CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ HANGİ SIRAYLA KULLANILMALI?
Ana Sayfa Güzellik İpuçları CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ HANGİ SIRAYLA KULLANILMALI?

Cilt Bakımı

CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ HANGİ SIRAYLA KULLANILMALI?

Cilt bakımı ürünlerimizin gözle görülür faydalar vermesi, uygulama alışkanlıklarımızla doğrudan ilgilidir. Ürünlerin cilde uygulanma sırası, en az cildimizi tanıyarak bilinçli şekilde bakım ürünleri seçmek kadar etkili. Cilt bakım rutininde kullandığınız ürünlerin sıralamasını gözden geçirerek daha verimli bir ritüele sahip olmak mümkün. Aşağıdaki püf noktalarla doğru bilinen yanlışlara veda et.

Adım 0: Micellar Suyu

Sadece makyaj yaptığın günlerde, önce makyajını temizlemek için pamukla uygulayacağın bir makyaj temizleme suyu ile bakımına başlayabilirsin.

 

Adım 1: Yüz Temizleme Jeli

Cilt bakımının ana adımlarından bir tanesi, yüz temizlemek. Cilt tipine uygun bir temizleyici ile sabah ve akşam yüzünü yıkayarak rutinine başlayabilirsin.

Adım 2: Tonik

Gözeneklerde kalan kirleri tamamen temizlemek ve arındırıcı özellikleriyle cildini diğer adımlara hazırlamak için toniği ikinci adım olarak kullanmalısın. Tonik kullanımını, cilt temizliğinin olmazsa olmaz bir adım olarak kabul edebilirsin.

 

Adım 3: Maske

Haftada bir ya da iki kez uyguladığın favori maskeni, yüzünü tüm kirlerden arındırdıktan sonra tercih edebilirsin. Konsantre bir yapı ve içeriğe sahip olan maskeler, iyileştirmeyi hedeflediğin cilt endişesi için etkili sonuçlar verir.

 

Adım 4: Su Bazlı Serum

Tonik yüzünde tamamen kuruduktan sonra su bazlı bir serum uygulayabilirsin. Eğer serumunun su bazlı olup olmadığından emin değilsen, ürünün içerik listesine göz at. Aloe veya H2O ilk sıralarda ise, su bazlı bir serum uygulamak üzeresin. C Vitamini ve Hyalüronik Asit serumları da genellikle su bazlı olduğu bilinen serumlardır.

 

Adım 5: Göz Kremi

Göz kremleri, yüz nemlendiricilerine göre genellikle daha hafif bir yapıya sahip olduğu için, yüz nemlendiricisinden hemen önce uygulayarak daha verimli sonuçlar alabilirsin.

 

Adım 6: Nemlendirici Krem

En kısa cilt bakım rutininin bile vazgeçilmezi adım: Nemlendirici! Cildin ihtiyacı olan nemi sağlamak ve cilt bariyerini gün boyu koruyabilmek için; cilt tipine uygun bir nemlendirici edinmek, cilt bakımından aldığın verimi artıracak adımlardan bir tanesi. Hassas ciltler yağsız jel kremlerden, çok kuru ciltler yağlı kremlerden ve karma ciltler ise nem dengesini koruyacak içeriklere sahip nemlendiricilerden yararlanabilirler.

Gündüz rutinini sonlandırırken, nemlendirici krem yerine yüksek SPF faktörlü bir güneş kremi de kullanabilirsin.

Bu adımdan sonra, gece bakım rutinin için en başa dönüp, yüz temizleme jeli ile gece bakım rutinine başlayabilirsin.