5 Adımda Yaza Sağlıklı Saçlarla Başlamanın Püf Noktaları
Ana Sayfa 5 Adımda Yaza Sağlıklı Saçlarla Başlamanın Püf Noktaları

5 Adımda Yaza Sağlıklı Saçlarla Başlamanın Püf Noktaları

Mevsim geçişleri ve geride bıraktığımız kış ayları nedeniyle soğuk hava koşullarından yıpranan saçları yaza hazırlama zamanı geldi. Saçlarınızın yaz mevsiminde daha sağlıklı, daha parlak ve daha hacimli görünmesine yardımcı olmak için saç bakımına dikkat etmeli ve kullandığınız ürünlerin saç tipinize ve saçınızın ihtiyacına uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu yazımızın devamında saçlarınızı yaz aylarına hazırlamanız için derlediğimiz önerilerimizi sizlerle paylaşacağız.

Saçlarınızı kestirin.

İlk olarak işe, soğuk ve kuru havalardan yıpranıp kırılan saçlarınızı kestirmekle başlayın. Yaz öncesi saçlarınızın kestirerek kırık uçlardan kurtulup saçın doğal canlılığını geri kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Doğru şampuanı seçin.

Saç derinize ve saç tipinize uygun şampuanı seçmek sağlıklı görünen bir saça sahip olmanın en önemli adımlarından biridir. Sık sık şampuan değiştirmek ya da size uygun olmayan bir şampuanı kullanmak saç sağlığınızı etkileyebilir, saçta kuruluk, nem kaybı, kepek ya da fazla yağlanma gibi sorunlara neden olabilir. Özellikle yaz aylarında deniz ve güneş nedeniyle çok fazla dış etkene maruz kalan saçlarınızı doğru şampuan seçimi ile nemlendirip temizlemeye dikkat etmelisiniz. Eğer yağlanmaya meyilli bir saç yapınız varsa haftada birkaç kez saç derisini derinlemesine temizlemek için Sephora Collection Exfoliant Scrub Şampuan ve Briogeo Scalp Revival Charcoal + Biotin Dry Şampuan‘ı deneyebilirsiniz. Kuru, yıpranmış ve işlem görmüş saçlar için ise Drunk Elephant Cocomino Glossing Shampoo, Olaplex No. 4 Bond Maintenance™ Shampoo, Moroccan Oil Moisture Repair Shampoo ve yine Moroccan Oil Hydrating Shampoo önerilerimiz arasında yer alıyor.

Tüm bunlara ek sarı saçlara sahip olanlar için ise önerimiz renk koruyucu, besleyici ve onarıcı içeriği yüksek olan ürünleri tercih etmeleri.  Özellikle Olaplex’in bakım ve onarım gücü çok yüksek formüllerle tasarlanan şampuanları ile Bumble and Bumble’ın Blonde Şampuan‘ı sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Doğal özler içeren yağlar ile saça bakım yapın.

Farklı bitkisel özlerle güçlendirilmiş formüle sahip saç yağları ile saçlarınıza mutlaka ek bakım yapmayı unutmayın. Kış aylarının yıpratıcı etkisinden çıkıp kendine gelmeye çalışan saçlarınızı sağlıklı ve güçlü bir görünüme ulaştırmanın önemli adımlarından biri de kullanacağınız doğru bakım yağlarıdır. Haftada ortalama 2 kere uygulayacağınız bakım yağı ile saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Gisou Honey Infused Hair Oil, Olaplex N° 7 Bonding Oil, Moroccanoil Treatment Original, Sephora Collection Hair Oil ve sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Saçınızı yıkama sıklığınıza dikkat edin.

Özellikle yaz aylarında havuz, deniz vb. faktörlerden dolayı duş alma sıklığımızın arttığı kaçınılmaz bir gerçek… Fakat saçın çok sık yıkanması ve her yıkanmada şampuan uygulanması saç derisinin kurumasına ve nem kaybetmesine neden olur. Bu da saç köklerine zarar vererek saçın matlaşmasına neden olur. Aynı zamanda çok sıcak su ile yıkanan saç da saç derisinin yağlandırdığından yapışık ve yağlı duran bir saç görünümüne sebep olabilir. Saçlarınızı her gün üst üste yıkamamaya ve saçı çok sıcak suya maruz bırakmamaya özen göstermenizde fayda olduğunu hatırlatmak isteriz.

Boya uygulaması yapmayın.

Yaz aylarına girmiş olduğumuzdan saçınıza yaptığınız boya uygulamalarına kısa bir süre ara vermenizi öneririz. Böylelikle saç derisi, saç dipleri ve saç uçları kimyasallardan uzak kalarak yenilenme şansı bulabilir… Boyalı saçlarınızın bakımı ve sağlıklı görünümünü koruması için ise Olaplex No. 3 Hair Perfector, Bumble and Bumble Bb.Bond-Building Repair Shampoo,  Morocan Oil Color Depositing Mask Champagne denemenizi tavsiye ettiğimiz ürünler arasında yer alıyor.