5 Adımda Doğal Görünümlü Makyaj
Ana Sayfa Makyaj Yüz 5 Adımda Doğal Görünümlü Makyaj

Makyaj

5 Adımda Doğal Görünümlü Makyaj

Günlük rutininizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz, cildinizde ışıltı ve canlılık görünümü yaratmanıza fayda sağlayabilecek doğal bir makyajın tüyolarını 5 adımda sizler için derlerdik.

Nemlendiricinizi uygulayarak işe başlayın

Nemini almış bir cilt her makyajın ilk adımı olarak sayılabilir. Cildinizin daha sağlıklı ve canlı bir görünüme sahip olmasında ihtiyacı olan neme kavuşması faydalı olabilir. Bu nedenle makyajınızın ilk adımı olarak cilt tipinize en uygun nemlendiriciyi uygulayarak başlayabilirsiniz.

Makyaj bazı ile cildinizi hazırlayın

Nemini almış bir ciltten sonra uygulayacağınız makyaj bazı hem makyajınızın daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayabilir hem de cildinizi daha pürüzsüz bir hale getirmeye fayda sağlayabilir.

Hafif bir fondöten ve kapatıcı uygulayın

Cildinizde kapatmak istediğiniz kusurlar ya da renk dengesinde farklılıklar varsa doğal görünümlü bir ten makyajı için çok yoğun formülü olmayan daha transparan yapıda bir fondöten tercih edebilirsiniz. Fondötene ek olarak cilt yapınıza ve ten renginize uygun olan bir kapatıcı ile de hem göz altlarınızda oluşan koyu halkaları giderebilir hem de cildinizdeki kusurları ufak dokunuşlarla kapatabilirsiniz.

 

Allık kullanırken dudaklarınızı da renklendirebilirsiniz

Hafif kızarmış, doğal bir ışıltıya sahip yanaklar ve canlı duran bir cilt için allık her zaman makyajınızın imzası niteliğindedir… Allığınızı uygularken bir yandan da dudaklarınıza renk vermek için kremsi yapıya sahip bir ürünle istediğiniz doğal görünüme ulaşabilirsiniz.

Maskara ile makyajınızı tamamlayın

Doğal görünümlü bir makyaj için ultra hacim veren dramatik bir görünüm sağlayan maskaralar yerine kirpiklerinizi tek tek ayıran ve uzatan maskaralar tercih edebilirsiniz. Doğal bir görünüm elde etmek için maskaranın en fazla iki kat uygulandığından emin olun. Böylelikle makyajınız daha doğal duracaktır.