CİLT BAKIM RUTİNİ: NORMAL CİLTLER
Ana Sayfa Cilt Bakımı CİLT BAKIM RUTİNİ: NORMAL CİLTLER

Cilt Bakımı

CİLT BAKIM RUTİNİ: NORMAL CİLTLER

Normal cilt, diğer tüm cilt tiplerine nazaran daha sorunsuz ve bakımı kolay bir yapıya sahiptir. Ancak cilt sorunlarının belirgin olarak gözlemlenmemesi, normal ciltlerin bakıma ihtiyaç duymadığı anlamına gelmez. Normal cilt tipine sahip kişilerin ciltlerinin yağ ve nem oranını dengede tutmak adına özenli ve düzenli bir bakım rutini uygulaması gerekir. Aksi takdirde cildin doğal yapısı zarar görür ve cilt sorunlarının gözlemlenme olasılığı artar. Normal cilt bakımının, cilt ihtiyaçlarını birebir karşılayan ürünler kullanılarak ve doğru bir sıralamayla sürdürülmesi gerekir. Siz de cildinizin ihtiyacı olan tüm bileşenleri bir araya getiren bakım ürünlerini Sephora’da bulabilir, cildinizi korumak için etkili bir bakım rutini oluşturabilirsiniz.

NORMAL CİLT TİPİNİN ÖZELLİKLERİ

Normalden kuruya dönük ciltlerde yüzün T bölgesinde bir yağlanma ya da kuruluk gözlemlenmezken yanaklarda gerginlik ve kuruluk hissi yaşanabilir.

Normalden kuruya dönük ciltlere sahip kişiler, duş sonrasında ya da cildin sıcağa maruz kalmasını takip eden süreçte ciltlerinde kuruluk ve pullanma gözlemleyebilir.

Normalden yağlıya dönük ciltlerde T bölgesinde hafif yağlanma gözlemlenebilir. Ancak bu yağlanma, çoğunlukla karma ciltlerdeki gibi belirgin ve daimi şekilde yaşanmaz.

Normalden yağlıya dönük ciltlere sahip kişilerde dönemsel siyah nokta oluşumuna rastlanabilir.

Yapısı düzgün, rengi ise doğal ve canlı tonlardadır.

Normal ciltlere sahip kişiler mevsim geçişlerinden kolaylıkla etkilenebilir.

Gözenek görünümüne rastlanmaz, cilt yüzeyi pürüzsüzdür.

NORMAL CİLTLERİN BAKIM RUTİNİ

Normal ciltlerin ihtiyaç duyduğu eksiksiz bakım rutini, cildi derinlemesine temizleyerek ve nemlendirerek doğal yapısını korumaktan geçer. Normal ciltlerin yağ ve sebum üretimi dengelidir. Ancak doğru bir cilt bakım rutini uygulanmadığı ya da yanlış ürünler kullanıldığı takdirde, cildin doğal yapısı hasar görebilir. Bu nedenle normal ciltlere sahip kişilerin de bakım rutinini diğer tüm cilt tiplerine sahip kişiler kadar önemsemesi gerekir. Normal ciltler için bakım rutininin anahtar kelimeleri temizleme, koruma ve nemlendirme olmalıdır.

CİLT BAKIMI

Normal ciltlere etkili bir bakım rutini uygulamak için, cildi dış faktörlerden koruyan ürünlerden yana tercih yapılmalıdır. Normal ciltlerde görülen erken yaşlanma belirtilerinin başlıca nedenlerinden biri, güneşin zararlı ışınlarına korumasız şekilde maruz kalmaktır. Günlük cilt bakım rutini, güneş koruyucu etki gösteren ürünler yardımıyla desteklenmelidir. Normal ciltler için bakım rutini oluştururken cildin nem ve yağ dengesini koruyacak bakım ürünleri seçilmelidir. Cildin normalden kuruya ya da normalden yağlıya dönük oluşunun ayrımı yapılmalı, ciltte yer yer kuruluk ya da yağlanma gözlemleniyorsa bu doğrultuda bir bakım rutini oluşturulmalıdır.

TEMİZLEME

Normal ciltler için temizleyici seçimi oldukça önemlidir. Yağlı ciltlere uygun temizleyiciler kullandığınız takdirde cildinizin nem dengesini, kuru ciltler için hazırlanan ürünler seçtiğinizde ise cildinizin yağ dengesini bozabilirsiniz. Bu nedenle seçtiğiniz yüz temizleyici ürünlerin cilt tipinize birebir uyum sağladığından emin olmalısınız. Sephora’da yer alan yüz temizleyici ürünler arasında cildi arındırırken nemlendiren jel ve temizleme sütü seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

Yüz temizleme jeline ek olarak cildinizi sıkılaştırma ve besleme etkisi taşıyan toniklerden yardım alarak cilt temizliği aşamasını sonlandırabilirsiniz. Normal ciltler için tonik seçimi, cildi rahatlatan, güçlendiren ve antioksidan içerikler barındıran ürünlerden yana olmalıdır. Bu sayede cildinizin yağ ve nem üretimini kontrol altında tutabilir, daha tazelenmiş bir cilt hissine kavuşabilirsiniz.

NEMLENDİRME

Normal ciltler için nemlendirici ürünler krem ya da serum formunda olabilir. Cildinizi günde en az iki kez, sabah ve akşam olmak üzere nemlendirmelisiniz. Nemlendirme işleminin yüz temizleme jeli ve tonik sonrasında, arındırılmış cilde uygulanması önem taşır. Normal ciltler için yüz kremi seçeneklerini Sephora’da bulabilir, dilerseniz cilde yoğun nem takviyesi uygulayan serumlar yardımıyla cildinizin ışıltısını ve elastikiyetini koruyabilirsiniz. Nemlendirici serumlar, özellikle cilt tipi normalden kuruya dönük kişiler için ideal bir seçenektir. Cildiniz normalden yağlıya dönükse besleyici ve sıkılaştırıcı özellikteki nemlendiricilerden yana seçim yapabilirsiniz.

Göz çevrenizdeki cilt dokusunu korumak ve güçlendirmek için, doğrudan göz çevresi için hazırlanan nemlendirici ürünleri tercih edebilirsiniz. Göz çevresine yeterli nem takviyesi uygulanmadığı takdirde, bu bölgede ince çizgi ve kırışıklık oluşumu gözlemlenebilir. Bu nedenle göz çevresi bakımı esnasında özen göstermeli, bu bölgeye daha etkili bir nem takviyesi uygulamalısınız.

Cildinize nemlendirici uygularken ellerinizle masaj yaparak yüzünüzdeki kan dolaşımını hızlandırabilir ve hücre yenilenmesi sürecini destekleyebilirsiniz. Sephora’da yer alan nemlendirici ürünler, ince yapıları ve güçlü formülleri ile cildinizde herhangi bir ağırlık ya da rahatsızlık hissi yaratmadan teniniz tarafından kolaylıkla emilir.

NORMAL CİLTLERE ÖZEL MASKE VE PEELING ÜRÜNLERİ

Yüz maskeleri ve peeling ürünleri, günlük cilt bakım rutininizi güçlendirmek ve desteklemek açısından önemli bir rol oynar. Normal ciltlerin yağ ve sebum üretimi diğer cilt tiplerine kıyasla daha dengeli olduğu için, cilt yaklaşık 24 saatte bir hücrelerini yeniler. Böylelikle cildin en üst katmanında ölü hücreler birikir. Peeling ürünleri, cildin epidermis tabakasından ölü hücreleri arındırmak ve böylece gözeneklerin tıkanmasını engellemek için kullanılır. Normal ciltler için peeling kullanımının düzenli ve aralıklı olması gerekir. Aksi takdirde cildin yapısı zarar görebilir.

Normal ciltler için hazırlanan yüz maskeleri ise cildin sağlıkla ışıldamasını ve ihtiyacı olan nemin karşılanmasını amaçlar. Cildinize özellikle gece maskeleri uygulayarak her yeni güne daha taze ve yenilenmiş bir ciltle başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz maskelerin cildinizin nefes almasını engellememesi ve teni beslemesi oldukça önemlidir. Yüz maskelerini haftada 1-3 kez, temiz ve kuru cildinize uygulayabilirsiniz.

Siz de eksiksiz bir cilt bakım rutini oluşturmak için cildinizin ihtiyaç duyduğu tüm bakım ürünlerine Sephora’dan ulaşabilir, ürünlerin içeriklerini ve etkilerini inceleyerek kendinize en uygun seçenekleri kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Buraya tıklayarak normal ciltler için en iyi ürünleri keşfedin!