CİLT DOSTU VİTAMİNLERİ TANI
Ana Sayfa Güzellik İpuçları CİLT DOSTU VİTAMİNLERİ TANI

Cilt Bakımı

CİLT DOSTU VİTAMİNLERİ TANI

Vücudumuzda mucizevi etkileri olan vitaminlerin, doğru kaynaktan alındığında cildimizde de gözle görülür dönüşümler yarattığı bir gerçek.

Cilt sağlığı için faydalı vitaminlerin bakım ürünlerinin içeriklerine dahil olması ile cilt bakımı rutininde vitaminleri de değerlendirmek artık çok pratik!

En çok bilinen vitaminleri, en çok tercih edilen ürünlerin içeriğinde sizler için inceledik.

1- PIXI Vitamin C Canlandırıcı Tonik

C vitamini, etkisini hızlı göstermesi sebebiyle yaşlanma karşıtı ürünlerin en başında geliyor.

Bağışıklık sistemimizi güçlendiren C vitamininin cildimize en belirgin iki etkisi ise kırışıklıkların oluşumunu yavaşlatmak ve lekeleri gidererek cildin renk tonunun eşitlenmesine destek olmaktır.

Ürün içeriklerinde iki farklı tip C vitamini türevine rastlamak mümkün. Biri ismiyle bildiğimiz, saf, sürprizsiz C Vitamini; diğeri ise Cg Vitaminidir. Bu formülleri Askorbik Asit ve Askorbik Glikozit isimleri ile de araştırabilirsiniz. Cg vitamini, sentetik bir yapıdadır ve C Vitamini ile etkileri oldukça benzerdir. Farkı ise cildin üst tabakasındaki emilim hızının yüksekliği.

Unutmadan ekleyelim: Pixi C Vitamini Canlandırıcı tonik, alkolsüz ve asidik bir yapıdadır, yüzünüzü yıkadıktan sonra bir pamuk ile tampon hareketlerle dağıtabilirsiniz.

2- Sephora Collection – Ultra Glow Serum

Cilt bakımı rutini sıralamasına göre devam ederken, sıra seruma geldi. Ultra Glow Serum’da, C ve E vitaminini ikilisinin etkileri birlikte hissediliyor.

E Vitamini

Cilde nem kazandıran bu vitamin, aynı zamanda cildimizin yapı taşlarından biridir. Yaş almaya bağlı olarak cildin elastikiyetini kaybetmesi ve hücre yenilenmesinin yavaşlaması gibi endişelere yönelik bir etkisi vardır. Aynı zamanda cilt için güçlü bir antioksidandır.

Ultra Glow serum ise, bileşen formülü ile cilt aydınlığını arttırmaya, cilt tonunu geliştirmeye ve eşitlemeye yardımcı olan serumdur. Koyu lekeler, kuruluk, ince ve derin çizgiler gibi cilt endişelerini hedefler. İçeriğindeki doğal C ve E Vitamini, cildin parlaklık kazanmasına ve çevresel faktörlere karşı korunmasına yardımcı olur. Deniz yosunundan elde edilen doğal peptidler sıkılaştırıcı etkileri ile bilinir.

Serumu günlük kreminize karıştırarak, veya birkaç damlayı yüzünüze dairesel hareketlerle yedirerek uygulayabilirsiniz.

 

3- The Inkey List – Vitamin B, C, E Nemlendirici

The Inkey List; B, C ve E vitaminlerini tek bir kremde ve hafif bir içerik ile toplayarak, genç ciltlere verimli bir başlangıç sunuyor.

B Vitamini

B vitamini, tek bir vitaminden ziyade; bir vitamin kompleksidir. B1,B2, B3 ve en çok kulağımıza çalınan B12 gibi… B Vitamini kompleksi, serbest radikaller olarak tanımlanan, yani vücuttaki sağlıklı hücreleri parçalayıp hastalıklara zemin hazırlayan moleküllerin neden olabileceği hasarları en aza indirmek için çalışır. Niasin, yani B3 vitamininin ise cildin en üst tabakasının nemi absorbe etme kabiliyetini artırdığını biliyoruz.

4- Ren – Glow Daily Vitamin C Gel Cream

Sahne Cg Vitamini ve magnezyumun.

Ciltteki yağları hızlı parçalayabilme özelliği, cildi yağ ve kirden arındırma ve sivilce problemleri için magnezyumu iyi bir içerik yapıyor.

Ren Glow Daily’nin içeriğindeki Peru’ya özgü Tara bitkisinin özü, cildi aydınlatmaya yardımcı olmak için doğal mikrobiyom ile temas halindeyken, C Vitamini ve magnezyum cildin mükemmel ışıltı için görünümünü yumuşatmaya ve enerji vermeye yardımcı oluyor. Cildinizi temizledikten sonra, sabah-akşam boyun ve yüz bölgesine masaj yaparak uygulayın.

5- Origins Ginzing Glow Boosting Moisturizer

Ginseng, antioksidan ve C vitamini açısından doyasıya zengin bir bitkidir. Ciltteki oksijen oranını artırarak daha parlak bir görünüm elde etmeye yardımcı olur.

Origins Ginzing Glow Boosting Moisturizer, içeriğindeki ginseng özü ile cildin canlılığını vurgular. Nemlendirme özelliği ile de kullanıcıların kalbini kazandığını söylemek mümkün.