Akneye Eğilimli Ciltler İçin Bakım Rutini Tavsiyeleri
Ana Sayfa Cilt Bakımı Akneye Eğilimli Ciltler İçin Bakım Rutini Tavsiyeleri

Cilt Bakımı

Akneye Eğilimli Ciltler İçin Bakım Rutini Tavsiyeleri

Akneye eğilim gösteren bir cilde sahipseniz, vaktinizin çoğu cilt problemleriyle savaşarak, cildinize hangi ürünün fayda sağlayacağını düşünerek geçiyor demek farkındayız… Böyle bir durumdan müzdaripseniz cildinize normalde olduğundan çok daha hassas davranmalı, cilt bakım rutininize dahil ettiğiniz ürünleri dikkatli seçmelisiniz. Ve tabii ki cildinizi düzenli olarak arındırmayı önceliklendirmelisiniz. Yazımızın devamında özellikle akneye eğilim gösteren ciltler için uygun olabilecek ürünleri ve tavsiyelerimizi sıralayacağız ama ileri derece problemler yaşıyorsanız mutlaka bir uzmana görünmeniz gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

 

İşe cildinizi temizleyerek başlayın.

Her zaman altını çizdiğimiz en önemli bakım rutini adımlardan biri olan cilt temizliği hem sabah hem de akşam olmak üzere tüm cilt tipleri için son derece önemli bir adım. Yaşanan cilt sorunlarının büyük bir kısmının, cildin yeteri kadar temizlenmemesinden kaynaklandığı yadsınamaz bir gerçek. Gün içerisinde çevresel faktörlere maruz kalarak tıkanan gözenekleri arındırıp cildi temizlemek ilk önceliğiniz olmalı. Özellikle akneye eğilim gösteren ciltlerde sebum üretimi normalde olması gerektiğinden fazla olduğundan cilt daha çok yağ üretir. Bu fazla sebum ciltten arındırılmadığında ise haliyle gözenekler tıkanır ve akne oluşumunun olasılığı artmış olur.

%2 oranında salisilik asit içeren ve çinko bileşiğine sahip, cildin yağ kontrolüne yardımcı olarak, siyah noktaları ve sivilceleri azaltmayı hedefleyen The Inkey List’in Salicylic Acid Cleanser’ı ve yine salisilik asit ile aloe vera, papatya ve kekik gibi özler içeren, yağlanma ve gözenek tıkanıklığı karşıtı Mario Badescu Facial Cleanser sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Gözenek sıkılaştırmayı hedefleyen ürünler tercih edin.

Başta da söylediğimiz gibi akneye eğilimli ciltlerde, gözeneklerin derinlemesine arındırılması son derece önemli. Gün içerisinde ciltte biriken fazla yağ ve kirler gözeneklere dolarak tıkanmalarına, sonrasında da cilt problemlerine neden olabiliyor. Bu sebeple cildinizi cilt yapınıza uygun bir temizleyici ile arındırdıktan sonra gözenek sıkılaştırıcı serum veya tonik gibi ürünlerden destek alabilirsiniz.

AHA, BHA ve PHA gibi yüksek potansiyele sahip Süper 6 Asit Karışımı içeren, yağlı, akne oluşumuna eğilimli ve gözenek görünümlü ciltlerin kullanımına uygun olan Glamglow Supertoner, %90 oranında doğal bileşenlerden oluşan salisilik asit ve AHA’nın kombine etkisine sahip Sephora Collection Dr. Pimple Targeting And Skin Perfecting Tonik, aktif lekeleri hedeflerken, içerdiği süksinik asit ile cildi nazikçe eksfoliye ederek gözenekleri temizlemeye yardımcı The Inkey List Succinic Acid Acne Treatment Serum ve gözenekleri açarak cildi pürüzsüzleştirmeye destek olmak için için PHA, pantenol ve macadamia tohumu yağı içeren Dr. Jart+ Pore·remedy PHA Exfoliating Serum sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Cilt kusurlarını hedef alan bir nemlendirici seçin

Her bakım rutininde olduğu gibi akne karşıtı bakım rutininde de cildi nemlendirmeye önem vermelisiniz. Yağlı ve akne oluşumuna meyilli cilt tipine sahip olanların en çok düştüğü yanlışlardan biri de krem kullanmanın cildi daha fazla yağlandıracağını düşünmek. Oysaki bu düşüncenin aksine cildin ihtiyacına uygun içerikte bir nemlendirici krem, cildin daha sağlıklı ve dirençli olması için ihtiyacı olan temel nemi sağlar.

Ciltteki yağlılığı gözle görülür şekilde azaltmayı hedefleyen, sahip olduğu niasinamid ile gözenekleri arındıran ve maracujá ile hasarlı veya zayıflamış cildin görünümünü iyileştirmeye destek olan The Inkey List Selfless By Hyram Niacinamide & Maracuja Daily Support Moisturizer ve yağsız yapılı, içerdiği aloe vera ve Panthenol ile tahriş olmuş ve hassasiyet gösteren cildi yatıştırmaya yardımcı olan Belif The True Cream Aqua Bomb Aloe Vera Nemlendirici sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Güneş koruyucuyu en yakın arkadaşınız olsun

Cilt tipiniz ne olursa olsun, yaz kış fark etmeksizin cilde her gün güneş kremi uygulanmalı. Artık bunu herkesin bildiğini ve uyguladığını varsayıyoruz! Özellikle de akneye eğilimi bir cildiniz varsa, cilt kusurlarının kalıcı iz bırakmasına engel olmak için, güneşten mutlaka korunmalısınız. Clinique Super Defense City Blok SPF 50 ve The Inkey List Inkey SPF 30 Sunscreen sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.