ARINDIRICI YÜZ MASKELERİNİ KEŞFEDİN
Ana Sayfa Cilt Bakımı ARINDIRICI YÜZ MASKELERİNİ KEŞFEDİN

Cilt Bakımı

ARINDIRICI YÜZ MASKELERİNİ KEŞFEDİN

Yazın bakım rutininize dahil edebileceğiniz birbirinden farklı özelliğe sahip arındırıcı yüz maskelerini derledik.

Yazın cildimizi daha sık arındırmamız gerekebilir. Üstelik bu durum sadece karma ve yağlı cilt tipine sahip olanlar için değil, hassas ve kuru ciltler için de geçerli. Çünkü sıcak havalarda daha çok terlediğimizden cildimiz de daha fazla sebum üretmeye meyilli oluyor. Peki ne yapmak gerekiyor? sebumu dengeleyen ve gözenek görünümünü hafifleten ürünleri tercih etmek iyi fikir. İşinizi kolaylaştırmak adına cildinizi arındırırken aynı zamanda bakım yapan ürünleri bir araya getirdik. 

Benefit The Porefessional Speedy Smooth Mask

Benefit’in kil maskesi cildi nazik bir şekilde sebumdan arındırıyor. Kaolin kili cildi kurutmadan gözenekleri temizliyor. İçeriğindeki nemlendirici bileşenler bu maskeyi hassas ve kuru ciltler için de uygun kılıyor. Tüp şeklindeki ambalajı sayesinde seyahatlerde rahatlıkla yanınızda taşıyabilirsiniz. 

Origins Clear Improvement Mask

Origins’in aktif kömür içeren maskesi övgüyü hak ediyor. Maskenin yıldız içeriği olan kaolin kili hem fazla sebumu dengelemeye hem de gözenek görünümünü hafifletmeye yardımcı oluyor. Nemlendirici özelliği bulunan gliserin de cilt kuruluğunun önüne geçiyor. 

Fenty Skin Cookies N Clean Whipped Clay Pore Detox Face Mask

Arındırıcı ve aynı zamanda cilde bakım yapan bir kil maskesi arıyorsanız önerimize kulak verin. Fenty Skin’in kil maskesi ciltteki sebumu ve parlamayı kontrol altına alıyor. Salisilik asit gözenek görünümü hafifletme konusunda önemli bir rol oynuyor. Maske parfüm içermediği için hassas ciltlere de uygun.

Drunk Elephant T.L.C Sukari Babyfacial

Drunk Elephant’ın aktif asitler içeren maskesi yaz mevsiminde oluşan lekeleri hafifletme konusunda etkili. İçerik listesinin yıldızı, leke görünümünü azaltmaya yardımcı olan glikolik asit. Laktik asit sebumu dengelerken, aloe vera ve yeşil çay hassasiyeti minimuma indiriyor. Güçlü bir antioksidan olan üzüm çekirdeği özü cilt tonunu eşitlemeye ve cildi nemlendirmeye yardımcı oluyor.

Glow Recipe Watermelon Glow AHA Night Treatment

Glow Recipe’in gece maskesinin karakteristik içeriği cildi UV hasarına karşı koruyan antioksidan hazinesi karpuz özü. Glikolik asit ve laktik asit cilt tonunu eşitleme ve cildi ölü derilerden arındırma görevlerini üstleniyor. Nemlendirici özelliğe sahip hiyalüronik asit ve gliserin cilt kuruluğunu önlüyor. Bu maskeyi uyguladığınızda sabah rutininize mutlaka güneş koruyucu ekleyin. 

Sephora Collection Hydrating Hyaluronic Acid Face Mask Matcha Tea 

Matcha trendi cilt bakımında da kendine yer buldu. Antioksidan bakımından zengin matcha, özellikle cilt kızarıklıklarını hafifletmeye yardımcı oluyor. Bu kâğıt maskenin içeriğinde yer alan hiyalüronik asit cildi neme doyuruyor. Özellikle yaz aylarında plajdan sonra kuruyan cildi nemlendirmek için bu maskeye bir şans verin.