CİLT BAKIM RUTİNİ: KURU CİLTLER
Ana Sayfa Cilt Bakımı CİLT BAKIM RUTİNİ: KURU CİLTLER

Cilt Bakımı

CİLT BAKIM RUTİNİ: KURU CİLTLER

Her cildin neme ihtiyacı vardır. Ancak kuru ve hassas ciltler, neme diğer tüm cilt tiplerine kıyasla daha çok ihtiyaç duyar. Cilt, ihtiyacı olan nem takviyesini karşılayamadığı takdirde yıpranmaya ve yaşlanma belirtilerine karşı daha savunmasız bir hale gelir. Kuru cilt bakımı, nemlendirme etkisi oldukça yüksek olan ürünler kullanılarak yapılmalıdır. Doğru bir cilt bakım rutini uygulandığında, kuru ciltlerin nem ve yağ oranını dengede tutarak sağlığını korumak mümkündür. Siz de kuru ve hassas ciltlere uygun tüm bakım ürünlerine Sephora aracılığıyla ulaşabilir, kendinize eksiksiz bir cilt bakım rutini oluşturabilirsiniz.

Kuru Cilt Tipinin Özellikleri Nelerdir?

Kuru cilt tipinde, yağlı ve karma ciltlerde yaygın olan parlama ve gözenek görünümüne rastlanmaz. Ciltte nemsizlikten kaynaklanan gerginlik ve pullanma görülebilir. Çok kuru ve hassas ciltlerde doğru bir bakım rutini uygulanmadığı takdirde kabuklanmalar oluşabilir. Özellikle cildin suya temas etmesinden sonra ve soğuk havalarda, ciltte gerilmeden kaynaklı rahatsızlık hissedilebilir. Ciltte ince çizgi ve kızarıklık oluşumu yoğun olarak görülebilir.

Kuru ciltlerin güçlü bir nem ve mineral takviyesi uygulanarak onarılmaya ihtiyacı vardır.

Cilt Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Cilt kuruluğu birçok farklı nedenden kaynaklanıyor olabilir. Genetik faktörler, kuruluğa neden olan unsurların başını çeker. Ancak kuru cilt tipine sahip kişilerin beslenme ve uyku düzeni, yaşam temposu, alışkanlıkları ve cilt bakım rutinleri de bu kuruluğun artmasında etkili faktörler arasındadır. Cilt kuruluğunu en aza indirmek veya önlemek için, kişilerin her gün yeterli miktarda su tüketmesi büyük önem taşır. Cilt bakım ürünleri yardımıyla cilt tipinizi değiştirmek mümkün değildir. Ancak size uygun cilt bakım ürünleri kullanarak cilt kuruluğunun yarattığı rahatsızlık hissini engelleyebilir ve cildinizin sağlığını koruyabilirsiniz. Kuru cilt bakımı için kullanılan ürünlerin cilde yoğun bir nem takviyesi uygulaması, cildi yıpratmayan yumuşak formüller kullanarak hazırlanması ve sabun içermemesi gerekir.

Bakım Önerileri

Kuru ve hassas ciltlere uygulanan bakımda, cildi derinlemesine temizlemekle işe başlanmalıdır. Cildiniz gün boyunca kir, toz, yağ ve makyaj kalıntıları gibi unsurlara maruz kalır. Günde iki kez cildinizi tüm bu kalıntılardan arındırmak, gözeneklerinizin temizlenmesini ve cildinizin nefes alabilmesini sağlar. Kuru cilt bakımının ikinci adımı ise etkili ve güçlü nemlendiriciler kullanmaktan geçer. Kuru ciltler ince çizgi ve kırışıklık oluşumuna yatkın olduğu için, oldukça hassas bir cilt dokusuna sahip olan göz çevreniz için özel nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Cildinizi günde en az iki kez derinlemesine nemlendirmeniz, pullanma ve gerginliği önlemenin yanı sıra cildinizin elastikiyetini koruyarak daha genç görünmesine yardımcı olur.

Günlük Bakım Rutini

Kuru ciltler için yüz temizleme jeli seçimi, sabun içermeyen ve peeling etkisi barındırmayan ürünlerden yana olmalıdır.

Kuru ciltler için tonik seçimi yaparken alkol içermeyen ve cildi yatıştırarak gerginlik hissini önleyen ürünleri tercih etmelisiniz.

Cildinizi ölü hücrelerden arındırarak kan dolaşımını hızlandırmak için yalnızca hassas ve kuru ciltler için peeling ürünlerini tercih etmeli, yağlı ve karma ciltlere uygun ürünlerden uzak durmalısınız.

Cildinize günlük bakım rutininin yanı sıra belirli aralıklarla yoğun nem takviyesi uygulamak amacıyla kuru ciltler için nemlendirici maske seçeneklerinden yardım alabilirsiniz.

Kuru ve hassas ciltler için yüz yıkama jeli kullanırken yüzünüzü ılık suyla yıkamalı ve cildinizi yumuşak bir kâğıt havluyla tampon hareketler yaparak kurulamalısınız.

Kuru ve hassas ciltler için tonik uygulaması, cilde zarar vermeyen pamuklar yardımıyla ve sentetik malzemeler kullanılmadan yapılmalıdır.

Kuru Cilt Nasıl Temizlenir?

Kuru ciltler için bakım rutininin her aşaması, nemlendirici özelliğe sahip ürünler kullanılarak yapılmalıdır. Bu nedenle cildinizi temizlerken süt ya da losyon formundaki yüz temizleyicileri tercih edebilirsiniz. Kuru ciltler nem oranları düşük olması nedeniyle mat ve solgun bir görünüme daha yatkındır. Kuru ciltler için hazırlanan yüz temizleyici ürünlerin büyük çoğunluğu, cildi besleyerek doğal ışıltısını geri kazandırmaya yönelik şekilde hazırlanır. Cildinizi temizlerken oldukça nazik hareketlerle yüzüne masaj yapabilir, cildinizi hafif nemli bırakarak nemlendirme aşamasına geçebilirsiniz.

Nemlendirme

Kuru ciltler için nemlendirici seçimi oldukça önemlidir. Nemlendiriciler, krem veya jel formunda hazırlanabilir. Sephora’da yer alan ve kuru ciltlere uygun nemlendirici ürünler, cilt tarafından kolaylıkla emilen ince bir yapıya sahiptir. Bu sayede cildinizde nemlendirme işleminden sonra yağlı ya da ağır bir his kalmaz. Kuru ve hassas ciltler için nemlendirici seçeneklerinin bir kısmı, gece ve gündüz uygulanan bakım rutinleri için iki farklı kullanım şekline sahiptir. Nemlendiricileri cilt bakım rutininizin son aşamasında ve cildiniz derinlemesine temizlendikten sonra kullanmalısınız. Dilerseniz, cildinize uyguladığınız nem takviyesini güçlendirmek için kuru ciltler için maske seçeneklerinin yanı sıra cildi besleyen serum ve yağlardan da destek alabilirsiniz.

Kuru Ciltlere Özel Maskeler

Yüz maskeleri, günlük cilt bakım rutini içinde kullanılmaz. Yoğun ve güçlü bir formüle sahip olan maskelerin haftada 1-3 kez kullanılması ve bu sayede cilde etkili bir bakım uygulanması tavsiye edilir. Kuru ve hassas ciltler için maske seçeneklerinin tümü, cildi güçlü bileşenler yardımıyla nemlendirmeye ve beslemeye yöneliktir. Böylelikle ciltteki kızarıklık, solgunluk ve yaşlanma belirtilerinin oluşumunu önlemek oldukça kolaylaşır.

Kuru Cilt Bakımı İçin İhtiyacınız Olan Tüm Ürünler Sephora’da!

Sephora’da yer alan ve cilt bakımında önde gelen markalar, kuru ve hassas ciltler için eksiksiz bir bakım rutini uygulayabilmeniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm ürünleri bir arada sunar. Siz de bu ürünlerden cildinize en uygun olan seçenekleri kolaylıkla belirleyebilir, cildinize ihtiyaç duyduğu nem ve mineral takviyesini uygulayarak sağlıkla ışıldamasını sağlayabilirsiniz. Doğru cilt bakım ürünleri kullanarak oluşturduğunuz bakım rutini sayesinde yenilenmiş ve ferah bir cilde kavuşabilirsiniz. Buraya tıklayarak normal ciltler için en iyi ürünleri keşfedin!