5 Adımda Saç Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ana Sayfa 5 Adımda Saç Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

5 Adımda Saç Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 “Saç yıkamak ne kadar zor olabilir ki?” dediğinizi duyuyor gibiyiz fakat bazen en kolay olan bakım rutinlerimiz esnasında farkında olmadan yanlışlar yapabiliyoruz. Saç yıkamak da çoğu zaman hata yaptığımız adımlardan biri. Özellikle sıcak hava koşullarında neredeyse her gün yıkadığımız saçlarımız için dikkat etmemiz gereken yanlışlar neler? Birlikte 5 adımda inceleyelim:

1.Yüksek dereceli suyla yıkamak

Evet, özellikle yaz aylarında çok sıcak suyla saçlarımızı yıkamıyor olabiliriz ama her mevsim sıcak suyla duş alma alışkanlığınız varsa hem saçlarınız hem de beden sağlığınız için buna bir an önce dur demelisiniz. Saçları çok sıcak suyla yıkamak, saç diplerini açarak keratin proteinlerinin azalmasına, saç derisinin doğal nem dengesinin bozularak saçta fazla yağlanmaya neden olmasına ve saçtaki renk moleküllerinin zarar görmesine neden olur. Bu nedenle saçlarınızı mümkün olduğunca “ılık” sayılabilecek bir ısıdaki su ile yıkamaya özen göstermenizi tavsiye ederiz.

 

2.Şampuan ve saç kremini yeteri kadar durulamamak

En sık yapılan yanlışlardan biri de saçtaki şampuan ve kremin tamamen arındığından emin olmadan duştan çıkmak! Saçları doğru şekilde yıkamanın en önemli ve başlıca adımlarından biri de kullanılan ürünlerden saçı doğru şekilde arındırmak.  Şampuanınızı yeterince durulamadığınızda saç deriniz uzun vadede kurumaya başlar ve hiç istenmeyen kepek oluşumu gözlemlenebilir. Diğer bir yandan; saçlarınız şampuanlı kaldığından yağlanır ve ağırlaşmaya başlar. Aynı şekilde saç kreminin de iyice durulanması gereklidir tabii ki. Saç kremini yeteri kadar durulamamak ve saç diplerinin kreme maruz kalmasına izin vermek yapabileceğiniz başlıca yanlışlardan. Bu durumda istemeden saçta fazla yağlanmaya sebep olabilirsiniz.

Bahsi geçmişken bizim favori ürünlerimizden olan, saçları ağırlaştırmadan, içeriğindeki biotin ile besleyen ve nemlendirmeye destek olan Sephora Collection Şampuan ve Bakım Kremi ikilisi saçlarınızı yıkama seansınızda sizlere eşlik edebilir.

 

3.Saç derisine sert masaj yapmak

Saçların daha canlı, daha parlak ve sağlıklı olması için düzenli aralıklarla saç derisine masaj yapılması gerektiği bir gerçek! Ama bu masajın nasıl yapıldığı esas dikkat edilmesi gereken nokta. Saçlar ıslandığında çoğunlukla daha kırılgan bir hal alırlar ve bu anda saç derisine sert hareketlerle masaj yapmak saç yapınıza zarar verebilir, kırılmalara neden olabilir ve saçtaki folikülleri güçsüzleştirebilir. Bu nedenle saç derinize masaj yaparken tırnaklarınızı saç derisinden sakınmalı, nazik ve yumuşak hareketlerle parmak uçlarınızı kullanarak masaj yapmalısınız.

Sephora Collection’ın Scrub Şampuan’ı saç derinizi arındırmak ve masaj yapmanız için ideal eşlikçiniz olabilir… İçeriğindeki tuz partikülleri sayesinde saç derisini ve saçı kirlilik partiküllerinden, fazla sebumdan ve ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olur. Ek olarak bu eksfoliye edici şampuan, saç derisini ovma etkisinin yanı sıra saça parlaklık kazandırdığı bilinen elma sirkesi ile de zenginleştirilmiştir.

 

4.Yanlış saç kremi kullanmak

Daha nemli, parlak ve canlı saçlar için saç kremi kullanmak tabii ki önemli bir adım. Fakat doğru saç kremi seçimini nasıl yapmalıyız?  Saç kremini mutlaka saç tipinize ve saçın ihtiyacına göre tercih etmelisiniz. Örneğin; saçlarınız ince telli ve zayıf bir yapıdaysa saçlarınızı iyice ağırlaştırıp sönmesine sebep olacak ürünlerden kaçınmalısınız. Ya da kabarma ve elektriklenme gibi sorunlarınız varsa da saçlarınızı yatıştırıp nemlendirecek ürünleri kullanmayı tercih edebilirsiniz. Sephora dünyamızda yer alan saç bakım kremlerini inceleyerek kendinize en uygun ürünü tercih edebilirsiniz.

 

5.Duştan önce saçları taramamak

Saçlarınızı şampuanlarken istemeden de olsa saçları karıştırdığınızdan bu işlemin bir adım öncesine giderek duş almadan önce saçlarınızı tararsanız duş esnasındaki karışıklığın bir nebze de olsa önüne geçebilirsiniz. Böylelikle saçlarınız daha az kırılır ve saçta daha az dökülme meydana gelir. Bu işlemi yaparken tüm saç tiplerine uygun, saçtaki dolaşıklıkları saça zarar vermeden ve saçı yıpratmadan çözmeyi hedefleyen Tangle Teezer The Ultimate Finishing Saç Fırçasından yardım alabilirsiniz.