E Vitamini Nedir Ve Cilde Faydaları Nelerdir?
Ana Sayfa E Vitamini Nedir Ve Cilde Faydaları Nelerdir?

E Vitamini Nedir Ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Süper İçerikler serimizin bugünkü konuğu E vitamini. E vitamini nedir?, cilt üzerinde ne gibi etkileri vardır? sorularını bu yazımızda sizler için inceledik…

E Vitamini Nedir?

E vitamini, en sade tanımıyla anti-enflamatuar özelliklere sahip, temel bir besindir. Diğer bir yandan, E vitamini yağda çözünebilen bir antioksidandır; bu özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin ve serbest radikallerin etkileriyle mücadele eder. Yaklaşık sekiz farklı tipte E vitamini formu vardır ve bunlardan tokoferil asetat ve tokoferol, yaygın olarak cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

E Vitaminin Faydaları Nelerdir?

E vitamini, her sağlıklı ciltte bulunan bir bileşendir. Ciltte istenmeyen değişikliklere neden olan kirlilik ve diğer çevresel stres faktörlerinden cildi korumaya yardımcı olmak için önemli derecede antioksidan etki sağlar. Genel hatlarıyla E vitaminin faydalarını sıralayacak olursak;

  • Ciltte zamanla meydana gelen ince çizgi, kırışıklık görünümü ve sıkılık kaybını azaltmaya destek olur.
  • Cilt tonunun eşitlenmesini ve aydınlanmasını destekler.
  • UV ışınlarına maruz kalan ciltte oluşan hasarı azaltmaya yardımcı olur.
  • Cildin koruyucu bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Ciltteki nemi koruyarak cilt hücreleri arasında uzun süreli nem tutuşu sağlanmasını destekler.
  • E vitamini ciltte oluşabilen yanık, yara izlerinin azalmasına destek olur.
  • Antioksidan özelliği sayesinde siyah nokta önleyen sebum (yağ) oksidasyonunun azalmasına yardımcı olur.

 

E Vitamini İçeren Besinler

Vücuttaki E vitamini ihtiyacını, kullandığımız bakım ürünlerinin yanı sıra doğal yollarla, düzenli ve sağlıklı bir beslenme ile de karşılayabiliyoruz. E vitamini içeren besinleri kısaca sıralayacak olursak;

  • Ispanak
  • Kara lahana
  • Kabak
  • Fıstık ezmesi
  • Badem
  • Kırmızı biber
  • Kuşkonmaz
  • Avokado
  • Zeytinyağı

şeklinde bir liste oluşturabiliriz.

 

E Vitamini İçeren Cilt Bakım Ürünleri

 

ALPHA-H E Vitamini Serumu

İçeriğinde bulunan E Vitamini, kurumuş ve nemlendirilmesi gereken cilde uzun süre bakım ve nemlendirme sağlayan güçlü, esansiyel bir antioksidandır. Bu güçlü antioksidan serum, ciltte oluşan pürüzleri, pul pul dökülmeyi ve kuru görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur. Bir diğer yandan, ciltte yaşlanma ile meydana gelen ince çizgi ve kırışıklık oluşumuyla savaşmaya yardım eder. Cildi gün içerisinde maruz kaldığı kirden arındırmaya destek olurken cilt tonunun eşitlenmesini sağlamayı hedefler.

 

Sephora Collection Vitaminli Yüz Maskesi

% 95 doğal içeriklerle formüle edilmiş SEPHORA COLLECTION Vitamin Yüz Maskesi bitki özleri ve vitaminlerle zenginleştirilmiştir. Cilde hafif bir şekilde uyumlanır ve ağırlığının 10 katına kadar büyük bir emme kapasitesine sahiptir. Sahip olduğu aminoasit ve E vitamini cildin renk tonunu eşitleyerek parlaklığını arıttırmaya, nemi tutarak ciltteki su kaybını azaltmaya ve cildi dolgunlaştırmaya yardımcı olur.

Sephora Colleciton Vitamin Face & Body Mask

İçeriğin %93’ü doğal kaynaklı olan vitamin maskeleri, gerçek bir vitamin bakımı ve ilk kullanımdan itibaren gözle görülür sonuçlar elde etmeye yardımcı olur. İçeriğindeki karpuz ve E vitamini cildin ışıltısını arttırmaya, nemlendirmeye ve arındırmaya yardımcı olur.

 

Sephora Collection Ultra Glow Serum

Sephora Collection Ultra Glow Serum, cilt aydınlığını arttırmaya, cilt tonunu geliştirmeye ve eşitlemeye yardımcı olan bir serumdur. Koyu lekeler, kuruluk, ince ve derin çizgiler gibi cilt endişelerini hedefler.  Sephora Collection Ultra Glow serumun içindeki doğal C ve E Vitamini, cilde parlaklık sağlar ve çevresel faktörlere karşı korur. %97’si doğal kökenli olan içerikler ile formüle edilen bu hızla emilen serum, cildi anında nemlendirip,  parlaklığını arttırmaya ve aynı zamanda cildi sıkılaştırmaya  yardımcı olur.

 

Sephora Collection Super Moisturizer Day

% 96 doğal içeriği ve antioksidan kokteyli ile bu Sephora Collection gündüz kremi, cilde doğal parlaklığını korumak için ihtiyaç duyduğu nemi sağlamaya yardımcı olur. Ultra hafif, uygulaması kolay kremalı süt dokusu aynı zamanda mükemmel bir makyaj bazıdır.

 

Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream

Sahip olduğu power 5C vitamin kompleksi eşit olmayan cilt tonunu parlatmak ve sıkılaştırmak için yardımcı olur. Aynı zamanda içeriğindeki E vitamini ve süperoksit dismutaz gibi peptitler ve antioksidanlarla eşleştirildiğinde, 5C kompleksi göz çevresine zarar veren UV ışınlarına, kirliliğe ve diğer serbest radikallere karşı savunma sağlamayı hedefler. Cildi yenileştirmek, güçlendirmek,ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirmek için yardımcı olur.

Drunk Elephant Virgin Marula Luxury Facial Oil

Virgin Marula Oil cildiniz için rehabilitasyon gibidir.  Kritik antioksidanlar tokoferol (E vitamini), tokotrienol, fenolik bileşikler ve flavonoidler, omega 6 ve 9 bakımından zengin bu süper emilebilir yağ cildi nemlendirmeye, gençlik ışıltısını korumaya, beslemeye ve dengelemeye yardımcı olur.

Fresh Vitamin Nectar Glow Face Cream

Vitamin Nektar Nemlendirici Glow Yüz Kremi, anında enerji arayan tüm cilt tipleri için nemlendirici ve ışıltılı bir yüz kremidir. C, E ve B5 meyve vitaminleri, limon ve portakal özlerinden oluşan özel kompleks ve yenileyici mineraller ile formüle edilen bu yüz bakımı, yorgunluk belirtilerine karşı savaşmaya ve yüzün doğal parlaklığını artırmaya yardımcı olur.