CİLT BAKIMININ YENİ TRENDLERİ
Ana Sayfa Cilt Bakımı CİLT BAKIMININ YENİ TRENDLERİ

Cilt Bakımı

CİLT BAKIMININ YENİ TRENDLERİ

Son yıllarda doğal içerikli ürünlerin daha çok tercih edildiği bir gerçek. İlkbahar/Yaz 2020 sezonunun favori cilt bakım ürünleri ise doğallık trendini bir üst seviyeye çıkarıyor. Vegan, bitkisel içerikli ve uygulaması kolay en iyi ürünleri sizin için seçtik.

WISHFUL PEELING

Huda Beauty’nin sahibi Huda Kattan’ın yeni cilt bakımı markası ile tanıştıralım: Karşınızda Wishful.

Doğal ışıltısını yansıtamayan bir ciltte makyajdan da verim alamıyoruz. Wishful, tam da bu yuzden, makyajınızın bir adım öncesi olan (olması gereken) cilt temizliği için oyuna dahil oluyor. Wishful Yo Glow Enzym Scrub, İçeriğindeki AHA ve BHA (alpha hydroxy acid, beta hydroxy acid) ile anti enflamatuvar görevi görüyor, peeling etkisiyle ölü hücrelerden cildi arındırımayı ve kolajen üretimini destekliyor. Ananas ve papaya enzimleri ise pürüzsüzlüği desteklemek adına son dokunuşu yapıyor. Ananasın ödem atmak için faydalı bir meyve olduğunu da hatırlatalım.

Tüm cilt tiplerine uygun olsa da, AHA ve BHA’nın güçlü ajanlar olduğundan; akneli veya oldukça hassas ciltlere uygulamadan önce küçük bir bölgede denemeniz önerilir.

MILK / VEGAN MILK MINI MOISTURIZER

Egzotik içerikleri zengin minik bir kavanozu size anlatmaya çalışacağız. Başarılı olamayabiliriz; bu durumda sizi en yakın Sephora’ya alalım.

Vegan, glutensiz, sülfatsız, parabensiz, silikonsuz, parfümsüz ve hayvanlar üzerinde denenmemiş. Kendisi Milk Make-up’ın jojoba yağlı, aloe vera’lı, kariteli ve 3 farklı bitkisel sütlü nemlendiricisi olur.

Formülündeki incir sütü ve karite yağı cildin yenilenip pürüzsüzleşmesine, yulaf sütü de rahatlamasına yardımcı olur.

Antioksidan denince ezbere aklımıza gelen üzüm çekirdeği yağına bu nemlendiricinin formülünde skualen de eşilik ediyor.

Her nemlendirici gibi, yüzünüzü yıkayıp tonikle temizledikten sonra kullanınız.

THE INKEY LIST / NIACINEMIDE SERUM

B3 vitamini, havalı ismiyle Niasinamid’in en yaygın kullanımı ciltte renk eşitsizliklerini gidermek ve rosacea’yı tedavi etmektir. Anti enflamatuvar etkisi ve cilt elastikiyetini desteklemesi dolayısıyla, bu ürünü cilt bakım rutininize eklemenizde bir engel görmüyoruz.

Yatmadan önce, cildinizi temizledikten sonra tampon hareketlerle, az miktarda uygulayınız.

BYBI STRAWBERRY BOOSTER BESLEYİCİ YAĞ

Bu sefer bir istisna yapıp, kitabı kapağına göre yargılayınız. Görünüşe aldanmama durumu, BYBI Strawberry Booster için geçerli değil. Zira bu ürünün içeriği de, minik pembe şişesi kadar güzel.

Pembe şişeli bu ürün, aslında soğuk sıkım çilek çekirdeği yağı. Soğuktan hassaslaşan ve bir türlü nemlendiremediğiniz, sevemediğimiz yaygın bir dil ile “pul pul olmuş” cildinizi nemlendirir. İçeriğindeki Omega 3 ve Omega 6, cildinizi yumuşacık olmasını destekler. Tek başına, ya da nemlendiricinize bir iki damla karıştırarak uygulayabilirsiniz.

FRESH ROSE DEEP HYDRATION TONER

Sayamayacağımız kadar çok Hollywood yıldızı ve top model, cildini temizlemek için tonik görevi gören gül suyunu kullanıyor.

Fresh Rose Deep Hydration Toner ise gül suyunun iddiasını görüyor ve artırıyor, içeriğine angelica yaprağı ekstresi ve hyalüronik asit ekliyor.

Israr ediyoruz.

 

TARTE MARACUJA OIL

Egzotik bir başka yağ ile kapanışı yapıyoruz.

Maracuja yağını, çarkıfelek meyvesinin çekirdeklerinin soğuk sıkım yağı olarak özetleyebiliriz. Kendileri uzun zaman ihmal edilen, kuru, sorunlu ciltleri onarır. Formülünde doğal olarak C vitamini barındırır, bu da daha parlak bir görünümü destekleyen içeriklerden biridir.