CİLT BAKIM RUTİNİ İPUÇLARI
Ana Sayfa Cilt Bakımı CİLT BAKIM RUTİNİ İPUÇLARI

Cilt Bakımı

CİLT BAKIM RUTİNİ İPUÇLARI

Cilt bakımı, cildin esnek yapısını koruyabilmesi, sağlıklı ve canlı bir görünüm elde etmesi için olmazsa olmazdır. Geçen yıllar, çevresel faktörler ve cildin kendi yapısına has bazı problemler cildi donuklaştırabilir, yağlandırabilir, gözenek ve akne problemlerine neden olabilir. Dahası cilt yaşlanma karşısında güçsüzleşerek yaşlanma karşıtı önlem alamayabilir. Tüm bunların önüne geçmek, daha canlı, bakımlı ve genç bir cilt için cilt bakımı doğru ürünler ile düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Sephora Collection’a ait doğal içeriklere sahip cilt bakım ürünleri, bu konuda cildinize ihtiyaç duyduğu desteği verebilir.

 

Doğal İçerikli Cilt Bakım Rutini

Doğal içerikli cilt bakımının temelini içerisinde olabildiğince az kimyasal barındıran, temiz içerik olarak adlandırılan aktif bileşenlerin yer aldığı ürünler oluşturur. Cildin kalitesini daha da iyileştirmeye odaklı bu ürünler ile cildinizi derinlemesine temizleyebilir, cildinize ihtiyaç duyduğu nem desteğini sağlayabilirsiniz.

Cilt bakım rutinlerinizi günlük ve haftalık olarak belirlemeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Öncelikle günlük cilt bakım rutini için her gün sabah ve akşam cilt tipinize uygun bir temizleme ürünü ile cildin derinlemesine temizlenmesi gerekir. Bu temizliğin ardından gözenekleri kapatmak, eğer kalmışsa gözeneklerdeki kir ve makyaj kalıntılarını tamamen temizlemek için tonik uygulaması yapılmalıdır. Tonik uygulaması sonrasında cilt, yine cilt tipine uygun bir nemlendirici ile nemlendirilmelidir. Nemlendirme noktasında mümkünse gece için gece kremleri, gündüz için gündüz kremleri kullanılmalıdır. Göz çevresi oldukça özel ve hassas bir bölgedir. Göz çevreniz için cildinizin günlük ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak hazırlanmış Sephora Collection Radiance Eye Cream’i tercih edebilirsiniz.

 

Haftalık cilt bakım rutinlerinizde ise peeling ve maske uygulamalarına yer vererek cildinizin ihtiyaç duyduğu bakım rutinini gerçekleştirebilirsiniz. Peeling uygulamalarınız için Sephora Collection peeling ürünlerine göz atabilirsiniz.

 

Cilt Tipine Yönelik Cilt Bakımı Uygulaması

 

Kuru Ciltler İçin Cilt Bakımı:

Hedefe yönelik cilt bakımı her zaman en etkili sonuçları verir. Kuru ciltler için özel olarak tasarlanmış doğal içeriklere sahip ürünler, cildinizdeki problemleri önlemeye yöneliktir. Cildinizi temizledikten sonra çok fazla kuruyorsa, pullanma ve gerilme hissi yüksekse bu durumda Sephora Collection Super Moisturizer Day Krem, Sephora Collection Yüz, Göz ve Boyun için Temizleme Jeli ürünlerini kullanabilirsiniz.

 

Yağlı ve Akneye Eğilimli Ciltler İçin Cilt Bakımı:

Yağlı ciltlerin en büyük sorunu gözenekler, akneler ve cilt parlamalarıdır. Bu sorunları engellemek için ciltteki fazla sebumu dengeleyecek ürünlere yönelebilirsiniz. Akne ve siyah noktalara karşı üretilen bakım ürünlerini düzenli kullanarak cilt yapınızın iyileşmesine destek olabilirsiniz. Akneye yatkın cildiniz için haftalık rutininizde içeriğinde  doğal kaynaklardan elde edilen salisilik asit ve hiyalüronik asit bulunan Sephora Collection Anti-Imperfections Clarifying Serum ve Sephora Collection Blackhead Peel Off Mask ürünlerine yer verebilirsiniz.

Yağlı cilt tipi rutininizde ise günlük nemlendirici olarak Sephora Collection Super Matte Moisturizer matlaştırma özellikli nemlendiriciyi tercih edebilirsiniz.

 

Cilt bakımında en etkili sonuçlar için Sephora’da yer alan, cilt tipinize uygun ürünleri tercih edebilirsiniz.