Cildinizi 5 Adımda Bahara Hazırlayın!
Ana Sayfa Cilt Bakımı Cildinizi 5 Adımda Bahara Hazırlayın!

Cilt Bakımı

Cildinizi 5 Adımda Bahara Hazırlayın!

Yoğun geçen kış aylarından sonra hem soğuktan hem de çeşitli dış etkenlerden dolayı kuruyan ve yorulan cildi tazelemek, daha parlak ve lekelerden olabildiğince uzak, taze bir görünüme kavuşturabilmek için ne gibi önlemler almalıyız? Cilt bakım rutinimiz de mevsim geçişleriyle birlikte farklılık gösterebiliyor. Bahar aylarıyla beraber ısınan havalara uygun cilt bakım rutini nasıl olmalı? Bahar aylarında hangi içeriklere sahip cilt bakım ürünlerini kullanmalıyız? Bu yazımızda cildimizi 5 adımda bahara hazırlıyoruz! Gelin beraber yapılacakları beraber inceleyelim.

 

Cildi derinlemesine temizleyin.

Özellikle kış mevsimlerinde yoğunlaşan çevre kirliliği gibi etkenler gözeneklerin tıkanmasına haliyle cildin daha yorgun ve sorunlu görünmesine hatta sivilce oluşumuna sebep olabiliyor. Bu nedenle yaz aylarına geçiş yaparken cildi, gözeneklerde biriken tüm kir ve yağlardan arındırarak tazelemek rutininizin ilk adımı olmalı. Hafif dokulu, derinlemesine arındırma sağlayan temizleyiciler bu yolda en yakın arkadaşınız olabilir. Pancar şurubu ve aloe vera özleriyle hassasiyet ve batma hissi yaratmamayı hedefleyen Sephora Collection Clean Skin Gel For Face, Eyes And Neck, saf marula yağı, antioksidanlar, omega 6 ve 9 bakımından zengin ve besleyici Drunk Elephant Beste No. 9 Jelly Cleanser, lekeye meyilli ve yağlı ciltlerin kullanımı için ideal olan, pirinç yağı, şakayık kökü ve saf Kirishima mineral kaynak suyu ile formülize edilmiş olan Shiseido Deep Cleansing Foam sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Cildi kurumuş ve ölü deriden arındırın.

Kuru cilt ve eşitsiz cilt dokusu kış mevsiminde ortaya çıkan diğer önemli şikayetler arasında yer alıyor. Ciltte ortaya çıkan bu problemlerden kurtulmak ve bahara taptaze bir cilt yapısı ile başlamak için, bakım rutininize cilde nazikçe eksfoliasyon yapan bir ürün ekleyebilirsiniz. Cildi yormadan ve hassaslaştırmadan doku eşitsizliğinin önüne geçmenize yardımcı olacak bu adım cildinizi arındırmaya yardımcı olacak. Nazik soyma etkisi ile cilt pürüz ve ton eşitsizliklerinin tedavisine destek olan Cosmed AHA&BHA Foaming Wash, içerisindeki AHA asitlerinin temelini oluşturan meyve asitleri ile yaklaşık 10 dakikada cildi nazikçe eksfoliye etmeye yardımcı Sephora Collection Masque Peeling  sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Güneş koruyucu en yakın arkadaşınız olsun.

Bahar aylarıyla beraber cildin daha çok maruz kaldığı güneş ışınlarına karşı gardınızı yüksek tutun! Geniş spekturumlu ve yüksek faktörlü koruyucular güne başlamadan önceki hızlı sabah rutininizin en önemli oyuncusu olacak. Ciltte meydana gelen kırışıklık, ince çizgi gibi sorunların en büyük tetikleyicilerinden biri olan güneş ışınlarına karşı cildi mümkün olduğu kadar korumaya gayret ederek cildin yaşlanma süresini geciktirmeye destek olabilirsiniz. Özellikle yüz için yüksek dozda koruyucu etkiye sahip, yağlı ciltler için matlaştırıcı özellikli mineral özlü Ren Clean Screen SPF 30 Mattifying Face Sunscreen, cildin canlanmasına ve yaşlanmanın ilk belirtileri olan ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünün azaltmasına yardımcı olan Clinique Superdefence SPF 40 ve kırışıklığa sebep olan faktörleri engellemek için Spirulina Energy Essence kullanarak güneş ışığının bir kısmını faydalı ışığa dönüştüren Shiseido Urban Environment Age Defense SPF 30 sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

 

Rutininize leke karşıtı ürünler ekleyin.

Eğer cilt lekelerinden şikayetçiyseniz, yaz öncesi güneşle fazlasıyla haşır neşir olacak cildinizi tazelemenin tam zamanı! Güneş ışığıyla birlikte artmaya daha meyilli hale gelen lekeler için güneş koruyucu kullanmanın yanı sıra cilt rengi eşitleyici serumlardan ve glikolik asitli peeling ürünlerinden yardım alabilirsiniz. %10 oranında glikolik asit içeren eksfoliye edici, gözeneklerin ve ince çizgilerin görünümünün azalmasına yardımcı The Inkey List Glycolic Acid Toner, cildi nemlendirirken anti-aging bakımda yapan leke karşıtı, 11 farklı doğal yağ içeren %100 doğal içeriklerden oluşan Bade NaturalKuşburnu Leke Karşıtı Yüz Serumuve besin, mineral ve sebze ile meyve özleri bakımından zengin, Hindistan cevizi, C ve E vitamini ve beta karoten mikrokabarcıklar içeren Fresh Vitamin Nectar Serum sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Cilde ihtiyacı olan nemi sağlayın.

Kış aylarıyla beraber kuruyan ve ihtiyacı olan nemi almakta zorlanan cildi dolgun, parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşturmanın en önemli kısımlarından biri de mutlaka cilt yapısına uygun nemlendirici kullanımını atlamamak! Cildi istediğiniz kadar temizleyin, güneş ışınlarından vb. dış etkenlerden koruyun eğer doğru şekilde nemlendirmiyorsanız yaptığınız tüm işlemler boşa gidecek demektir! Sağlıkla parlayan bir cilt için bakım rutininize doğru nemlendiriciyi eklemeyi atlamayın.  Cildin nem bariyerini desteklemek için fermente prebiyotikler ile desteklenen, üç çeşit hyaluronik asit içeren Dr. Jart Vital Hydra Solution Water Cream, cilde doğal parlaklığını korumak için ihtiyaç duyduğu nemi sağlamaya yardımcı olan, %96 oranında doğal bileşenlerden oluşan Sephora Collection Super Moisturizer Day ve  daha canlı bir cilt görünümü için cildin doğal ışıltısını harekete geçirerek 72-saat boyunca nemini korumasına destek olan Origins GinZing – Oil-Free Energy Boosting Jel Nemlendirici sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.