Cilt Bakımı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
Ana Sayfa Cilt Bakımı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Cilt Bakımı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Neredeyse hepimizin cilt bakımı hakkında belki araştırarak belki de duyduklarımızla yetinerek oluşturduğumuz bir yaklaşımımız var. Peki bu yaklaşım içerisinde cilt bakımımızı ne kadar doğru ve cildimizin ihtiyaçlarını gözeterek yapıyoruz? Bu yazımızda cilt bakımı hakkında çoğunluk tarafından doğru kabul edilen yanlışları listeledik. Gelin birlikte göz atalım!

Cilt temizliği için sadece su yeterli değil!

Özellikle gece uyumadan önce cildimizi hem makyaj kalıntılarından hem de maruz kaldığı toz, kir vb etkenlerden arındırmak için sadece suyla temizlemek yeterli bir temizlik sağlamaz. Cildinizin yapısına uygun temizleme jelleri ya da köpükleri ile cildinizi tamamen arındırıp ardından da yine cilt tipinize uygun bir tonik yardımıyla son dokunuşu yapabilirsiniz.

 

Göz ve yüz temizliği için ayrı ürünler tercih etmelisiniz.

Özellikle sıklıkla yapılan yanlışlardan biri de yüz ve göz bölgesi temizliği için aynı ürünü kullanmanın uygun olduğu yanılgısı. Yüz ve göz temizliği birlikte olacak şekilde formülize edilmiş ürünler harici kullandığınız temizleyicilerin hangi bölgeye uygun olduğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. Göz çevresi cildimizin en hassas bölgelerinden biri olduğundan içeriği daha hassas ürünler doğru tercih olacaktır.

 

 

Yaz ve kış cildinize aynı ürünleri kullanmaktan kaçınmalısınız.

Bazı cilt tipleri yaz ve kış döngülerinde farklı ürün kullanımına ihtiyacı duyar. Örneğin karma bir cilt kışın kuruyabilirken yaza doğru yağlanma eğilimine geçebilir. Cildin her şeyden önce ihtiyaç duyduğu nemi sağlayabilmek için mevsimsel olarak doğru içeriğe sahip ürünler kullanmak gerekmektedir. Eğer kuru bir cilde sahipseniz yazın hafif yağlı kışın ise daha yoğun içerikli ürünler tercih edebilirsiniz. Yağlı bir cilt tipine sahipseniz ise yağsız, su bazlı nemlendiriciler doğru tercih olacaktır.

 

Cilt yaşlanması genetik olduğu için yapılabilecek çok şey yok demek yerine güneş kremi kullanmaya başlamalısınız!

DNA’mız cilt görünümümüzün sadece çok küçük bir kısmı üzerinde etkilidir! Yaşam tarzımız ve uyguladığımız bakımlar cilt yaşlanmamızın neredeyse %80’ini belirleyen faktörlerdir. Özellikle cilt yaşlanmasının en önemli sebeplerinden biri de maruz kalınan güneş ışınlarıdır. Hem yaz aylarından hem de kış aylarında cildi doğrudan gelen güneş ışınlarından korumaya başlayarak yaşlanma belirtilerini elinizden geldiğince engellemek/yavaşlatmak için ilk adımı atabilirsiniz.

 

Bakım kremlerini aşağı değil yukarı hareketler yaparak uygulamalısınız.

Önemsiz gözükse de en önemli detaylardan biri de cildimize uyguladığımız kremleri her zaman cilde yukarıya doğru masaj hareketleri yaparak uygulamak gerektiği. İçeriden dışarıya doğru, cildi gererek yukarıya doğru bir açıyla kreminizi uygulayarak cildinizdeki kan dolaşımının doğru şekilde akmasını sağlayabilirisiniz.

 

Kullandığınız bakım ürünlerini doğru sıralama ile uygulamalısınız.

Bir diğer sık yapılan hatalardan biri de kullanılan bakım rutini ürünlerinin yanlış sıralama ile cilde uygulanması. Yanlış uygulanan ürünler hem cilde ihtiyacı olan bakımı sağlayamaz hem de cildin tepkimeye girmesine yol açabilir. Nedir doğru sıralama diye soracak olursanız:

  1. Temizleyici
  2. Tonik
  3. Serum
  4. Göz Kremi
  5. Yüz Kremi (nemlendirici)
  6. Güneş Koruyucu

 

Bu sıralama eşliğinde ürünleri cildinize uygulamanız doğru bir yol olacaktır.

Ve son olarak tabii ki her ne yaparsak yapalım cildin en çok ihtiyaç duyduğu şey olan “su”yu unutmamak gerekiyor. Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketmeyi hem cilt sağlığı hem de genel sağlığımız için mutlaka dikkate almalıyız!