Cilt Lekeleri İle Baş etmenin 5 Yolu
Ana Sayfa Cilt Bakımı Cilt Lekeleri İle Baş etmenin 5 Yolu

Cilt Bakımı

Cilt Lekeleri İle Baş etmenin 5 Yolu

Cilt lekeleri, çoğu kişinin şikayetçi olduğu, cildin pürüzsüz görünmesinin önündeki en büyük engellerden biridir. Olası cilt lekeleri probleminin önüne geçmeyi desteklemek için ise başta buna neyin neden olduğunu bilmek gerekiyor…

Cilt Lekeleri Neden Oluşur?

Cilt lekelerinin kişiden kişiye göre değişen birden çok sebebi vardır. Genel olarak en sık karşılaşılan nedenlerin başında ise şüphesiz güneş geliyor. Cildi güneşe uzun süre korunmasız şekilde maruz bırakmak, ciltte lekelenmeye neden olurken bir yandan da yaşlılık lekelerinin oluşmasını tetikliyor. Bunun dışında cilt lekelerinin temel sebeplerini kısaca sıralayacak olursak:

  • Akne ve sivilcelerin sıkılması,
  • Yaz aylarında gerçekleştirilen ağda ve epilasyon işlemleri,
  • Hamilelik,
  • Hormon tedavisinde kullanılan ilaçlar,
  • Genetik yatkınlık,
  • Tansiyon ve kalp ilaçlarının kullanımı,
  • Yaşlılık

gibi faktörlerin sıklıkla öne çıktığını görüyoruz. Genel olarak cilt lekelerinden korunmak için neler yapılabileceğini yazımızın devamında sıralayacağız fakat ileri seviyede cilt lekesi problemleri yaşıyorsanız detaylı bir uzman görüşü almak her zaman faydalı olacaktır. Bunu da belirtmek isteriz.

Cilt Lekelerinden Korunmak İçin:

Önce Sorunun Nedenini Bilin

Cildinizde oluşan şikayetin sebebini bilmek, doğru aksiyonu alabilmenin ilk adımı. Cilt lekeleri genel probleminiz mi yoksa yaz mevsimi gibi dönemsel zamanlarda mı ortaya çıkıyor? Stres, hamilelik, doku bozuklukları, hormonal dengesizlik gibi birçok faktör cilt lekelerine yol açabilir. İlk iş olarak cilt doktorunuza danışarak lekelerin ortaya çıkış sebebini keşfedin ve ona göre bir yol belirleyin.

Güneşten Korunun

Hiperpigmentasyonun yani cilt lekelenmelerinin en büyük tetikleyicisi yukarı da belirttiğimiz gibi direkt güneş ışığı ve zararlı UV ışınlarıdır. Lekesiz bir cilt için güneşe karşı korunmak her zaman ilk önceliğiniz olmalı. Hatta lekelerden de önce beden sağlığınız için buna mutlaka dikkat etmelisiniz! Bu yüzden güneşli veya güneşsiz günler fark etmeden güneş koruyucu kullanmaya özen göstermelisiniz. Ren Clean Screen Mineral SPF 30 Mattifying Face Sunscreen, Clinique Superdefence SPF 40 ve Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milk SPF50 sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Serumlardan Destek Alın

Cilt lekelerine karşı kullanılan bakım ürünlerini henüz lekeler ortaya çıkmadan bakım ritüelinize dahil etmek akıllıca bir hareket olacaktır. C Vitamini gibi cildi aydınlatan, destekleyen ve cilt rengini eşitleyen serumlar cilt lekeleriyle verdiğiniz savaşta destekleyiciniz olacaktır. Sephora Collection Ultra Glow Serum, Mario Badescu Vitamin C Serum ve Youth To The People Serum Superfood Parlaklık Veren Serum sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Yüzünüze Sürekli Dokunmayın

Cilde sürekli dokunmak, sivilceleri sıkmak vb. hareketler cilt lekelerinin oluşmasına sebep olur, özellikle de hassas bir cildiniz varsa! Bu nedenle elinizi yüzünüzden olabildiğince uzak tutun. Unutmayın; gün içersinde çevresel kirlilik faktörüne en çok kalan yer ellerimiz ve ellerimizi yüzümüzle ne kadar temas ettirirsek cildi o kadar kirliliğe maruz bırakırız. Ek olarak yüzünüzü kurularken mikrofiber dokular tercih edin ve yastık kılıflarınızı mümkünse ipek ürünlerden seçin.

 

Düzenli Peeling Yapın

Peeling ürünleri cilt lekelerine ve doku bozukluklarına karşı en güçlü savaşçılardan biridir. Ciltteki ölü tabakayı temizleyen ve cildin üst katmanını nötrleyerek yeniden yapılanmasını sağlayan peeling adımını cilt bakım rutininizin demirbaşı haline getirin. Filorga Scrub & Mask, Sephora Collection Peeling Maskesi ve DR.Jart Dermask Ultra Jet Peeling Solutionsizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Tüm önerdiğimiz ürünler ve “Sephora Büyük İndirim”i kapsamındaki ürünlerimizi sephora.com.tr adresinden, Sephora Türkiye mağazalarımızdan ve Sephora Türkiye Mobil uygulamasından inceleyebilirsiniz.