Parlak ve Canlı Görünen Saçlar İçin Öneriler
Ana Sayfa Parlak ve Canlı Görünen Saçlar İçin Öneriler

Parlak ve Canlı Görünen Saçlar İçin Öneriler

Güçlü ve ipeksi saçlara sahip olmak tüm kadınların hayali. Saçınızı iyi tanıyıp doğru ürünlerle düzenli saç bakımı yaparak olası sorunların önüne geçebilir, parlak ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Saç bakım rutininizi belirlemeden önce bir uzman yardımı ile veya belirtileri değerlendirerek saç tipinizi belirlemeniz gerekir. Sonrasında saç tipinize ve ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiş özel formüller ile ışıltılı saçlara sahip olabilirsiniz.

 

Saç Yapısına Göre Bakım Nasıl Yapılır?

Farklı saç tiplerinin farklı ihtiyaçları vardır. Saçınızın ihtiyaçlarını iyi anlayıp ve bu ihtiyaçlara cevap verecek saç bakımını uygulayarak hayalinizdeki ipeksi saçlara sahip olabilirsiniz. Unutmayın, en iyi şampuan sizin saç tipinize en uygun olandır. Saç bakım ürünleri arasından bir seçim yaparken saçınızın kuru mu, yağlı mı, yıpranmış mı olduğunu bilmeniz gerekir.

 

İşte, yapmanız gerekenler:

  • Bir uzman yardımı ile saç tipinizi öğrenin.
  • Saç tipinize ve ihtiyaçlarına uygun içerikli ürünler seçin.
  • Kendinize bir saç bakım rutini oluşturun ve düzenli uygulayın.
  • Yağlı saçlar için arındırıcı özellikli ürünleri, kuru saçlar için yoğun nemlendirici ürünleri tercih edin. Egzama gibi cilt rahatsızlıklarınız varsa mutlaka doktorunuzun onayladığı ürünleri kullanın.
  • Boya ve ısı temasından yıpranmış saçlar için özel bir bakım gerektiğini unutmayın.

 

Kuru Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kuru saçlar karakteristik olarak ihtiyaç duyduğu sebumu üretemediği için yeterince beslenemez ve cansız bir görünüme sahip olur. Kuru saçlarda en sık karşılaşılan saç sorunları kırılma ve kopmalardır. Tüm bu saç sorunların önüne geçmek, saçınıza ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmak için besleyici saç bakım ürünlerini tercih etmelisiniz. Kuru saçlara özel olarak geliştirilmiş şampuanların yanı sıra Olaplex  Nº.8 Bond Intense Moisture Mask gibi saçı nem bakımından besleyen ürünleri saç bakım rutininizin bir parçası haline getirebilirsiniz.

Kuru saç bakımı için ideal ürünlerinden biri de saç bakım yağları. Argan özleriyle zenginleştirilmiş Moroccanoil Treatment Original ürününü düzenli uygulayarak mat görünümden kurtulabilir, güçlü ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

 

Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Yağlı saçlar ihtiyaç duyduğundan fazla sebum üretir ve bu nedenle sürekli kirlilik hissi verir. Saçınızı ne kadar sık yıkarsanız yıkayın saçınızdaki parlama bazen birkaç saat içinde geri gelir ve saçlarınız cansız görünür. Bu görünümün önüne geçmek ve güçlü saçlara sahip olmak için yağlı saç bakımı rutini oluşturmanız, saçınızı fazla sebumdan arındırmanız ve nem seviyesini düzenlemeniz gerekir. Saç bakım yağları gibi yoğun içerikli ürünlerden uzak durmalı, hafif yapıya sahip Sephora Collection EXFOLIANT SCRUB ŞAMPUAN gibi arındırıcı ürünlere şans vermelisiniz.

 

Yıpranmış Saçlar İçin Bakım Önerileri

Çevresel etkenler, saç boyaları, saç şekillendirme işlemleri ve ısı değişimleri saçınızı yıpratır ve güçsüzleştirir. Yıpranmış saçlarda kırılma ve kopmalar, elektriklenme ve cansız bir görünüm öne çıkan sorunlardır. Tüm bunların üstesinden gelmek güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak için onarıcı bakımlar uygulayabilirsiniz. Yıpranmış saç bakımı için şampuandan şekillendiriciye saçınızı güçlendirmek için özel olarak geliştirilmiş ürünleri tercih etmelisiniz. Bumble & Bumble Bb.Bond-Building Repair Shampoo ile saç onarımını destekleyebilir, canlandırıcı etkisi ile sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Yıpranmış saç bakımında öne çıkan bir diğer ürün grubu ise saç bakım maskeleridir. Moroccanoil Intense Hydrating Mask gibi  orta ila kalın, kuru saçlar için formüle edilmiş yüksek performanslı, antioksidan içerikli bir maske deneyebilirsiniz.

 

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri

En hassas saç tiplerinden biri olan ince telli saçlar kırılma ve kopmalara meyillidir, gerekli bakım uygulanmadığında mat ve sönük görünüme sahiptir. Özellikle fön, maşa ve düzleştirici gibi uygulamalarla kolayca hasar görebilen ince saçlar için bu saç tipine özel geliştirilmiş şampuan ve saç kremlerini kullanmak oldukça önemlidir. Saçlarınızı besleyici içeriği ile güçlendirmek ve kolay taramak için Bumble & Bumble Sp. Purpose Col. Minded Conditioner’ı tercih edebilir, aynı markanın All Style Blow Dry Saç Kremi ile saçınızı ısının zararlı etkilerine karşı koruma altına alabilirsiniz. Sephora’nın geniş saç bakım kategorisinden saç tipinize uygun ürünleri seçebilir, düzenli uygulama ile ışıltınızla görenleri büyüleyebilirsiniz.