FONDÖTEN KULLANIM REHBERİ
Ana Sayfa Makyaj Yüz Fondöten FONDÖTEN KULLANIM REHBERİ

Makyaj

FONDÖTEN KULLANIM REHBERİ

Cildinizi gün boyu saran fondöten, kusursuz makyajın en önemli detaylarından biri. Cildinize en iyi uyum sağlayacak fondöteni seçme ve kullanmaya dair tüyoları derledik.

Doğallık ya, da “no make-up makeup… Dünyaca ünlü kozmetik markaları makyaj yapılmasına rağmen adeta hiç makyaj yokmuş hissi veren doğal bir görünüm yaratmak adına yepyeni ürünler geliştiriyor. Bu konuda başı çeken kategori ten makyajı açık ara farkla önde.

Ciltteki kusurları kapatırken maske görünümü yaratan ve cilde zarar veren fondötenlerin devri sona erdi. Yeni nesil fondötenler cildi besleyip nemlendiriyor ve çok az miktarda uygulama ile doğal ve kusursuz bir görünüme imza atıyor. Ancak bu ürünlerden maksimum verimi alabilmek için; doğru ürün seçimi kadar, doğru renk tonunu bulmak ve uygulayabilmek de oldukça önemli. Aşağıda tüm püf noktalarını açıklıyoruz.

 

 

RENK TONU SEÇİMİ

0 Noktası: Doğru tonda fondöteni alabilmek için cilt alt tonunuzu bilmeniz önemlidir. Sıcak, soğuk ve nötr alt tonları arasından sizinkini öğrenmek adına mücevherlerden yardım alabilirsiniz. Altın, sıcak cilt alt tonuyla muhteşem bir uyum sağlarken gümüş, soğuk; metal ise nötr cilt alt tonu ile etkileyici bir görünüm yaratıyor.

Fondöten seçimi sırasında cilt alt tonunuzu öğrenme şansınız yoksa, cildiniz ile uyumlu olacağını düşündüğünüz üç farklı tonu seçerek ayna karşısına geçin. Her tonu çenenize yan yana uygulayarak hangisinin yüz ve boyun bölgesiyle en iyi şekilde uyum sağladığını keşfedebilirsiniz.

FONDÖTEN BİTİŞ SEÇENEKLERİ

Ajandanıza göre fondöteniniz de değişecektir. Günlük kullanımlarda güneş koruyuculu bir BB kremi, ışıltılı geceler için ise hafif dokulu ama yoğun etkili ürünleri tercih edebilirsiniz.

Şeffaf bir görünüm için: Küçük kusurları en aza indirirken cildin doğal ışıltısını ön plana çıkarmaya yardımcı olan hafif dokulu renkli nemlendiriciler.

Işıltılı bir görünüm için: Profesyonel cilt bakımından yeni çıkmış hissi veren, cilde sağlıklı bir ışıltı kazandıran, gliserin ile hyalüronik asit gibi nemlendirici içeriklere sahip hafif dokulu fondötenler.

Yarı mat bir görünüm için: Günlük olarak kullanabileceğiniz, cilde kadifemsi bir dokunuş katarak doğal rengini ön plana çıkaran BB kremler.

Mat bir görünüm için: Uzun süre dayanıklı etkiye sahip, terlemeye ve suya karşı dayanıklı, cildin parlamasına engel olan yoğun kapatıcı etkiye sahip fondötenler.

UYGULAMA YÖNTEMLERİ

Sünger

Süngeri hafifçe nemlendirdikten sonra noktalar halinde alın, yanak, çene ve çene altı bölgesine uygulanan fondöteni sünger yardımıyla dokundurup çekerek dağıtın. Süngerin sivri kısmı göz çevresi, burun yanları ve dudaklarınız için; yuvarlak kısmı ise daha geniş bölgelerin uygulanmasında kullanılıyor.

Fırça

Makyaj artistleri hafif ve doğal bir bitiş için çift katmanlı lifli fondöten fırçası; yoğun kapatıcı etki ve kusursuz bir görünüm için Kabuki fırça; filtreli bir görünüm için oval sünger fırça; burun kenarları gibi detaylarda doğal bir görünüm için yassı fırça kullanımını öneriyor.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BXFRX6PSXBE

 

*Bu yazı ALL dergisinin Sephora Trendbook 2020” ekinden derlenmiştir.