Antı Agıng Cilt Bakımına Kaç Yaşında Başlanılmalı ve Neler Yapılmalı?
Ana Sayfa Cilt Bakımı Antı Agıng Cilt Bakımına Kaç Yaşında Başlanılmalı ve Neler Yapılmalı?

Cilt Bakımı

Antı Agıng Cilt Bakımına Kaç Yaşında Başlanılmalı ve Neler Yapılmalı?

Zamanı durdurmanın bir yolu olmasa da etkili bir anti aging bakım rutini oluşturmak, herhangi bir cilt sorununun görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Anti aging bakımına ne zaman başlamanız ve hangi ürünleri seçmeniz gerektiği konusunda aklınızda kalan tüm soruların cevaplarını öğrenmek için sizin için hazırladığımız bu yazımıza göz atabilirsiniz!

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımı Nedir?

Cildin yaşlanması üzerinde hem içsel hem de çevresel faktörler etkilidir. Yaşlanma karşıtı bakım tam olarak burada devreye girerek cildin doğal yaş almasının dışında, dış faktörlerin olumsuz etkilerini azaltmaya ve cildinizin daha uzun süre genç kalmasına yardımcı olur.

 

Anti Aging Cilt Bakımına Ne Zaman Başlanmalıdır?

Unutmayın ki yaşlanma karşıtı bakıma başlamanız için hiçbir zaman geç veya erken değildir. Erken yaşlarda anti aging bakımına başlamak, ilerleyen yıllarda genç görünümünüzü korumaya destek olmakla kalmaz, aynı zamanda kırışıklıklar ve sarkmalar ortaya çıkarsa daha kolay tedavi etmenize de yardımcı olabilir.

 

Anti Aging Bakım Ürünleri Nelerdir?

Doğru kırışıklık karşıtı cilt bakımı rutinine ve sağlıklı alışkanlıklara sahip olmak, genç görünümünüzü olgunluğa kadar korumaya yardımcı olmanın harika bir yoludur. Bu nedenle yaşınız kaç olursa olsun anti aging bakımında sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğümüz ürünleri sizler için listeledik.

  • Temizleyici: Cildinizi doğal yağlardan arındırmayan nazik temizleyiciler anti aging bakımın en önemli adımı. Bu doğrultuda cildinizi arındırırken aynı zamanda parlaklık ve canlılık kazandırmaya yardımcı olması için Belif Aqua Bomb Jelly Cleancer, Youth To The People Superfood Temizleyici gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.
  • Eksfoliyatör: Cildinize uygun peeling ürünlerini haftada bir veya iki gün kullanarak cildinizi ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olabilirsiniz.  Fresh Yaşlanma Karşıtı Yüz Bakım Seti içerisinde yer alan çilek, esmer şeker ve botanik yağlar cildinizin canlanıp  yenilenmesine destek olur.
  • Antioksidan Serumlar: Cildinizi yaşlanma belirtilerinden daha fazla korumak için krem uygulaması öncesi C vitamini, probiyotik gibi güçlü içerikler kullanmanız cildin daha aydınlık ve daha sıkı bir görünüme kavuşmasını destekler. Mario Badescu Vitamin C Serum sahip olduğu antioksidan içerikleri ile kırışıklık ve cilt kusurlarının görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Lancôme Génifique Serum; milyonlarca probiyotik içeren formülü ile cildi güçlendirmeyi ve onarmayı hedefler. Kırışıklık ve ince çizgi görünümünü azaltmaya ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur.
  • Yaşlanma Karşıtı Krem: Olgun ciltler için yaşlanma karşıtı krem seçeneklerini arıyorsanız, besleyici seramidler veya hyaluronik asit gibi içeriklere göz atmalısınız. En iyi anti aging kremler listesinin favorilerinden Filorga Lift Structure cilt tonunu ve sıkılığını geri kazanmaya destek olur.
  • Göz İçin Kırışıklık Karşıtı Krem: Göz çevresi, yüzün geri kalanından daha ince ve hassas olduğu için dolgun görünümü korumaya yardımcı Mario Badescu Hyaluronic Eye Cream gibi güçlü yaşlanma karşıtı formüllere sahip ürünleri kullanabilirsiniz.
  • SPF Koruma: Elbette ki güneş korumasız bir yaşlanma karşıtı cilt bakımı rutini düşünülemez. Güneşten korunurken aynı zamanda bakım yapmaya yardımcı olması için SPF 30 korumalı The Inkey List Sunscreen gibi çok amaçlı formüllere de şans verebilirsiniz.

Her yaşta anti aging bakımı günlük bir alışkanlık haline getirmek için ihtiyacınız olan tüm ürünler Sephora’da sizleri bekliyor!