesi kir ve yağlardan arındırarak uzun ömürlü makyajımızın ilk adımını atabiliriz. Özellikle göz kapaklarımızda uyguladığımız ürünlerin topaklanmaması ve gün içerisinde sıcak havanında etkisiyle bulaşma yapmaması için gözlerimizi micellar temizleme suyu ile önden temizlemeli, eski makyajımızdan ve cildin maruz kaldığı kirlerden arındırmalıyız. Sonrasında cilt tonunuza uygun bir kapatıcı, göz farı bazı  veya suya dayanıklı ürünler ile göz makyajınızı ideal görünüme kavuşturabilirsiniz. Sephora Micellar Cleasing Water, Lancome Comfort Makyaj Temizleyici Micellar Su göz temizliğiniz için önerilerimiz arasında. Baz olarak ise Anastasia Beverly Hills Primerı deneyebilirsiniz.

 

Makyaj öncesi ve sonrası cildinize pudra uygulayın

 Çoğunlukla fondötenimizi uygulayıp makyajımızı tamamladıktan sonra pudra kullanımının doğru olduğunu bilsek de aslında makyaj öncesi transparan bir pudra kullanmanın ne kadar etkili olduğuna inanamazsınız! Makyaj öncesi fondöten uygulamadığınız cildinize ince bir kat transparan pudra uygulayarak makyaja başlayıp, bitiminde de aynı şekilde ince bir kat uygularsanız makyajınızın dayanıklılığını bir hayli arttırmış olursunuz. Aynı zamanda bu sayede özellikle t bölgesinde oluşan parlama ve yağlı görünümü de engellemiş olabilirsiniz. Huda Beauty Easy Bake Pudra, Anastasia Beverly Hills Sabitleyici Pudra ve Too Faced Peach Perfect Loose Powder – Peaches & Cream Transparan Pudra seçenekleriniz arasında yer alabilir.

 

 

Dudak peeling’ini unutmayın

Makyaj öncesi cildimiz kadar dudaklarımız da ihtiyacı olan bakımı hak ediyor! Rujunuzu uygulamadan önce dudaklarınıza yapacağınız kısa bir peeling işlemi, dudakları ölü deriden arındırarak makyaja daha uygun hale getirir. Bu sayede uyguladığınız rujunuzun da dayanıklılığını arttırmış olursunuz. İdeal bir dudak peeling’i için size önerilerimiz; Fenty Beauty Pro Kiss Lip-Loving Scrubstick, Dior Addict Lip Sugar Scrub ve Milk Kush Lip Scrub

 

Fazla kremsi yapıda olmayan kalıcı rujları tercih edin

Rujunuzun uzun süre dayaklı olması her zaman fazlasıyla önemliyken yaz aylarında bu önem daha da artıyor. Likit rujlar kremsi dokudaki rujlara kıyasla daha çok kalıcılığa sahip olduğundan özellikle yaz aylarında daha mat ve kremsi dokuda olmayan rujları tercih edebilirsiniz. Anastasia Beverly Hills  Likit Mat Ruj, Sephora Collection Cream Lip Stain Ruj ve Rare Beauty Lip Souffle Mat Dudak Kremi ihtiyacınız olan görünüme kavuşmanıza yardımcı olabilir.

 

 

Gün içerisinde oluşan yağı ve teri ciltten uzaklaştırmayı unutmayın

Gün içerisinde cildin maruz kaldığı yağı ve teri makyajınızı bozmadan almak için mutlaka profesyonel ürünlere başvurun. Kullanacağınız yağ emici mendiller ya da teri almaya uygun makyaj süngerleri doğru tercih olacaktır. Rare Beauty’nin tam da bu anlar için yardımınıza koşan Yağ Emici Kağıt ve Puf Seti ideal bir tercih olacaktır.