DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR VE DOLGUN KİRPİKLER İÇİN 5 MASKARA ÖNERİSİ
Ana Sayfa Makyaj Göz DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR VE DOLGUN KİRPİKLER İÇİN 5 MASKARA ÖNERİSİ

Makyaj

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR VE DOLGUN KİRPİKLER İÇİN 5 MASKARA ÖNERİSİ

Gür ve hacimli görünen kirpiklere ulaşmak gelişen makyaj teknolojisi ve doğru kullanım ile artık hiç de zor değil! Göz makyajınızda istediğiniz görüntüyü yakalamanız için doğru bilinen yanlışları ve maskara önerilerimizi sizin için derlerdik.

Maskaranızın fırçasını pompalama hareketi yapmadan kullanın

Maskaranızı tüpün içinden çıkarmadan önce daima fırçayı döndürmelisiniz. Pompalamayın, çünkü pompalama hareketi topaklanmaya yol açacaktır. Aynı zamanda mutlaka uygulamaya geçmeden önce maskaranızdaki fazla ürünü temizleyin. Temizleme işlemini mutlaka temiz bir peçete ile maskaradaki fazlalığı alarak uygulayın. Fırçanızdaki fazlalıkları tüpün kenarlarıyla temizlerseniz maskaranın yapısını bozmuş olacaksınız. Doğru temizleme işlemi ile fazla ürün kullanmadan daha uzun süre maskaranızı kullanmış ve kirpiklerinizi yapıştırmayarak daha doğal ve hacimli bir görüntüye sahip olacaksınız.

Maskaranızı düz bir açıyla değil, dipten uca doğru zig-zag hareketlerle uygulayın

Maskaranızı uygularken kirpiklerinizi dipten uca tararmış gibi sürmelisiniz. Bu sayede fırçadaki tüm ürün, eşit bir şekilde kirpiklerinize dağılacak ve hacim kazanacak. Kirpiklerinizde yelpaze etkisi elde etmek ve her birine yeterince hacim vermek için en iç ve en dıştaki kirpiklerinize maskarayı uygularken fırçanın açısını değiştirmeniz çok önemli. Bu işlemi yaparken fırçayı zig-zag hareketlerle kullanmalısınız. Düz bir şekilde sürerseniz işlem hem tüm kirpiklerinize etki etmez hem de kirpik aralarını kaçırmanıza neden olabilir.

Alt kirpiklerinize maskara sürmek yanlış değil, aksine tamamlayıcı bir unsurdur

Birçoğumuz maskara kullanırken alt kirpiklerine maskara sürmenin yanlış olduğuna, makyajın akmış bir görüntüye sahip olacağına inanır. Aksine göz makyajınızın tamamlaması için alt kirpiklerinize maskara uygulamayı kesinlikle atlamamalısınız! Doğru bir görünüm için alt kirpik diplerinize üst kirpiklerinize uyguladığınız maskaranın dışında daha ince uçlu bir maskarayı uygulamayı tercih edebilirsiniz. Küçük fırçalı ürünler maskaranızı alt kirpiklerinizde ulaşılması zor olan bölgelere ve köşelere daha kolay uygulamanızı sağlar. Aynı zamanda alt kirpikleriniz göz pınarlarına yakın olduğu için maskaranız gözünüzde oluşan herhangi bir sulanma durumunda akabilir. Bu sebeple suya dayanıklı ürünler tercih etmenizde fayda var.

Maskaranızı gün içinde çok sık tazelemek kirpiklerinizde istenmeyen bir görünüme yol açar

Makyaj tazelemenin her kadının mutlaka yapması gereken bir işlem olduğuna kesinlikle katılıyoruz fakat maskaranız için bu kural bize sorarsanız geçerli değil! Maskaranız kuruduktan sonra üzerine ekleme yapmak kirpiklerinize sadece zarar verecek ve kirpiklerde topaklanmaya yol açarak kötü bir görüntü yaratacaktır. Daha güçlü bir görünüm isteyenlere tavsiyemiz hacim verici özelliğe sahip maskaraları tercih etmeleri. Aynı zamanda yine daha dolgun bir görünüm için maskaranızın ilk katını sürdükten sonra 10-15 saniye kurumasını bekleyip ikinci bir katı sürebilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken; mutlaka maskaranın biraz kurumasına zaman vermektir. Aksi takdirde kirpiklerinizde topaklanmaya yol açarsınız.

MASKARA ÖNERİLERİ

Benefit BADgal BANG Volumizing Maskara

36 saat etkili Benefit BADgal BANG maskara, kirpiklerinizi ağırlaştırmadan devasa hacimler yaratmanıza yardımcı olur. Yer çekimine meydan okuyan formülü, havacılık teknolojisinde kullanılan ve bilinen en hafif maddelerden olan aero-parçacıklar içerir. Bu derin ve yoğun siyah renkli yenilikçi maskara, daha fazla etki için kat kat kullanıma elverişlidir. Aynı zamanda suya dayanıklı yapısı gün içinde maskaranızın bozulmasına veya dağılmasına engel olur.

Sephora Collection Size Up Maskara

phora Collection’ın Size Up maskarası İlk sürüşte bile büyük ve hacimli kirpikler için uzatma ve kıvırma etkisi ile günüzü kurtarmaya aday! Ultra modüler dokusuyla ekstra hacim elde ederek çarpıcı bakışlar yakalamak isteyenler için Sephora Collection Size Up maskara en ideal seçim.

Too Faced Damn Girl Maskara

Too Faced Damn Girl maskara, ağırlık hissi vermeden sıra dışı hacim sağlayarak devrimsel, kremsi-köpük formülü ile en üst seviyede dramatik ve kalkık kirpik etkisi veren yüksek yoğunluklu bir maskaradır. İçeriğindeki yenilikçi polimerler, kirpikleri kaldırır, uzatır ve 24 saate kadar dağılma ve pul pul dökülmeye dirençli tutarken, aynı zamanda kirpiklere esneklik verir.

 

Fenty Beauty Full Frontal Maskara

Full Frontal Volume, Lift & Curl maskara ile kirpikleriniz daha önce hiç olmadığı kadar hacimli, kıvrık ve kalkık bir görünüme sahip olabilir! Rihanna’nın kirpik görünümünü yaratmak için tasarlanan Full Frontal’ın formülü kirpiklere hacim kazandırır, uzatır, kaldırır ve kıvırır.

 

Yves Saint Laurent Hacim Veren Maskara

Kirpik kıvırıcısını unutun! Yves Saint Laurent’in hacim veren maskarasının eşsiz fırçası ve özel kıvrılma gücü formülü sayesinde kirpikleriniz hiç olmadığı kadar kıvrık bir görünüme sahip olacak. Aynı zamanda üç yağ ile aşılanmış formülü kirpiklerinizi besler ve gün boyu yumuşaklık, esneklik ve parlaklık sağlar.