BOTTEGE VENETA PARCO PALLADIANO KOLEKSİYONU
Ana Sayfa Parfüm BOTTEGE VENETA PARCO PALLADIANO KOLEKSİYONU

Parfüm

BOTTEGE VENETA PARCO PALLADIANO KOLEKSİYONU

 

İtalya’nın Veneto Bölgesi’ndeki Palladian bahçeleri, insan eliyle şekillendirilmiş doğa ile doğa tarafından yüceltilen bir vizyon sunuyor. 16. yüzyıl Rönesans mimarı Andrea Palladio tarafından tasarlanan villalar ve bahçeleri, klasik mimarinin çevredeki manzarayla mükemmel bir denge içinde birleştiği bir yaşam hayalini temsil ediyor.

İlk olarak 2016 yılında kadınlar ve erkekler için altı kokuyla tanıtılan koleksiyonun her bir kokusu, kültür ve doğanın kesişimini, Palladian bahçelerinin idealize edilmiş halini yansıtıyor.

Parco Palladiano Koleksiyonu, Bottega Veneta’nın 1966 yılında kurulmasından itibaren, zamansız tasarımın çevresindeki doğayla mükemmel bir uyum içinde olduğu Veneto’da kök salmış bir kültürü temsil ediyor.

Dünyanın en büyük sanatkar ve zanaatkarlarından bazılarına ev sahipliği yapan Veneto, insan elinin yarattığı eserlerin çevresindeki doğanın güzelliğini uyumlu bir şekilde tamamladığı bir bölge.

Her bir parfüm, koku illüzyonu olan “olfactory trompe l’oeil”ı simgeliyor ve yetiştiği bölgedeki mükemmel hammaddelerden hazırlanıyor. Temel notasının adını taşıyan her bir kompozisyon, Roma rakamları ile birlikte Palladian villalarının klasik tarihine saygılarını sunuyor. Kokular; çiçeksi, odunsu, aromatik bitkiler ve meyvemsi olarak dört farklı botanik aileye ayrılıyor.

KOKULAR

 

PARCO PALLADIANO I MAGNOLIA

Parco Palladiano I Magnolia, doğan güneşin hala çiğle kaplı bir bahçeyi aydınlatmaya başladığı ilk anı çağrıştırıyor. Bahçelerin en asil ve zarif ağacı manolyadır ve bu koku sadece çiçeği değil, aynı zamanda manolya ağacının altında oturmanın tüm duyusal deneyimini de yakalıyor; kabuğunun odunsuluğu, serin gölgesi ve tatlı çiçek yaprakları.

 

PARCO PALLADIANO II CIPRESSO

Parco Palladiano II Cipresso, açılmamış selvi yapraklarının kokusunu yakalayarak baharın canlılığını temsil ediyor.

 

 

PARCO PALLADIANO III PERA

Parco Palladiano III Pera, sonbaharda bir meyve bahçesinde armut ağacının yanından geçme anını canlandırıyor. Armutlar neredeyse olgunlaşmış ve hasata hazır, dallardan yeşil çimenlere düşüyor.

 

PARCO PALLADIANO IV AZALEA

Parco Palladiano IV Azalea, bir yaz günü güneşin altında Palladian bahçesindeki açelyalardan yükselen büyüleyici kokuları yakalıyor.

 

PARCO PALLADIANO V LAURO

Parco Palladiano V Lauro, bir villanın yakınındaki aromatik bitki bahçelerine doğru yürüyüş yapmayı çağrıştırıyor. Ağaçlı yol bu mükemmel akşamüzerine kısa süreli bir gölge ve koku sağlıyor. Odunsu, hafif baharatlı aromatik esinti, defnenin gevrekliğini güçlü biberiye ve yumuşak adaçayı yapraklarıyla birleştiriyor.

PARCO PALLADIANO VI ROSA

Parco Palladiano VI Rosa, gün boyu güneşin altında kalan, toplanıp akşam için villaya getirilen şehvetli bir gülü çağrıştırıyor. Baharatlı ve lezzetli kokusu, mobilyaların sıcak odunsuluğuyla birleşiyor.

 

PARCO PALLADIANO VII LILLÀ

Parco Palladiano VII Lillà, bahçedeki leylakların üzerine doğan beyaz gün ışığını çağrıştırıyor. Nazik bir sabah esintisi, Venedik lagünlerinin hafif tuzlu suyu ve çiçeklerin taze, pudralı kokusunu birleştiriyor.

 

PARCO PALLADIANO VIII NEROLI

Parco Palladiano VIII Neroli, güneşin yüksekte olduğu bir öğle sonrasında portakal bahçelerinin arasında huzurlu bir gezintiye çıkarıyor. Palladian villasının yanında portakal çiçeği ile dolu ağaçlar, havayı ağaç kabuğuyla kaynaşmış nerolinin tatlı ve ballı aromasıyla dolduruyor.

 

PARCO PALLADIANO IX VIOLETTA

Parco Palladiano IX Violetta, gün sonunu akla getiriyor; güneşin ufukta alçalmasıyla başlayan, erken akşamların havadaki serin kokusu… Duyusal menekşe çiçeği, sadece karanlık kendini göstermeye başladığında büyüyor ve villanın taşları arasında yoğun misk kokusu yayıyor.

 

 

PARCO PALLADIANO X OLIVO

Parco Palladiano X Olivo, zeytin ağacının güçlü varlığını çağırıyor. Yaşam Ağacı olarak bilinen zeytin ağacı, güneşe doğru yükselen dallarıyla toprağın derinliklerinde kökleniyor. Yeşil zeytin akoru ile ortaya çıkan bu odunsu bileşim, karizmatik zeytin ağacının özünü yakalıyor.

 

PARCO PALLADIANO XI CASTAGNO

Parco Palladiano XI Castagno, çevresini eşit derecede tatlı ve dumanlı bir koku ile sarmalıyor. Köklerin derinliğinden meyvelerin yoğunluğuna ve kestane ağacının özünü hatırlatan, tüm bölümleri ile yaratılmış nefis bir karışım.

 

PARCO PALLADIANO XII QUERCIA

Parco Palladiano XII Quercia; meşe ağacının yoğun enerjisini canlandırıyor, topraksı köklerinden yatıştırıcı yeşil gölgesine kadar… Venedik bahçelerinin bu görkemli bekçisi, yosunlu dallarıyla gökyüzünde dantel gibi desen çizerek Palladian villaları arasında yükseliyor. Görkemli meşe ağacı ruhunun ifadesi; güçlü ve hoş, ağacın kalbi, zengin bir koku.

 

PARCO PALLADIANO XIII QUADRIFOGLIO

Parco Palladiano XIII Quadrifoglio aromatik bitkileri uyandırıyor, hafif bir esintiyi koklamak gibi… Koku hemen çözülemeyen ama yine de güçlü bir bileşimden ve duyusal alt notalardan oluşuyor. Buğulu bir tazelik ve canlılık, turunçgilin canlandırıcı rüzgarı ve aromatik yaprakların bitkisel dokusu.

 

PARCO PALLADIANO XIV MELAGRANA

Parco Palladiano XIV Melagrana, sabahın erken saatlerinde saf güneş ışığı ile yoğrulmuş olgun narın canlılığını anımsatıyor. Mandalina özü ve frenk üzümü ile kombine edilmiş, yoğun sedir ağacı bazı ile bağlı nar akoru içeren ışıltılı bir koku.

 

PARCO PALLADIANO XV SALVIA BLU

Parco Palladiano XV Salvia Blu, şafak vaktindeki doğanın mavi senfonisinin kokuya bürünmüş hali. Kadifemsi adaçayının, gül ve doğanın yeniden doğuşunu anımsatan lavanta ile birleşmiş hali. Zıtlıklar arasındaki ortaklığın ve yükselişin kokusu.

 

TASARIM

Parco Palladiano Koleksiyonu‘ndaki her bir şişe, şişe kapağı ve kutu; Bottega Veneta’nın ikonik örgü stili “intrecciato” ile Veneto bölgesinin geleneklerini yansıtıyor. Klasik Venedik cam işçiliğinden esinleniyor.

Intrecciato, moda evinin zanaatkarları tarafından el işçiliği ile geliştirilmiş özgün deri dokuma tasarımı, Bottega Veneta’nın anında tanınan imzasıdır. Bottega Veneta’nın canlanışı, intrecciato’ya odaklanarak başladı ve bugün hala özündeki olağanüstü uzmanlığı kutluyor.

Her bir şişenin üzerindeki son dokunuş, her bir kokunun imza notasının İtalyanca’daki ismini taşıyan sade beyaz etiket ve her kokuyu yaratılış sırasına göre temsil eden Roma Rakamı içeriyor, renkli içerikleri anında tanınır hale getiriyor.

 

BOTTEGA VENETA’DAN İTALYAN KOKU DÜNYASI

Bottega Veneta’nın kokuları, mükemmel İtalyan deneyimlerinin hikayelerini anlatıyor. Moda evi, ilk kokudan itibaren kokuya anlam katarak, koku aracılığıyla belirli İtalyan anlarını çağrıştırarak, toprağın zamansız güzelliğini ve mirasını yakalıyor.

Her yeni yaratılan koku ile birlikte, İtalya’nın farklı bir yönünü, manzarası ve çevresi aracılığıyla içinde yaşanan hayatı ortaya çıkaran bir hikaye başlıyor.