C Vitamininin Cilt Üzerindeki Faydaları Nelerdir?
Ana Sayfa Cilt Bakımı C Vitamininin Cilt Üzerindeki Faydaları Nelerdir?

Cilt Bakımı

C Vitamininin Cilt Üzerindeki Faydaları Nelerdir?

Süper içerikler Sephora’da serimize C vitamini ile devam ediyoruz. Sağlıklı bir beslenme rutininin yanı sıra sağlıklı bir cilt görünümünün de yolu C vitamininden geçiyor. C vitamini ne işe yarar? hangi besinlerde yer alır? ve cilt üzerindeki etkileri nelerdir? gibi en çok merak edilen soruları sizler için yanıtladık.

C Vitamini Ne İşe Yarar?

C vitamini ağırlıklı olarak vücudun yenilenmesine ve bağışıklık sisteminin dış etkenlere karşı kendisini korumasına yardımcı olur

C Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

Narenciye kategorisinde yer alan tüm meyveler, C vitamini içeren besinler arasında yerini alıyor. Dışardan gıda dışı takviye olarak da alınan C vitaminini en iyi şekilde almanın yolu aslında C vitamini içeren yiyecekleri tüketmekten geçiyor. İçeriğinde C Vitamini olan meyve ve sebzeler; tatlı patates, kavun, portakal, mandalina, limon, greyfurt gibi turunçgiller, kırmızı ve yeşil biber, kivi, ıspanak, kırmızı lahana, çilek, böğürtlen, kuşkonmaz

C Vitaminin Cilde Faydaları Nelerdir?

Antioksidan etkisi sayesinde ciltteki serbest radikallerin neden olduğu ince çizgi ve kırışıklık etkilerini engellemeye destek olur. Asitli bir içerik olduğundan cildin üst katmanında peeling etkisi yaratarak ölü derilerden arınmasına yardımcı olur ve daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlamayı destekler. Ek olarak göz altı morluklarının da görünümünü azaltma konusunda bir etkiye sahiptir.

Ciltteki kırışıklıkları en aza indirmeye, sivilce izlerini ve leke görünümünü gidermeye destek olmak için C vitamini odaklı bakım ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Cilt tipinize en uygun olan içeriği bulmak için uzman görüşü almanızı öneririz.

C Vitamini İçeren Cilt Bakım Ürünleri

Sephora Collection Lotion Tonique Vitamine

%96 doğal içerikle formüle edilen Sephora Collection vitaminli yüz tonik losyonu bitki özleri ile zenginleştirilmiş ve C vitamini ile güçlendirilmiştir. İçeriğindeki doğal kaynaklı C vitamini cildin doğal parlaklığını ortaya çıkarıp arttırmaya ve yorgunluk belirtilerini azaltmaya destek olur.

 

Sephora Collection Ultra Glow Serum

Sephora Collection Ultra Glow Serum, cilt aydınlığını arttırmaya, cilt tonunu geliştirmeye ve eşitlemeye yardımcı olan bir serumdur. Koyu lekeler, kuruluk, ince ve derin çizgiler gibi cilt endişelerini hedefler.  Sephora Collection Ultra Glow serumun içindeki doğal C ve E Vitamini, cilde parlaklık sağlar ve çevresel faktörlere karşı korur. %97’si doğal kökenli olan içerikler ile formüle edilen bu hızla emilen serum, cildi anında nemlendirip,  parlaklığını arttırmaya ve aynı zamanda cildi sıkılaştırmaya  yardımcı olur.

 

Sephora Collection Vitaminli Yüz Maskesi

% 95 doğal içeriklerle formüle edilmiş Sephora Collection Vitamin Yüz Maskesi bitki özleri ve C vitamini ile zenginleştirilmiştir. Cilt parlaklığını arttırmaya ve ciltteki leke görünümünü en aza indirmeyi hedefler. Aynı zamanda cildin su kaybını engellemeye yardımcı olarak ihtiyacı olan neme ulaşmasına da destek olur.

Sephora Collection Grapefruit Face Serum

% 96 doğal içeriklerle formüle edilmiş ve C vitamini bakımından güçlü olan greyfurt özü ile zenginleştirilmiş bu serum ciltteki donuk görünümü gidermeye yardımcı olarak daha parlak ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmanızı destekler.

 

Pixi- Vitamin C Tonic

Pixi Vitamin-C Tonic, cildin parlaklığını arttırdığı bilinen güçlü bir antioksidan olan C vitaminine sahip günlük bir yüz toniğidir. Portakal, Limon ve Greyfurt özleri kullanılarak formüle edilmiştir.Vitamin-C Tonic’i cildinizi yatıştırmaya ve aydınlık bir görünüm kazandırmaya yardımcı olmak için kullanabilirsiniz. Tüm cilt tipleri için uygundur.