Asitlere Giriş 101: Başlangıç İçin Hangi Ürünler Tercih Edilmeli?
Ana Sayfa Cilt Bakımı Asitlere Giriş 101: Başlangıç İçin Hangi Ürünler Tercih Edilmeli?

Cilt Bakımı

Asitlere Giriş 101: Başlangıç İçin Hangi Ürünler Tercih Edilmeli?

Yaz mevsimini geride bırakmışken leke ve gözenek görünümünü hafifleterek cilde aydınlık bir görünüm kazandırmaya yardımcı olacak serumları seçtik.

Cilt bakım rutininde asitlerin önemli bir yeri var. Alfa hidroksi ve beta hidroksi asitler cilt lekelerini, gözenek ve ince çizgi görünümünü hafifletmeyi sağlayan etkili içerikler. Asitleri kullanmaya yeni başlıyorsanız, düşük oranlarda asit içeren ürünleri tercih etmenizi öneriyoruz. Sonrasında yatıştırıcı bir nemlendiriciden faydalanmak da cilde iyi gelecektir. Alışverişe çıkmadan önce asit içeren ürün seçkimize göz atın. 

The Inkey List Salicylic Acid Cleanser

The Inkey List’in jel temizleyicisi karma ve yağlı ciltler için uygun. İçeriğindeki salisilik asit sebumu dengelemeye ve gözenek görünümünü hafifletmeye yardımcı oluyor. Allantoin ise cildi yatıştırıyor. Cildi kurutmadan temizleme özelliğiyle de övgüyü hak ediyor. 

Drunk Elephant T.L.C Framboos Glycolic Resurfacing Night Serum

Drunk Elephant’ın gece serumu leke ve gözenekleri hedef alan, alfa hidroksi asit (AHA) grubundan glikolik, sitrik ve laktik asit içeriyor. Marifetli salisilik asitse sebumu dengeliyor. Serumun karakteristik içeriği, cildi yatıştırma konusunda etkili olan frambuaz özü. 

Glow Recipe Strawberry BHA + AHA Salicylic Acid Serum

Cildinizi asit içeren tanıştırmak bir ürünle tanıştırmak istiyorsanız Glow Recipe’nin serumu denemeye değer. Azelaik asit ve mandelik asit cildi nazik bir şekilde ölü deriden arındırıyor. Asitlere eşlik eden niasinamid ve çilek özü sebumu dengeliyor. İçeriğindeki hiyalüronik asitse nem sağlıyor. 

Dior Capture Totale Hyalushot

Dior Capture Totale Hyalushot ince çizgileri ve kırışıkları hedef alıyor. Formülasyonundaki hiyalüronik asit cildi nemlendirirken, peptit de cildi yatıştırıyor. Ürünü özellikle ince çizgilerin ve kırışıkların olduğu bölgelere uygulamanızı öneririz. Dilerseniz üzerine farklı bir serum veya nemlendirici uygulayabilirsiniz. 

Sephora Collection Clarifying Serum

Bu serum karma ve yağlı ciltleri mutlu edecek. İçeriğindeki laktik asit leke, salisilik asitse gözenek görünümünü hafifletme de rol oynuyor. Bir başka artısı ise nemlendirici özelliğe sahip gliserin içermesi.