Mevsimlere Göre Oje Tercihi Nasıl Yapılır?
Ana Sayfa Mevsimlere Göre Oje Tercihi Nasıl Yapılır?

Mevsimlere Göre Oje Tercihi Nasıl Yapılır?

Makyaj yapmanın aslında bir sanat olduğunu biliyor olabilirsiniz. Peki, güzelliğinizi ön plana çıkarmak için doğru makyaj malzemesi ve yöntemlerini seçtiğinizden emin misiniz? Dikkatli bir şekilde belirlemeniz gereken malzemelerden biri de ojedir. Rengarenk oje modelleri ile makyajınızı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

 

Mevsimlere Göre Oje Tercihi Nasıl Yapılır?

Oje seçerken içinde bulunduğunuz mevsimi dikkate almanızı öneririz. Çünkü mevsime uygun oje renkleri tercih etmek makyajınızın daha etkileyici görünmesini sağlar. Sonbahar için bordo veya koyu kırmızı oje sizce nasıl olur? Peki, ya kahverengi, ışıltılı altın rengi, koyu turuncu, nötr veya mor renkli bir ojeye ne dersiniz? Kış mevsimine gelince genelde koyu renklerin hakimiyetini ojelerde de görmek mümkündür. Tabii ki ilk akla gelen gri ya da siyah oje olabilir. Bunların dışında kış mevsimine uygun oje renkleri arasında mavi, gümüş rengi, koyu kırmızı, kestane rengi, orman yeşili veya koyu mor sıralanabilir. Doğanın canlandığını ellerinizde hissetmek isterseniz ilkbahara uygun parlak veya açık pembe renklerin yanı sıra mor, eflatun, yeşil, sarı, turkuaz veya mercan rengini tercih edebilirsiniz. Son olarak yazın bütün sıcaklığını hissetmek için deniz köpüğü yeşili veya beyaz oje doğru bir tercih olabilir. Ayrıca pastel mavi, soluk pembe ya da mor renkli ojelerin yanı sıra French oje ya da nude oje tercihleri ile tırnaklarınızda yalın bir görünüm elde edebilirsiniz.

İstediğiniz renkteki ojeyi bulabilek için Sephora Collection’ın geniş renk skalasına sahip Color Hit Oje serisine bakabilirsiniz.

Bunun yanı sıra birçok oje tutkununun favori oje markalarından olan Chanel ve Yves Laurent markalarının ojelerine de  göz atabilirsiniz.

 

Kusursuz Oje Nasıl Sürülür?

Doğru ve kalıcı oje seçtiğinizden eminseniz şimdi sıra ojeyi kusursuz bir şekilde sürmeye geldi. Peki, kusursuz oje nasıl sürülür? Ojeyi doğru bir şekilde sürmek için öncelikle tırnaklarınızın üst yüzeyini süngerli törpülerle törpülemelisiniz. Sonrasında mutlaka oje bazı kullanın ve ojeyi toplamda 3 defa dikkatlice sürmeye çalışın. Oje sürerken mutlaka serin ve kuru bir yerde bulunmaya çalışmalısınız. Ojenizin daha canlı ve parlak görünmesi için ikinci kat üzerine koruyucu kat uygulayabilirsiniz. Son olarak ojenizin kurumasını bekleyebilir ya da bir oje kurutucu yardımıyla kuruma süresini azaltabilirsiniz. Oje kurutucu olarak Sephora Collection Express oje kurutucusunu kullanarak ojenizin daha hızlı kurumasına yardımcı olabilirsiniz.

 

Elbise Rengine Göre Oje Tercihi Nasıl Yapılır?

Kıyafetinizin rengi ile ojenizin renginin uyumlu olmasını istiyorsanız ana, ara ve zıt renklerin yanı sıra nötr renk tercihleri konusunda özenli olmalısınız. Örneğin, kırmızı bir kıyafeti kırmızı veya Chanel Le Gel Coat siyah oje ile kombinleyebilirsiniz. Mavi elbise için farklı tonlardaki mavi ojeler, turkuaz elbise için siyah oje tercihi doğru olur. Siyah elbiseyi ağırlıklı olarak kırmızı ya da beyaz ile beyaz elbiseyi ise gri, beyaz veya siyah ile kombinleyebilirsiniz. Ayrıca kıyafetinize uygun oje desenleri ile kendinizi şımartabilirsiniz.

Mat Oje Nasıl Sürülür?

Tırnaklarınıza mat oje sürmeden önce parlatıcı sürmeniz işinizi kolaylaştırır. Mat ojeyi sürmek için şişesini iyice sallayarak ojenin akışkan hale gelmesini sağlamalısınız. Mat ojeyi yoğun bir şekilde ve tek kat sürmeye özen göstermelisiniz.

Metalik Oje Nasıl Sürülür?

Metalik oje sürmek için öncesinde tırnaklarınıza baz sürmeniz gerekir. Daha sonra istediğiniz rengi tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz. Tırnak uçlarına metalik ojenizi sürerek sıra dışı bir görünüm elde edebilirsiniz.
Metalik oje tercihleriniz için Sephora Collection Hit Oje serisine göz atabilirsiniz.

 

Desenli Oje Nasıl Sürülür?

Desenli ojeyi sürmek için en az iki farklı renge sahip oje kullanmalısınız. Daha sonra bant yardımıyla taşırmadan farklı şekiller yaparak desenli oje yapabilirsiniz. Oje kullanırken “Oje nasıl çıkar?” sorusu aklınıza gelmiş olabilir. Ojeyi çıkarmak için aseton ya da ev yapımı farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Klasik oje çıkarıcılar yerine farklı formda bir ürün kullanmak isterseniz The Sign Tribe markasının krem formundaki Remove And Chill Oje Çıkarıcı Krem‘ini deneyebilirsiniz.

 

Aklınıza gelebilecek bir diğer soru ise ‘Herhangi bir yere dökülen oje lekesi nasıl çıkar?’ sorusu olabilir. Bu lekeyi çıkarmak için ilk yapmanız gereken acele etmek. Daha sonra oje dökülen bölgeyi sirke ve pamuk yardımıyla kolayca temizleyebilirsiniz.
En güzel oje renkleri ile dört mevsim bakımlı ellere sahip olmak isterseniz Sephora‘nın geniş oje seçkisi içerisinden en beğendiklerinizi kolayca satın alabilirsiniz.