Bakımlı Bir El  Görünümü İçin Tavsiyeler
Ana Sayfa Cilt Bakımı Bakımlı Bir El Görünümü İçin Tavsiyeler

Cilt Bakımı

Bakımlı Bir El Görünümü İçin Tavsiyeler

Ellerimizin bakımlı, sağlıklı ve genç bir görünüme sahip olması neredeyse tüm duruşumuzu değiştirebilir. Yaşlanma belirtileri ilk olarak ellerden başlayabiliyor. El üzerindeki deri vücudumuzun geri kalanına kıyasla daha hassas ve ince olduğundan hızlıca kuruyup ince çizgileri ve kırışıklığı belli edebiliyor. Bu nedenle bakım rutinimize ellerimizle ilgili ufak birkaç adım eklemekte fayda olduğunu düşünüyoruz! Gelin önerilerimizi beraber inceleyelim:

Ellerinizi düzenli olarak nemlendirin.

El derisinin erken yaşlanmasının en önemli nedenlerinden biri kuruluktur. Kuruyan el derisi cildin olduğundan daha yaşlı, sert ve tabii ki bakımsız görünmesine neden olur. Ellerinizin olduğundan daha yaşlı ve bakımsız görünmesi yerine canlı, yumuşak ve sağlıklı görünmesi için gün içerisinde ellerinizi mutlaka nemlendirmelisiniz.  Sephora Collection’ın Nemlendirici El Kremi, Atelier Rebul’un Gül El Kremi,  Fresh’in Süt Ve E Vitamini Içeren Yoğun El Kremi ellerinizi nemlendirmek için destek alabileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.

 

Sıcak sudan uzak durmaya çalışın.

Ellerinizde meydana gelen ince kırışıkların sebebi el kuruluğu olabilir. Bir önceki adımda da bahsettiğimiz gibi el kuruluğu cildin daha yaşlı ve sağlıksız görünmesinin en büyük etkenlerinden. Buna neden olan durumlardan biri de sıcak su kullanımı. Ellerinizin sıcak su ile olan temasını olabildiğinde azaltmalısınız. Ellerinizi sık sık yıkama alışkanlığınız var ise sıcak su yerine ılık suyu tercih etmenizde kesinlikle fayda var! Yıkama esnasında ellerini kurutan klasik sabunlar yerine nemlendirme özelliği olan el sabunlarını tercih etmelisin. Moroccanoil Fragence Original Hand Wash ve Merci Handy Savon Nettoyant Surgras deneyebileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.

Ellerinizi güneşten korumaya özen gösterin.

Hepimizin artık bildiği üzere güneş yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına sebep olan en büyük unsurlardan biri. Biz hiç farketmesek de ellerimiz gün içerisinde fazlasıyla güneşe maruz kalıyor. Bu nedenle yaz kış demeden yüzümüzü koruduğumuz gibi ellerimizi de güneşten korumayı ihmal etmemeliyiz. Shiseido Expert Sun Aging Protection Cream SPF30 ve Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid SPF50 hem yüzünüz hem de elleriniz için güneşten koruma sağlayabilecek ürünler arasında yer alıyor.

Maskelerden yardım alın.

Ellerinizi nemlendirmenin ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Bu nemlendirme adımını bir de maskelerle pekiştirmenin hiçbir zararı olmaz diye düşünüyoruz! Gün içerisinde tüm toz, kir ve dış etkenlerle en çok muhattap olan ellerimiz kurumaya ve hassasiyet göstermeye fazlasıyla müsaitler. O nedenle ellerimizin ihtiyacı olan nemi bakım kremlerine ek olarak belirli aralıklarla uygulayacağımız maskelerle destekleyebiliriz. Sephora Collection’ın salatalık özlü el maskesi ve Fenty Beauty’nin Hydra Reset Maskesi size aradığınız nemi sağlama konusunda yardımcı olabilecek ürünler arasında yer alıyor.