ADIM ADIM DAVET MAKYAJI
Ana Sayfa Makyaj Yüz ADIM ADIM DAVET MAKYAJI

Makyaj

ADIM ADIM DAVET MAKYAJI

Yaz mevsimi = Düğün mevsimi! Bir davetten diğerine koşturmanın en eğlenceli kısmı ise kendi makyajını kendin yapmak. Doğru ürünlerle makyajına yaratıcılığını katmaya hazır mısın? 

Gece boyu seni yarı yolda bırakmayacak ve birçok ürün kullanarak yapacağın kademeli bir makyajda en önemli adımlar, makyaja başlamadan önce cildi temizleyip nemlendirmek ve makyajda cilt tipine uygun ürünler seçmek. Makyajın başında baz, sonunda da bir sabitleyici pudra veya mist kullanarak makyajının cildinde hem iyi görünmesini, hem de dağılmamamasını sağlayabilirsin. 

Davetler için hazırlanırken, kusursuz bir makyaj için ihtiyacın olan adımları sıraladık ve Sephora’nın en beğenilen ürünlerini senin için seçtik.

1- Cilt Makyajı 

  • Makyajın kalıcılığını artırmak ve pürüzsüz bir cilt elde etmek için makyaja bir bazla başlayabilirsin. 

 

  • Baz üstüne, cilt tipine uygun bir fondöteni fırça yardımıyla sürerek devam edebilirsin. Yağlı ciltler mat bitişli, çok kuru ciltler ise parlak bitişli ve daha az yoğun ürünleri tercih edebilir. 

 

 

  • Bir makyaj fırçası yardımıyla çene ve elmacık kemiklerine uygulayacağın bronzer, doğal ve sıcak bir ton yakalamana yardımcı olur.
  • Elmacık kemiklerinde daha sıcak tonlar görmek istiyorsan, bronzer yerine bu bölgelere allık da uygulayabilirsin. 

 

  • Burun ve göz kenarları gibi, öne çıkarmak istediğin yüz hatlarının üstüne highlighter uygulayabilirsin.

 

2- Gözler

  • Göz makyajı için far paleti, eyeliner ve maskara ile dakikalar içinde çarpıcı bakışlar elde edebilirsin. 
  • Açık renkleri göz pınarında, koyu renkleri ise göz kapağının dışında kullanarak renk geçişleri yaratabilirsin. Far, eyeliner ve maskarayı, bu sırada uygulamayı unutma. 

  • Kusursuzca uygulanmış bir eyeliner, bakışlardaki derinliği artırarak makyajına da vurgu katar. 

3- Dudaklar

Eğer gözlere vurgu yapmadıysan, dudak makyajında cesur renkler tercih edebilirsin. Yoğun bir göz makyajı uyguladığında ise  nude bir dudak kalemi ve lipstick ile, gözleri ön plana çıkardığın bir görünüm elde edebilirsin. 

 

4- Son Adım: Makyaj Sabitleyici

Gözenek ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya, makyajın uzun saatler boyunca yüzde bir bütün olarak kalmasına yardımcı olan makyaj sabitleyici sprey ve pudralar sayesinde davet boyunca makyajınla ilgili endişe etmene gerek kalmaz. 

Artık hazırsın!