EVDE CİLT BAKIMI İÇİN PRATİK ÖNERİLER
Ana Sayfa Cilt Bakımı EVDE CİLT BAKIMI İÇİN PRATİK ÖNERİLER

Cilt Bakımı

EVDE CİLT BAKIMI İÇİN PRATİK ÖNERİLER

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için düzenli cilt bakımı yapmak son derece önemlidir. Alacağınız sonuçların daha etkili olması içinse cilt tipinizi göz önünde bulundurmanız gerekir.

Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt bakımı için bir güzellik merkezine gitmeniz şart değil. Evinizin rahatlığında cildinizin ihtiyaçlarını karşılayabilir ve daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Düzenli yüz temizleme, cilt bakımının ilk ve en önemli adımıdır. Makyajınızı çıkarmadan uyumamaya özen göstermeniz son derece önemlidir. Makyaj temizlemek için cilt tipinize uygun bir temizleme losyonu kullanabilirsiniz. Derinlemesine arındırma için köpük ya da jel temizleyicilerden faydalanabilirsiniz.
Yağlı bir cildiniz varsa nemlendirme öncesinde tonik kullanabilir ve cildinizin sebum dengesini dengelemesine yardımcı olabilirsiniz. Cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak, oluşabilecek cilt sorunlarının önemli ölçüde önüne geçmenizi sağlar.

Yalnızca kuru ciltlerin değil, yağlı ciltlerin de nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Yağlı ciltler için yağ dengesini sağlamak adına Lancome Hydra Zen Glow Aloe Vera Özlü Likit Nemlendirici gibi aloe vera içeren ürünler kullanabilirsiniz.

Kuru bir cildiniz varsa cildinizi nemlendirmek sizin için ekstra önemlidir. Belif The True Cream Moisturizing Bomb gibi cildinize uygun vitamin destekli bir nemlendiriciyi düzenli olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca haftada birkaç kere nemlendirici maske de deneyebilirsiniz.

Doğal yöntemlerle cildinizi nemlendirmek içinse buhar banyosu ideal bir seçimdir. Buhar banyosu sonrasında gözenekleriniz açılacağı için, kullandığınız bakım ürünleri de daha etkili hale gelir.

 

Cilt Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kullandığınız cilt bakım ürünlerinin cilt tipinize uygunluğundan emin olun.

Ne kadar yorgun olursanız olun, ihmal etmeyeceğiniz pratik cilt bakımı rutinleri oluşturabilirsiniz. Evde olmadığınız zamanlarda Sephora Collection Makyaj Temizleme Mendilleri ile  pratik bir şekilde makyajınızı temizleyebilir ve çantanızda her zaman bulunduracağınız Sephora Collection Canlandırıcı nemlendirici yüz bakım kremi gibi bir nemlendirici taşıyarak cildinizin nem ihtiyacını karşılamasına destek olabilirsiniz.

 

Güneş ışınlarının zararlı etkilerini göz ardı etmeyin. Özellikle yaz aylarında kullandığınız bakım ürünlerinin cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı cildinizi  koruduğundan emin olun. SPF içerkli nemlendirici tercihinizde Origins GinZing™ SPF 40 Energy-Boosting Tinted Moisturizer’ı kullanabilirsiniz.

Yüzünüzde sivilce çıktıysa peeling gibi sivilceleri dağıtabilecek bakımlardan uzak durarak cildinizi nazik bir şekilde temizlemeye özen gösterin.

Cilt Tipine Göre Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Cilt bakım rutini, cildinizin sağlıklı görünmesi için son derece önemli olup günlük, haftalık ve aylık aşamalardan oluşur.

Günlük cilt bakımının en önemli adımı yüz temizliğidir. Gün boyu makyaj ve dış etmenler nedeniyle kirlenen cildinizi arındırmanız şarttır. Cilt tipinize uygun bir köpük ya da losyon kullanarak yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Ayrıca Foreo Luna Fofo Yüz Temizleyici Masaj Cihazı yardımıyla kan akışını hızlandırabilirsiniz.

 

Cildinizin kurumaması ve dış etkenlere karşı daha dayanıklı olması için cildinizi nemlendirmeniz çok önemlidir.Kuru bir cildiniz varsa E vitamini katkılı bir nemlendirici kullanabilir ve Sunday Riley Luna Seyahat Boy Retinollü Gece Yağı ile cildinizi koruyabilirsiniz.

Yağlı ciltler içinse su bazlı nemlendiricileri tercih ederek oluşabilecek siyah nokta ve sivilcelerin önüne geçebilirsiniz. Su bazlı nemlendiricilere örnek olarak mat bitişli ve nemlendirme konusunda cildi destekleyici Erborian Bamboo Matte – Pudra etkili kremi verebiliriz.

Cilt tipiniz, makyaj yapma sıklığınız, yaşadığınız yerin hava kirliliği gibi etmenlere göre değişmekle beraber haftada 2-3 defa yüz maskesi yapabilirsiniz.
Yüz maskeleri için Sephora Collection’ın pratik kağıt maskelerini deneyebilirsiniz. 

Cildinizin her daim kusursuz görünmesi için Sephora cilt bakım kategorisini inceleyebilir ve kendiniz için ideal ürünleri seçerek uygun fiyat avantajlarıyla satın alabilirsiniz.