Çarpıcı Bakışlar İçin Etkili Maskara Sürme Teknikleri
Ana Sayfa Makyaj Göz Çarpıcı Bakışlar İçin Etkili Maskara Sürme Teknikleri

Makyaj

Çarpıcı Bakışlar İçin Etkili Maskara Sürme Teknikleri

Yalnızca birkaç saniyede daha hacimli, uzun ve gür görünen kirpiklere kavuşmak istiyorsanız elinizin altında mutlaka bir maskara olmalı. Maskara, profesyonel makyaj uygulamalarından en hafif makyajlara kadar her tarzda kullanılabilen bir makyaj malzemesidir. Ancak her makyaj malzemesinde olduğu gibi, maskara seçerken ve sürerken göz önünde bulundurabileceğiniz temel ipuçları vardır. Bu ipuçlarına göz gezdirerek kusursuz göz makyajı uygulamalarına imza atabilir, hayalinizdeki kirpik görünümünü saniyeler içinde yakalayabilirsiniz. Peki “En iyi maskara nasıl seçilir?”, “Maskara sürerken nelere dikkat edilmeli?”
Tüm bu ipuçları ve seçim yapmanızı kolaylaştıracak maskara önerileri için yazımızı inceleyin:

Maskara Nasıl Sürülür?

Maskara sürmeden önce göz çevrenizin temiz ve kuru olduğundan emin olmalısınız. Göz makyajınızda far, göz kalemi ya da eyeliner da kullanmayı düşünüyorsanız maskara sürmeyi son aşamaya bırakmalısınız. Maskara fırçanızı tüpten çıkardıktan sonra kirpiklerinizin altına yerleştirin. Bakışlarınızı karşıda, yani aynada tutmaya özen gösterin. Maskara fırçanızı kirpik diplerinizin altından başlayarak ve hafif zikzak hareketler eşliğinde kirpiklerinizin ucuna doğru çekin. Eğer iki kat maskara sürmek istiyorsanız ikinci kata geçmeden önce birinci katın kuruması için yaklaşık 20 – 30 saniye bekleyin.

 

Etkili Maskara Sürme Yöntemleri Nelerdir?

Yok gibi makyaj uygulamalarında şeffaf maskara tercih edebilir, toprak tonlu göz makyajlarında kahverengi maskara sürebilir, kirpiklerinizi daha siyah ve dolgun bir görünüme kavuşturmak için siyah maskara kullanabilirsiniz. Daha kıvrımlı görünen kirpiklere kavuşmak için maskara sürmeden önce kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz. Renkli göz makyajları yapmak istiyorsanız renkli maskara seçeneklerine göz atabilirsiniz. Uzun kirpik görünümü yakalamak için ikinci kat maskara sürerken fırçayı daha dik bir açıyla tutabilirsiniz. Kirpiklerinizi daha ayrık bir görünüme kavuşturmak için maskara sürmeden önce kirpiklerinize bir makyaj çubuğu yardımıyla transparan pudra uygulayabilirsiniz. Kirpiklerinizin birbirine yapışmasını önlemek için maskara sürmeden önce temiz bir maskara fırçasıyla kirpiklerinizi tarayabilirsiniz.

 

 

Kirpik Tipine Göre Maskara Nasıl Seçilir?

Her maskaranın kirpiklerde yarattığı etki farklı olabilir. En iyi maskara seçimini yaparken kirpiklerinizi nasıl bir görünüme kavuşturmak istediğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Kirpiklerinizin yapısı da size seçim esnasında yol gösterebilir.
İşte, kirpik tipine göre maskara önerileri…

İnce ve seyrek kirpikleriniz varsa Lancome Grandiôse Extreme Maskara gibi kalın ve sık telli fırçalara sahip maskaraları tercih edebilirsiniz. Kısa ve düz kirpiklere sahipseniz Dior Mascara Diorshow Iconic Overcurl Waterproof Maskara gibi uzun ve kıvrımlı fırçalı maskaraları tercih ederek kirpiklerinize daha hacimli bir görünüm kazandırabilirsiniz. Hacimli ve düz kirpikleriniz varsa Too Faced Better Than Sex Waterproof Maskara gibi asimetrik kıl dizilimli fırçaları olan maskaralardan yana seçim yapabilirsiniz. Birbirine kolaylıkla yapışan kirpikleriniz varsa Sephora Collection Outrageous Curl Maskara gibi sık telli ve kısa fırçalı maskaraları tercih edebilirsiniz.

 

Kuruyan Maskara İçin Ne Yapılmalı?

Tüm makyaj malzemelerinde olduğu gibi, maskaralarınızın da bir son kullanma tarihi bulunur. Seçtiğiniz maskarayı söz konusu süre zarfı içinde kullanmanız ve daha sonra değiştirmeniz tavsiye edilir. Ancak bazı koşullarda maskaralar henüz kullanım süresi bitmeden kuruyabilir ya da daha yoğun bir kıvam alabilir. Bu tip durumlarda maskaranızı çöpe atmak yerine aşağıdaki yöntemleri uygulayarak maskaranızın ömrünü uzatabilirsiniz: Sıcak su dolu bir kabın içine maskaranızı ağzı sıkıca kapalı bir şekilde yerleştirerek bir süre bekletin. Sıcak su maskaranızın yeniden akışkan bir forma dönüşmesine yardımcı olabilir. Maskara fırçanıza bir damla gül suyu damlatın ve fırçanızı maskara tüpüne batırıp çıkarın. Gül suyu maskaranızın çözülmesini sağlayabilir. Gül suyu yerine badem yağı da kullanabilirsiniz. Ancak bir damladan fazla badem yağı kullanmamalısınız.

Maskara Nasıl Temizlenir?

Göz çevrenizdeki ince ve narin cilt dokusuna zarar vermeden maskaranızı temizlemek için göz makyajı için özel olarak hazırlanan makyaj temizleyicilerden yardım alabilirsiniz. Temiz bir pamuğa göz makyajı temizleyicinizden yeterli miktarda dökün ve pamuğu kirpiklerinize hafifçe bastırarak birkaç saniye bekletin. Daha sonra pamuğu nazikçe çekerek kirpiklerinizi silin. Eğer suya dayanıklı maskara kullanıyorsanız çift baz etkili ve misel suyu içeren makyaj temizleyicilerden yardım alabilirsiniz. Göz makyajı temizleyici mendilleri de tercih edebilir, mendilleri doğrudan nazikçe göz makyajınızı silmek için kullanabilirsiniz. Her koşulda, kullandığınız ürünün gözlerinizle temasından kaçınmalı ve makyaj temizleme işleminden sonra göz çevrenizi derinlemesine nemlendirmeyi unutmamalısınız. Kirpiklerinizin yapısına ve makyaj tarzınıza en uygun maskara seçeneklerini Sephora’da bulabilir, birbirinden etkileyici göz makyajlarına imza atabilirsiniz.