Gece Cilt Bakım Rehberi
Ana Sayfa Cilt Bakımı Gece Cilt Bakım Rehberi

Cilt Bakımı

Gece Cilt Bakım Rehberi

Günlük cilt bakımının yanı sıra gece uyumadan önce cilde yaptığımız bakım da cildin sağlıklı ve daha genç bir yapıda kalmasına yardımcı olan başlıca etkenlerden biri olarak dikkat çekiyor. Günün yorgunluğunu ciltten atmak, gün içersinde maruz kaldığı kir toz vb. dış etkenlerden cildi arındırmak ve sabah daha aydınlık, parlak ve yenilenmiş bir cilde uyanmak için gece yaptığımız cilt bakımına önem vermemiz gerekiyor. Özellikle cildin geceleri daha hızlı hücre yenilenmesine uygun olduğunu da düşünürsek bu önem bir hayli artıyor! Peki gece cilt bakım rutini nasıl olmalı? Nasıl ürünler tercih edilmeli? Gelin yazımızın devamında beraber üzerinden geçelim.

Gece Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Bilindiği üzere cilt geceleri kendini daha hızlı yenileme özelliğine sahiptir. Bu nedenle, gece uyumadan önce cildinize yapacağınız bakım, cilt kalitesinin yükselmesinde bir hayli etkili. Bu bakım sürecine uyumadan önce cildi arındırarak, yenilenmesine yardımcı olacak ve nem verecek cilt bakım ürünlerini uygulayarak başlayabilirsiniz.

 

İlk adım cildi arındırmak

Cildi gün içerisinde maruz kaldığı kirlerden arındırmak yapacağınız ilk şey olmalı. Gün boyunca cildin maruz kaldığı kirleri, makyaj kalıntılarını ve fazla yağı arındırmak bir hayli önemli. Özellikle makyajınızı temizlemeden yatağa kesinlikle girmemelisiniz. Böylece gözenek tıkanmasının, siyah nokta oluşumlarının ve sivilcelerin önüne geçmeye bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

İkinci ve belki de en önemli adım serum kullanmak

Gece cilt bakımında, cilt yapınıza ve eğilimine göre bir serum uygulamak son derece etkili olacaktır. Cildin gece yenilenme ve onarılmasını destekleyecek bir serum kullanarak cildinizin daha genç, daha sıkı ve daha parlak bir görünüm elde etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Sonraki adım serum üzerine gece kremini uygulamak

Cilde uyguladığınız serumdan sonra nemlendirici gece kremi uygulayarak cildin gün içinde kaybettiği nemi geri kazanmasına, daha dolgun ve yumuşak bir yapı kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Son adım olarak ise cilt yenileyici asit ya da vitaminler kullanabilirsiniz.

Cildin hücre yenilenmesine destek olmak, ciltte zamanla meydana gelen ince çizgi, kırışıklık vb. görünümlerin oluşumunu mümkün olduğu kadar aza indirmek ve cildin daha ışıltılı bir görünüme ulaşmasına yardımcı olmak için gece bakım rutininize mutlaka cilt yenileyici bir ürün eklemelisiniz. Özellikle, bir A vitamini çeşidi olan retinol içeren bakım ürünleri gece uyku esnasında cildin yenilenme sürecine yardımcı olarak süreci destekler. Bahsi geçmişken retinolün cilt bakımındaki faydalarını detaylı olarak süper içerik serimizde yer verdiğimiz “Retinol Nedir?” yazımızdan inceleyebilirsiniz.

 

Sizler İçin Önerilerimiz:

 

Drunk Elephant E-RASE Milki Micellar Water

Seramid bakımından zengin E-Rase™ Milki Micellar Water yüz ve göz bölgesindeki makyajı, kiri ve bakterileri cilt dokusunda hassaslaşma ve tahriş yaratmadan veya cildin asit örtüsünü bozmadan nazikçe temizlemek için formüle edilmiştir. Formül, süt gibi kıvam veren nemlendirici seramidler, bitki yağları ve E vitamininin birleşiminden oluşur. Ultra hafif miseller, yatıştırıcı E vitamini, takviye yağ asitleri ve antioksidan bakımından zengin, kokusuz bitki yağları (marula, baobab, mongongo, yabani kavun çekirdeği, ximenia çekirdeği, çarkıfelek ve tatlı badem) ile yapılan E-Rase™ makyaj ve kiri çözüp kaldırırken cildi nemlendirmeye destek olur.

 

 

The Inkey List Selfless By Hyram Retinol & Rainbow Algae Repair Serum

Kızarıklık ve akne gibi problemleri hedefleyen bu bakım serumu içeriğindeki retinol ve besin açısından zengin gökkuşağı yosunu ile leke sonrası izlerin görünümünü ve sivilcelerden kaynaklanan hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olurken, cildin daha yumuşak ve dolgun bir görünüm kazanmasını da destekler.

 

 

Fresh Lotus Dream Cream

Super Lotus ile formüle edilen bu gece kremi, lotus çiçeğinin tüm faydalarını elde etmeyi sağlayan yenilikçi ve doğaya saygılı bir işlem ile üretilir. Bu yenilikçi teknoloji, lotus çiçeklerinin doğal ortamlarından koparılmadan dönüştürülerek elde edilen gece kremi ilk yaşlanma belirtilerinin oluşumunu önlemeye, cilt kuruluğunu azaltarak nemlendirmeye ve cildin doğal esnekliğini geri kazanmasına destek olur.

 

 

Sephora Collection Firming Sleeping Cream

Sephora Collection Firming Sleeping Cream, ince ve derin çizgilerin görünümünü azaltmaya destek olurken aynı zamanda cildi beslemek, yumuşatmak ve korumak için meyve asitleri ve doğal peptidlerle formüle edilen sıkılaştırıcı özellikli gece kremidir. Sıkılık, elastikiyet kaybı, ince ve derin çizgiler gibi cilt endişelerini hedefler. %95’i doğal kökenli içeriklerle formüle edilen bu zengin yapılı gece kremi, cildi nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olur.

 

 

Estee Lauder Advanced Night Repair Serum 

Chronolux Power Signal Teknolojisi ile Advanced Night Repair Serum, yaşlanma belirtileri ile savaşmayı hedefler. daha sıkı bir cilt için hücre yenilenmesinin ve kolajen üretiminin artmasına yardımcı olur. Cildin daha genç, daha parlak ve ihtiyacı olan neme ulaşarak daha dolgun bir yapı kazanmasına destek olur.

 

 

Sephora Collection Clean Skin Gel For Face, Eyes And Neck

Gözenek, kuruluk ve kızarıklık gidermeye yardımcı olarak cildi kirlerden arındırır. Tüm cilt tipleri için kullanıma uygundur. İçeriğindeki pancar şurubu cidli nemlendirmeye yardımcı olur. Aloe Vera özü ise cildi sakinleştirip yatıştırmaya destek olur.

 

 

Lancome  Genifique Repair Gece Bakım Kremi

Yaşlanma karşıtı gece kremi Génifique Repair, gece boyunca cildi güçlendirmeye yardımcı olur. Onarıcı gece kremi tazelenmiş ve daha genç görünen bir cilde sahip olmanızı desteklerken cildinizi nemlendirerek, daha pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını hedefler.

 

 

Origins Plantscription Retinol Night Moisturizer

Ciltteki kuruluk, ince çizgi oluşumunu engellemeye ve renk eşitsizliğini dengelemeye yardımcı olarak geliştirilmiştir. Yüksek seviyede saf retinol içeren nemlendirici cildin nem ve ışıtlısını arttırmaya destek olurken, cilt elastikiyetini ve dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur. İçeriğindeki Alp Çiçeği ve Anogeissus cildin gençlik proteinlerini desteklerken Retinol doğal hücre yenilenmesini hızlandırır. Cildin nem dengesini destekler.