Cilt Bakımı 101: Günlük Cilt Bakım Rutininde Nelere Dikkat Etmeniz Gerekiyor?
Ana Sayfa Cilt Bakımı Cilt Bakımı 101: Günlük Cilt Bakım Rutininde Nelere Dikkat Etmeniz Gerekiyor?

Cilt Bakımı

Cilt Bakımı 101: Günlük Cilt Bakım Rutininde Nelere Dikkat Etmeniz Gerekiyor?

Sephora editörlerinin ürün önerileri ve pratik tüyolarıyla cilt bakım rutininizi daha etkili hale getirebilirsiniz.

Cilt bakım rutininde en önemli adımlar cildi temizlemek, nemlendirmek ve düzenli güneş koruyucu kullanmak kesinlikle. Bu adımların dışında cilt tipinizi dikkate alarak rutininize maske, peeling ve aktif içerikler ekleyebilirsiniz. Yaşam stiliniz ve cildinizin ihtiyaçlarına göre etkili bir rutin belirlemeden önerilerimize göz atın. 

Byoma Milky Oil Cleanser

Çift fazlı temizliğin ilk adımında kullanabileceğiniz Byoma yağ bazlı temizleyicinin içeriğindeki yağların cildi besleme özelliği var. Seramid, tokoferol ve skualen cilt bariyerini onarmaya yardımcı oluyor. 

Youth To The People Superfood Cleanser

Youth To The People temizleyici jelin formülasyonundaki yeşil çay, aloe vera ve papatya özü cildi temizlerken aynı zamanda yatıştırmayı hedefliyor. Antioksidan hazinesi C ve E vitamini cildi aydınlatmaya yardımcı. İçeriğinde sülfat yer almadığı için cildi kurutmaması ise bonus.

Benefit The POREfessionel Wow Polish

Haftada bir veya iki kez kullanabileceğiniz toz peeling özellikle karma ve yağlı ciltler için tam bir kurtarıcı. Laktik asit lekeleri hafifletmeye yardımcı olurken, içeriğindeki bileşenler sebumu dengeliyor.  

Dr.Jart Skin Barrier Ceramidin Moisturising Cream

Dr.Jart nemlendirici cilt bariyerini destekleyen seramid ve pantenol içeriyor. Komedojenik olmayan shea yağı cilde yoğun nem sağlıyor. Özellikle kızarmaya meyilli hassas ciltleri rahatlatmak konusunda etkili. 

Shiseido Clear Suncare Stick SPF 50+

Gün içerisinde güneş kreminizi tazelemeye üşeniyor musunuz? O zaman bu önerimize göz atın. Shiseido’nun şeffaf ve renk vermeyen stick formundaki güneş koruyucusu çok pratik bir ürün. Tek yapmanız gereken ihtiyaç duydukça ürünü yüzünüzde gezdirmek. İçeriğindeki E vitamini türevleri aynı zamanda cilde bakım yapma özelliğine sahip.

Glow Recipe Watermelon Glow AHA Night Treatment

Laktik ve glikolik asit içeren bu maske gece boyunca cilde bakım desteği sağlıyor. İçeriğindeki hiyalüronik asit, niasinamid, peptit ve karpuz özü cildi nemlendirmeye ve yatıştırma konusunda etkili. Yoğun oranda alfa hidroksi asit içerdiği ve durulanmadan kullanıldığı için sabahları mutlaka güneş koruyucu uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Erborian Centella Cream

Yaz kış fark etmeksizin rutininizde yatıştırıcı bir nemlendiriciye yer vermenizi öneriyoruz. Erborian’ın bu nemlendiricisinin başrolündeki centella asiatica kızarıklıkları hafifletici özelliğiyle cildi rahatlatırken, hiyalüronik asitse nemlendirmeye yardımcı oluyor. Cilt tarafından kolay emildiği için bütün cilt tiplerine uygun.