Doğru Ruj Tercihi Nasıl Yapılır?
Ana Sayfa Makyaj Dudak Doğru Ruj Tercihi Nasıl Yapılır?

Makyaj

Doğru Ruj Tercihi Nasıl Yapılır?

  1. Her makyaj severin çantasında mutlaka en az bir adet ruj vardır. Ancak rujlar o kadar çeşitlidir ki kimi zaman bunca çeşit arasından seçim yapmak zor olabilir. Siz de dudak makyajı yaparken binbir ton ve çok sayıda form seçeneği sunan rujlar arasından seçim yapmakta güçlük çekiyorsanız birkaç küçük ipucu size yol gösterebilir.

Ruj seçerken hangi kriterleri göz önünde bulundurabilirsiniz? Hangi püf noktalarını takip ederek dudak makyajınızı kusursuz hale getirebilirsiniz? Tüm sorularınızın cevapları bu yazıda sizler için derledik.

Ruj Sürmenin Püf Noktaları Nelerdir?

“Ruj nasıl sürülür?” sorusunun yanıtını bilmeyen makyaj sever yoktur. Ancak her makyaj malzemesi uygulamasında olduğu gibi ruj sürmenin de kendilerine has püf noktaları var. Aşağıda yer alan ipuçlarına göz atarak çok daha kusursuz ve göz alıcı dudak makyajlarına imza atabilirsiniz.

Eğer rujunuzu taşırmadan sürmekte zorlanıyorsanız ruj sürmeden önce dudaklarınızı bir dudak kalemi yardımıyla çerçeveleyebilirsiniz.

Rujunuzu sürdükten sonra dudaklarınızın dış hattını bir concealer yardımıyla aydınlatmak dudaklarınızın daha dolgun, dudak makyajınızın ise daha keskin bitişli görünmesini sağlar. Dudaklarınızın ruj sürdükten sonra pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız ruj sürmeden önce dudaklarınıza bir dudak balmı sürebilirsiniz. Işıltılı rujlarınızı mat bir görünüme kavuşturmak için rujunuzu sürdükten sonra dudaklarınıza bir peçete kapatıp peçetenin üstünden transparan pudrayla geçebilirsiniz. Likit mat rujlarınızı sürdükten sonra ruju dağıtmak için dudaklarınızı birbirine sürtmemeli, rujunuzun kuruması için birkaç saniye beklemelisiniz. Keskin bitişli bir dudak makyajı için rujunuzu kesik uçlu bir ruj fırçası yardımıyla sürebilirsiniz.

Doğru Ruj Tercihi Nasıl Yapılır?

Hangi tonda ve formda ruju seçeceğiniz tamamen sizin makyaj tarzınıza, o gün giydiğiniz kıyafetlere ve ruh halinize bağlı. Ancak ruj seçimi yaparken birkaç unsuru göz önünde bulundurarak makyajınızı çok daha göz alıcı ve kusursuz bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Ruj seçimi yaparken ilk olarak saç ve cilt tonunuza uygun renkleri tercih etmelisiniz. Bu sayede makyajınızda daha canlı bir görünüm yakalayabilir, dinamik bir makyaj uygulamasına imza atabilirsiniz. Dudak şekliniz de ruj seçimi esnasında size yol gösterici olabilir. İnce dudaklarınız varsa kalem formundaki rujları tercih ederek daha kontrollü ve detaylı bir dudak makyajı yapabilir, dolgun dudaklarınız varsa kendinden fırçalı likit rujları ve lip gloss’ları tercih edebilirsiniz.

Son olarak ruj seçerken cilt alt tonunuzu da göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Bu sayede seçtiğiniz rujların soluk bir görünüm oluşturmasını önleyebilirsiniz.

Cilt Alt Tonuna Göre Ruj Rengi Nasıl Seçilir?

Klasik ruj, likit mat ruj, kalıcı ruj, ışıltılı ruj… Ruj seçerken göz atabileceğiniz çok sayıda çeşit var. Farklı ruj çeşitleri arasından tarzınıza en uygun olan formu rahatlıkla belirleyebilirsiniz. Ancak tercihiniz hangi ruj çeşidinden yana olursa olsun seçtiğiniz rujun cildinizde soluk ya da uyumsuz bir görünüm oluşturmaması için dikkat etmeniz gereken bir unsur var: Cilt alt tonunuz. Cilt alt tonunuzu bilmiyorsanız güneş ışığında el bileğinizdeki damarların tonuna göz atmanız yeterli. Mavi veya mor tonlarda damarlar görüyorsanız soğuk, koyu yeşil tonda damarlarınız varsa sıcak, açık yeşil ve mavi tonlarında damarlar görüyorsanız nötr alt tonlu bir cildiniz var demektir. Cilt alt tonunuza uygun ruj önerileri için okumaya devam etmeniz yeterli.

Sıcak Alt Ton İçin Ruj Renkleri

Sıcak alt tonlu ciltlere sahip kişilerin göz önünde bulundurması gereken en önemli ipucu, cilt tonları güneşten koyulaştıkça ruj seçimlerini de daha koyu tonlardan yana yapmaktır. Cildiniz daha koyu bir tona büründüğünde kırmızı yerine Sephora Collection Mat Ruj – Mesmerizing gibi kahverengi ruj tonlarını tercih edebilirsiniz. Sıcak cilt alt tonuna sahipseniz turuncu alt tonlu rujlar tam size göre. Bobbi Brown Crushed Lip Color-Sunset tonuna benzer kırmızı ve pembe ruj seçeneklerine göz atabilirsiniz. Nude ruj seçimi yaparken dudaklarınızın doğal tonundan bir ton açık renklerden yana seçim yapabilirsiniz. Koyu tonlarda dudak makyajı yapmak istediğinizde koyu kırmızı, bordo ve mürdüm tonlu likit mat ruj seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Soğuk Alt Ton İçin Ruj Renkleri

Günlük dudak makyajınızda Chanel Rouge Allure Velvet Extreme – Endless ya da Sephora Collection Rouge Satin – Just Naked gibi açık tonlu nude ruj seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Soğuk cilt alt tonlu kişilere pastel renkli rujların büyük çoğunluğu çok yakışır. Tercihinizi Armani Rouge D’Armani Matte Ruj – 102 gibi pastel mat ruj seçeneklerinden yana yapabilirsiniz. Mor alt tonlu ve şeftali tonlu kırmızı ruj seçenekleri, soğuk alt tonlu ciltlerle kusursuz bir görünüm oluşturabilir. Dior Rouge Dior Lipstick – 999 Matte veya Sephora Collection Ral Srouge Lacquer – 33 Success Story gibi tonları tercih ederek göz alıcı bir mor ya da kırmızı ruj makyajı yapabilirsiniz.

 

Nötr Alt Ton İçin Ruj Renkleri

Şeftali ve gül kurusu ruj tonları nötr alt tonlu ciltlerde göz alıcı bir görünüm yaratabilir. Dior Rouge Dior Ultra Care Liquid – 446 Whisper veya Guerlain Kiss Kiss – 369 Rosy Boop gibi tonları tercih edebilirsiniz. Turuncu alt tonlu ruj seçimlerinizi kiremit rengi rujlardan yana yapabilirsiniz. Soğuk tonlarda bir göz makyajı yapmak için leylak tonlarını ya da Clinique Even Better Pop – Lip Foundation – 04 Subtle gibi kahverengi ağırlıklı nude tonları tercih edebilirsiniz. Bahsi geçen ruj önerilerinden çok daha fazlası Sephora’da sizi bekliyor! Hemen Sephora’yı ziyaret ederek birbirinden seçkin markaların göz alıcı tonlardaki ruj seçeneklerine göz atabilir, tarzınıza ve cildinize en uygun rujlara en kısa sürede kavuşabilirsiniz.