CİLT BAKIM RUTİNİNİZE MASKELERİ EKLEME ZAMANI
Ana Sayfa Güzellik İpuçları CİLT BAKIM RUTİNİNİZE MASKELERİ EKLEME ZAMANI

Cilt Bakımı

CİLT BAKIM RUTİNİNİZE MASKELERİ EKLEME ZAMANI

Cilt maskeleri etkili ve güçlü bir cilt bakım rutininin olmazsa olmaz malzemeleri arasındadır. Cilt maskeleri her gün kullanılmaz. Aksine, haftada bir ya da birkaç kez uygulanarak cilde güçlü bir bakım sağlayan ürünlerdir. Cilt maskelerinin bazıları tek kullanımlık kâğıt maskeler olarak hazırlanırken sürekli kullanıma uygun krem ve likit yapıda ürünler de bulunur. Tüm cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi, cilt maskesi seçimi yaparken de cildin ihtiyaçlarını ve sorunlarını göz önünde bulundurmak büyük önem taşır. Böylelikle cildin doğal bariyerini güçlendirmek, cilt sorunlarıyla mücadele etmek ve daha sağlıklı bir cilde kavuşmak oldukça kolaylaşır.

Cilt Tipine Göre Maske Çeşitleri Nelerdir?

  • Hassas ciltler için maske seçimi cildi yatıştıran ve besleyen, bitkisel kaynaklı bileşenler barındıran ürünlerden yana olmalıdır. Bu sayede cildin yüz maskelerinin barındırdığı bileşenlere alerjik reaksiyon gösterme olasılığı en aza indirilebilir.
  • Kuru ciltler için maske seçimi, cilde yoğun bir nem ve mineral takviyesi uygulayan ürünler arasından yapılmalıdır. Çünkü kuru ciltler pullanma ve kaşıntı gibi cilt sorunlarına meyillidir. Cildin doğal nem dengesi bu şekilde korunmalı, günlük cilt bakım rutini desteklenmelidir.
  • Kuru ciltlerin nem oranı az olduğu için, kuru cilt tipine sahip kişiler, ince çizgi ve kaz ayağı gibi yaşlanma belirtilerini daha belirgin bir şekilde gözlemleyebilir. Bu tip durumlarda yaşlanma karşıtı maske ve kırışıklık karşıtı maske seçeneklerinden yardım alınabilir.
  • Normal ciltlere sahip kişilerin, belirli bir cilt sorununa yönelik maskeler yerine, cildi nemlendiren ve güçlendiren ürünleri tercih etmesinde fayda vardır.
  • Karma ciltlere sahip kişiler, cildin elastikiyetini korumaya ve cildi güçlendirmeye yönelik arındırıcı maske çeşitlerinden yana tercih yapmalıdır. Ek olarak, karma ciltlere sahip kişilerin yüzlerinde kuru cilt tipine ait belirtiler de görüldüğü için, belirli aralıklarla nemlendirici maske kullanarak cildin doğal bariyerini güçlendirebilirler.
  • Yağlı ciltlerin yağ ve sebum üretimini kontrol altına almak gerekir. Bu nedenle yağlı ciltler için maske seçimi komedojenik olmayan, cildin elastikiyetini güçlendiren, yağ üretimini dengeleyen yatıştırıcı maske çeşitlerinden yana olmalıdır.

Cilt Maskelerini Uygularken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Cilt maskelerinin temiz cilde uygulanması ve durulanmayan yapıdaki ürünler haricinde kalan tüm maskelerin uygulama sonunda ciltten tamamen arındırılması gerekir.
  • Özellikle karma ve yağlı ciltlerin kullanımına uygun olan, kil ve kömür gibi bileşenler içeren peeling etkili maskelerin tavsiye edilen sıklıkta kullanılması büyük önem taşır.
  • Peeling etkili tüm maskelerin ardından cildin derinlemesine nemlendirilmesi tavsiye edilir.
  • Kâğıt cilt maskelerinin büyük çoğunluğu tek kullanımlık ürünlerdir.
  • Krem yapıdaki cilt maskelerinin cilde parmaklar yardımıyla değil, bir maske fırçası kullanılarak uygulanması tavsiye edilir. Böylelikle daha hijyenik bir kullanım deneyimi sağlanabilir.
  • Her cilt maskesinin kullanım şekli ve bekleme süresi bir diğerinden farklı olabileceği için, ürünlerin kullanım talimatları mutlaka incelenmelidir.

Siyah Nokta Maskesi Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Yüzdeki siyah noktalar, cildin epidermis tabakasında biriken kir, yağ, makyaj ve ölü hücre kalıntılarının gözeneklerde birikmesi sonucunda oluşur. Gözeneklerdeki kalıntıların oksidasyon geçirmesi, gözeneklerin kahverengi-siyah bir görünüm kazanmasına neden olur. Siyah nokta maskeleri, gözenekleri bu kalıntılardan derinlemesine arındırmayı ve gözenekleri sıkılaştırmayı hedefleyen ürünlerdir.

Siyah nokta problemi için hazırlanan doğal kaynaklı cilt maskelerin büyük çoğunluğunda kil ve kömür gibi bileşenler bulunur. Çünkü bu bileşenler, ciltte doğal bir peeling etkisi sağlamak ve gözenekleri temizlemek için ideal çözümlerdir. Boscia Charcoal Pore Pudding Intensive Wash-Off Treatment ve Sephora Collection Nose Mask Charcoal gibi ürünler, siyah nokta oluşumunu önlemek ve gidermek için hazırlanan cilt maskelerine örnek gösterilebilir.

 

Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?

“Kil maskesi ne işe yarar?” sorusunun cevabı her maske için farklılık gösterse de, kil maskelerin büyük çoğunluğu gözenek sıkılaştırma ve siyah nokta temizleme açısından etkili ürünlerdir. Saf killer, mineral açısından oldukça zengin bileşenlerdir. Cildin yağ ve sebum üretimini kontrol altına almaya yardımcı olan kil maskelerinin büyük çoğunluğu, başta karma ve yağlı ciltlere sahip kişiler olmak üzere tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur.

Ayrıca kil maskeleri cildi toksinlerden ve ölü hücrelerden arındırmak açısından da önemli bir role sahiptir. Bu nedenle cilt lekeleri için maske kullanmak isteyen ya da siyah noktalar için maske arayan kişiler, tercihini kil maskelerinden yana yapabilir. Kil maskelerinin gözenekleri derinlemesine temizlemesi ve cildi beslemesi, bu ürünlerin gözenek küçültücü maske arayanlar için de ideal bir alternatif olmasını sağlar. Ancak kil maskelerinin hitap ettiği cilt sorunlarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Örneğin Sephora Collection Derin Temizleyici Kil Maskesi veya Glam Glow Super Mud Treatment Mask yardımıyla cildini derinlemesine arındırmak isteyenler için ideal seçimler olabilir.

Siz de Sephora’da yer alan, seçkin markalar tarafından sunulan cilt maskeleri arasından cildinize en uygun ürünleri seçebilir, bakım rutininizi çok daha etkili bir sürece dönüştürebilirsiniz.