Cilt Bakım Ürünlerini Hangi Sırayla Kullanmalı?
Ana Sayfa Cilt Bakımı Cilt Bakım Ürünlerini Hangi Sırayla Kullanmalı?

Cilt Bakımı

Cilt Bakım Ürünlerini Hangi Sırayla Kullanmalı?

Cilt bakım rutininizin verimini arttırmak için belki de en çok dikkat etmeniz gereken şey ürünlerinizi doğru sıra ile kullanabilmek. Kullandığınız ürünlerden beklediğiniz performansı alamadığınızı düşünüyorsanız belki de sorun ürünlerde değil kullanım sıranızda olabilir! Cildinize ne tarz içerikte ürünler uyguladığınızın önemi kadar kadar, onu nasıl ve hangi sırayla uyguladığınız da bir o kadar önem taşıyor. Bir ürünü bile yanlış adımda kullanmak, tüm bakım rutininizi bozma gücüne sahip…

Ürünleri yanlış bir sıralama ile uygulamadığınızda cilde derinlemesine etki etmeleri zorlaşır ve içeriklerin faydalarını yeteri kadar göremezsiniz. Ve ne yazık ki bazı durumlarda, özellikle hassas bir cilde sahipseniz bu durum alerjik bir reaksiyona sebebiyet verebilir.

Doğru sıralama nasıl olmalı? kısmına geçmeden önce ufak bir tüyo verelim: Kullandığınız ürünlerin yapısı inceden yoğuna doğru gitmeli. Cilt  bakım rutininizde hafif yapıdaki su bazlı ürünlerle başlayıp, ardından daha ağır yapıdaki yağ bazlı ürünlere yönelmelisiniz. Gelin biraz detaylı inceleyelim:

 

1.Adım: Temizleyici

Uygulayacağınız bakım ne olursa olsun ilk adımınız cildi, gün içersinde maruz kaldığı tüm çevresel faktörlerden ve kirden arındırmak olmalı. Hem sabah hem de akşam cildinizi bir temizleyici ürün yardımıyla temizlemekle işe başlayın. Özellikle çoğu kişi tarafından atlanan sabahları yüz temizleme adımı mutlaka dikkat etmeniz gereken bir konu olmalı. Gece cildinizi temizleyip uyuduğunuz için sabah aynı işleme gerek duymasanız da bilmeniz gereken bir şey var ki o da gece cildin gece sebum ürettiği ve sabah uyandığınızda gözeneklerin üretilen fazla sebumdan arındırılması gerektiği… Belif Aqua Bomb Jelly Cleanser Yüz Temizleme Jeli Sephora Collection Smoothing Cleanser Exfoliates +Shine Gel,  Shiseido Complete Cleansing Microfoam cildinizi temizlemek için kullanabileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.

 

2. Adım: Tonik

Yüzünüzü temizledikten sonra cildinizi sakinleştirmesi ve dengelemesi için toniğinizi uygulayarak bakım rutininize devam edebilirsiniz. Tonik kullanımı, sonrasında cilde uygulanacak bakım ürünlerinin cilt tarafından daha rahat ve etkili emilmesini sağladığı için bakım rutininizin olmazsa olmaz adımlarından biri olmalı. Pixi Glow Tonic, Sephora Collection Clarifying Toner ve Mario Badescu Facial Spray With Aloe, Herbs And Rosewater deneyebileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.

 

3. Adım: Göz Kremi

Göz çevresindeki cilt dokusu daha ince ve hassas olduğundan dolayı çevresel faktörlere karşı daha savunmasızdır. Yaşlılık belirtilerinin ilk görüldüğü bölgelerden biri olan göz çevrenizi mümkün olduğunca nemli tutmaya özen gösterin ve bunun için de mutlaka hem sabah, hem de akşam bakımınızda göz çevresi kremlerine yer vermeyi unutmayın. Sephora Collection Radiance Eye Cream, Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream ve Estee Lauder Advanced Night Repair Supercharged Jel Göz Kremi deneyebileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.

 

4.Adım: Serum

Gelelim cildin en ihtiyaç duyduğu bakım ürünlerinden biri olan serum kullanımına. Cildi arındırıp, tonikle dengeleyip, göz çevresi bakımını yaptıktan sonra cilt ihtiyacına uygun serumlar ile bakım rutininizi destekleyebilirsiniz. Serumlar sahip oldukları ince molekülleri sayesinde diğer bakım ürünlerine göre cildin daha derin katmanlarına ulaşarak leke, kırışıklık, pürüzsüzlük ve daha aydınlık bir görünüm gibi durumlar için yoğun bakım sunuyor. Cilt endişenize ve tipinize uygun olan serumları seçmek ve bakım rutininize katmak için Sephora dünyamızda yer alan serumları detaylı olarak buradan inceleyebilirsiniz.

 

5. Adım: Nemlendirici

Cilt bakım rutininizde en az temizleme kadar önemli olan, asla atlamamanız gereken bir diğer ve son adım da nemlendirme. Cilt tipiniz ve cilt endişeniz ne olursa olsun farketmeksizin sabah ve akşam mutlaka nemlendirici krem uygulamaya özen gösterin. Hayalinizdeki güzel ve parlayan bir cilt için ilk adım cilt bariyerini sağlıklı tutmak. Bunun için ise yapmanız gereken en önemli şeylerden biri cildinizin nemliliğini korumaya dikkat etmek.  Unutmayın ki nemlendirici kremin tek fonksiyonu cildinizi nemlendirmek değil; aynı zamanda öncesinde uyguladığınız bakım ürünlerinin cilde nüfuz etme hızı ve gücünü arttırarak, daha etkin bir sonuç elde etmenize yardımcı olur. Origins Ultra-Hydrating Energy-Boosting Nemlendirici Krem, Estee Lauder DayWear Advanced Anti-Oxidant Creme ve Sephora Collection All Day Hydrator deneyebileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.