EVDE KALİTELİ VAKİT GEÇİRMEK İÇİN 6 ÖNERİ
Ana Sayfa Güzellik İpuçları EVDE KALİTELİ VAKİT GEÇİRMEK İÇİN 6 ÖNERİ

Cilt Bakımı

EVDE KALİTELİ VAKİT GEÇİRMEK İÇİN 6 ÖNERİ

1- Güne nefes egzersizi ile başla.

Vücudumuz, zaman zaman stres etkenlerine bir tepki olarak yanlış nefes alma biçimleri geliştirebilir. Doğru nefes almak ise oksijenin bedenimizde daha fazla dolaşmasına olanak sağlar. Farkında olmasak da, fizyolojik ve ruh sağlığımız nefes alma şeklimizden oldukça etkilenir. Nefes egzersizlerini rutinine katmayı deneyebilirsin!

2- Yeni bir cilt bakımı rutini keşfet.

Hiç denemediğin bir cilt bakımı tekniği keşfetmek, hem kendine ayırdığın vakti verimli geçirmeni sağlamak, hem de cilt yapını desteklemek için güzel bir fırsat. Foreo Bear masaj aleti, gua sha taşları, jade roller veya vücut peeling’i gibi, farklı tekniklerden sana ve cildine en uygun olanı keşfedeceğin bir yolculuğa çık.

3- Makyaj ve bakım malzemelerini düzenle.

Açıldıktan sonra 6 ay veya maksimum 1 yılını dolduran güzellik ürünleri, son kullanma tarihine ulaşmış demektir. Güzellik ürünlerinin arkasında “6M, 12M” gibi ibareler, ürünün ömrünü belirtir. Göz kalemleri, ruj ve rimeller belirli bir süre sonra bakteri üretebilir. Şimdi tüm eski ürünlerden kurtulma zamanı! Yenilenmeye makyaj çantandan başla.

4- Giymeyeceğin kıyafetlerini bağış için ayır.

İstatistiklere göre; eğer bir kıyafeti 2 sezon boyunca hiç giymediysen, bundan sonra da muhtemelen giymeyeceksin demektir. Gardırobunda bahar temizliği yapmak için bu prensiple ilerleyerek, giymeyeceğin kıyafetlerini arkadaşlarına veya ihtiyacı olan kişilere bağışlayabilirsin. ‘upcycling’ denen bu hareket, aynı zamanda sürdürülebilir modanın prensiplerinden bir tanesi.

5- Sokak hayvanlarına yardım et.

Havalar ısınıyor! Tam kapanmada dışarıda yalnız kalan sevimli dostlarımız için; market alışverişine çıkarken onlara da bir kap su bırakmayı unutma! Dilersen, barınak hayvanlarına mama yollayan organizasyonlara bağışta bulunmak da etkili bir seçenek.

6- Yeni bir tarif dene.

Şu sıralar en çok dikkatini çeken tarifi uygulamak için kolları sıva! Mutfakta vakit geçirmek, çoğu kişi için aktif meditasyon etkisi sağlayan bir aktivite. Yapılan tariften başka bir şey düşünmemek ve sonunda ortaya leziz bir yiyecek çıkarmak harika bir his!