Eyeliner Kullanmanın Püf Noktaları
Ana Sayfa Makyaj Eyeliner Kullanmanın Püf Noktaları

Makyaj

Eyeliner Kullanmanın Püf Noktaları

Her kadının makyaj tarzı, alışkanlıkları ve makyaj yapma sıklığı bir diğerinden farklı olabilir. Ancak makyajla olan ilişkisi ne düzeyde olursa olsun tüm kadınların eyeliner çekme mücadelesi verdiği günler olmuştur. Siz de eyeliner acemileri grubundansanız ya da uzun yıllardır makyaj tecrübeniz olduğu halde bir türlü eyeliner çekmek konusunda istediğiniz noktaya gelemediğinizi düşünüyorsanız kulübe hoş geldiniz! Aslında eyeliner çekmek sanıldığı kadar zor bir işlem değil. Ancak kusursuz bir eyeliner uygulaması için eyeliner çeşitleri arasından size en uygun ürünü seçmeli ve doğru teknikleri kullanmalısınız. Nasıl mı? İşte, sizi en iyi eyeliner uygulaması ve önerilerine taşıyacak altın değerinde ipuçları…

 

Eyeliner Nedir?

Eyeliner, kirpikleri ve gözleri vurgulamak amacıyla kirpik diplerine düz bir hat çekmek için kullanılan bir göz makyajı malzemesidir. Esasen, eyeliner ve göz kaleminin kullanım amaçları oldukça benzerdir. Ancak eyeliner’ların yapısı göz kalemlerinden biraz farklıdır. Göz kalemleri sert ya da kremsi dokuda üretilirken eyeliner’lar fırçayla da kolaylıkla sürülebilen daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Makyaj uygulamalarında çoğunlukla siyah eyeliner’lar kullanılsa da kahverengi eyeliner, beyaz eyeliner ve kırmızı eyeliner gibi birçok ürün çeşidi bulunur. Siz de makyaj tarzınıza göre dilediğiniz renkli eyeliner seçeneğini tercih edebilirsiniz. Kusursuz eyeliner uygulamalarına imza atmak içinse sizin için en uygun eyeliner modelini belirlemelisiniz.

 

Eyeliner Modelleri Nelerdir?

Eyeliner’lar likit, jel ve kalem olmak üzere üç farklı forma ayrılır. En iyi eyeliner size kullanması en pratik ve kolay gelen üründür. Likit eyeliner modelleri, ince ve sivri uçlu bir fırçayla sürülen ve sıvı yapıdaki ürünlerdir. Keskin bitişli eyeliner uygulamalarında çoğunlukla likit ürünler kullanılır. Kalem eyeliner modelleri, eyeliner çekme konusunda acemi olan makyaj severlerin en sık tercih ettiği ürünler arasındadır. Likit eyeliner’lara kıyasla daha kalın, sivri ve keçe uçlu olmaları nedeniyle kalem eyeliner’ları kontrol etmesi oldukça kolaydır. Jel eyeliner modelleri, genellikle minik cam kavanozların içinde üretilir. Jel eyeliner’ları sürmek için ince ve kesik uçlu eyeliner fırçaları kullanılır. Eyeliner sürmekte zorlanıyorsanız ilk etapta Nars Eyeliner Stylo – Carpates ya da Sephora Collection Black Ink Classic Line Eyeliner gibi kalem eyeliner modellerini tercih edebilirsiniz. Keskin bitişli ve yoğun pigmentli bir göz makyajı için Sephora Collection High Precision Eyeliner veya Fenty Beauty Flyliner Eyeliner gibi eyeliner ürünlerinden yana seçim yapabilirsiniz. Yoğun etki veren ve göz makyajınızda yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz eyeliner modellerini tercih ediyorsanız Chanel Calligraphie de Chanel gibi jel yapıdaki ürünlere göz atabilirsiniz. İnce eyeliner çekmek istiyorsanız jel ve likit ürünleri tercih etmeniz tavsiye edilir. Kalın ve yarım eyeliner çizgisi çekmek için kalem eyeliner’ları tercih edebilirsiniz.

 

 

Eyeliner Nasıl Çekilir?

Ellerinizin titremesinin önüne geçmek için uygulama öncesinde dirseğinizi düz bir zemine yaslayabilirsiniz. Elinizi yanağınıza yaslayarak daha kontrollü bir uygulama yapabilirsiniz. Düz bir eyeliner çizgisi çekmek için uygulamaya göz kapağınızın ortasından başlayın.Öncelikle gözünüzün iç köşesine kadar eyeliner hattı oluşturun ve daha sonra yeniden ortaya dönerek bu kez hattın dış kısmını tamamlayın. Eğer kuyruklu bir eyeliner çizgisi oluşturmak istiyorsanız öncelikle kuyruğu çizerek başlayın. Eyeliner kuyruğunu her iki gözünüzde de eşit şekilde hizalamak için alt kirpik diplerinizin köşesini referans alın. Eyeliner çektikten sonra kullandığınız ürün kuruyana kadar göz makyajınıza ara verin. Aksi takdirde eyeliner’ınız dağılabilir.

 

Eyeliner Çekmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Eğer eyeliner kuyruğu çekmekte zorlanıyorsanız alt kirpik diplerinizi hizalayarak her iki gözünüzün dış kısmına birer bant yapıştırabilirsiniz. Böylelikle eyeliner hattınızı belirleyebilirsiniz. Eyeliner’ınız çabuk dağılıyor ya da göz kapağınıza bulaşıyorsa eyeliner çekmeden önce göz kapaklarınıza hafifçe pudra sürebilir ve bu bölgedeki yağı dengeleyebilirsiniz. Eğer göz makyajınızda far kullanmayı düşünüyorsanız eyeliner’ı far uygulamasından sonra çekmelisiniz. Kusursuz göz makyajlarına imza atmak ve kolaylıkla eyeliner çekmek için ihtiyacınız olan eyeliner modelini Sephora‘da bulabilir, birbirinden seçkin markaların ürünlerini hemen inceleyebilirsiniz.