GÖZENEKLİ CİLTLER İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ
Ana Sayfa Cilt Bakımı GÖZENEKLİ CİLTLER İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ

Cilt Bakımı

GÖZENEKLİ CİLTLER İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ

Genişlemiş gözenekler, cilt sağlığı ve görünümü açısından önemli bir sorundur. Gözenek görünümünün oluşmasının birçok farklı nedeni olabilir. Ancak neden her ne olursa olsun, gözenekleri sıkılaştırma ve arındırma etkisine sahip cilt bakım ürünleri bu sorunu gidermeye yardımcı olabilir. Gözenek küçültücü ve sıkılaştırıcı ürünlerin dikkatle seçilmesi ve düzenli olarak uygulanması da büyük önem taşır. Siz de daha sıkı ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için gözenek sıkılaştırıcı ürünler kullanabilir, cildiniz için en uygun ürünlere Sephora’dan ulaşabilirsiniz.

Gözenek Görünümü Neden Olur?

Gözenekler, cildin nefes almasını ve yenilenmesini sağlar. Gözeneklerin genişlemesi ve büyümesinin genetik, çevresel veya dönemsel birçok etkisi olabilir. Ancak bu sorunun temel nedenlerinden biri, yetersiz ya da yanlış uygulanan cilt bakım rutinidir. Cildinizde gün boyu sebum, yağ ve kir kalıntıları birikir. Cilt günde iki kez derinlemesine temizlenmediğinde ve arındırılmadığında, bu kalıntılar gözeneklerde birikir. Tıkanan gözenekler giderek genişler ve büyür. Bir noktadan sonra gözeneklerin boyutu, ciltte gözle görülür bir değişim yaşar.

Gözenek Sıkılaştırma Yöntemleri Nelerdir?

Gözenekleri sıkılaştırmanın ve sağlıklı bir görünüme kavuşturmanın temel yolu, cilt temizliğine ve bakımına maksimum özen göstermektir.

Cildin her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez yüz temizleme ürünleri kullanılarak arındırılması, günlük bakım rutininin ise maske ve peeling gibi ürünlerle desteklenmesi gerekir.

Güneşin zararlı ışınlarına korumasız şekilde maruz kalmak da cildin doğal yapısını bozan ve gözenek görünümüne neden olan unsurlardan biridir. Bu nedenle güneş koruyucu ürünlerin kullanımına her mevsim dikkat edilmesi büyük önem taşır.
Gözenek görünümü, özellikle karma ve yağlı ciltlere sahip kişilerde daha sık görülür. Çünkü bu cilt tipleri, hâlihazırda dengesiz yağ ve sebum üretimi yapar. Cildi doğal yağ ve nem dengesine kavuşturmak için beslenme düzenine ve su tüketimine dikkat edilmelidir.

Antioksidan etkili besinler ve günde 2,5-3 litre su tüketmek, cildin sebum üretimini kontrol altına almak ve gözenek görünümüyle mücadele etmek açısından çok önemlidir.

Gözenek görünümünü gidermek için, kullanılan tüm makyaj malzemeleri ve cilt bakım ürünlerinin cilt yapısına uygun şekilde seçilmesine özen gösterilmelidir.

Ciltteki ölü hücreler belirli aralıklarla temizlenmeli, yüzdeki kan dolaşımı ve hücre yenilenmesi süreci sağlıklı yollarla hızlandırılmalıdır.

Havlu, makyaj fırçası, yastık kılıfı gibi yüze doğrudan temas eden tüm nesnelerin temizliğine dikkat edilmelidir.

Tonik Ne İşe Yarar?

Gözenek görünümü ile mücadele etmenin ve gözenekleri sıkılaştırmanın temel yollarından biri, cilt bakım rutini esnasında tonik kullanmaktır. Tonik; cildi arındırmak, rahatlatmak ve sıkılaştırmak için geliştirilen antiseptik losyonların genel adıdır. Toniklerin cilt temizliği esnasında ve yüz temizleme jeli, losyonu ya da köpüğünden sonra kullanılması gerekir. Bu sayede hâlihazırda temizlenmiş cildin gözeneklerini derinlemesine arındırmak ve cildi yatıştırmak mümkündür.

Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik Önerileri

Gözenek küçültücü ve sıkılaştırıcı tonik seçenekleri, cildi ihtiyaç duyduğu nem ve vitaminler ile besleyerek sebum üretimini kontrol altına almaya yardımcı olur. Ren Ready Steady Glow, Skin Oxygen Gözenek Görünümünü Küçülten Losyon ve PIXI Milky Tonic gibi ürünler, cildi arındırmak ve yatıştırmak için idealdir. Bu tip toniklerin içinde yer alan doğal kaynaklı içerikler, cildin elastikiyetini korumasına ve çevresel kirlilikle savaşmasına destek olur. Böylelikle gözenekleri temiz ve açık tutmak, küçültmek ve sıkılaştırmak da oldukça kolaylaşır.

Yüzdeki Gözenekler Nasıl Sıkılaşır?

Gözenekler, cildin her gün kendini yenilemesi, nefes alması ve ölü hücreleri atması için son derece önemlidir. Bu nedenle “Yüzdeki gözenekler nasıl kapanır?” sorusu yerine gözenekleri sıkılaştırma yollarını araştırmak daha doğru bir seçimdir. Tonik kullanımıyla desteklenen eksiksiz bir cilt temizliğinin yanı sıra gözenekleri sıkılaştırmakta etkili farklı cilt bakım ürünleri de bulunur. Gözenek sıkılaştırıcı krem çeşitleri, günlük bir nemlendirici olarak kullanılabilmenin yanı sıra cildi besleyerek güçlendirir. Gözenek sıkılaştırıcı serum seçenekleri ise, özellikle kuru ve hassas ciltlerin ihtiyaç duyduğu nem ve yağ takviyesini sağlayarak gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

Günlük bakım rutininin yanı sıra cilde haftada 1-3 kez peeling ve yüz maskesi uygulamak da sağlıklı gözeneklere kavuşmak açısından büyük önem taşır. Peeling ürünleri, gözeneklerde ölü hücrelerin birikmesini engeller. Gözenek küçültücü maske çeşitleri ise, kil ve kömür gibi doğal kaynaklı içerikler kullanılarak hazırlanan özel formülleri sayesinde cildi sıkılaştırmaya ve güçlendirmeye yardımcı olur.

 

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Önerileri

Sephora’da yer alan gözenek sıkılaştırıcı maskeler, her cilt tipi için uygun ürün seçenekleri barındırır. Origins Clear Improvement Charcoal Honey Mask to Purify & Nourish ve Caolion Magic Powder Sheet Mask gibi ürünler yardımıyla cildinizin yenilenme sürecini hızlandırabilir, gözeneklerinizi derinlemesine arındırarak cildinizin elastikiyetini koruyabilirsiniz. Peeling ve yüz maskesi kullanımını bir arada yapmayı tercih ediyorsanız, Erborian Milk & Peel Mask gibi ürünleri tercih ederek cildinizi ölü hücrelerden arındırabilir, daha temiz ve sıkılaşmış bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz. Siz de gözenek görünümü sorununa en kısa zamanda sağlıklı ve pratik çözümler bulmak için Sephora’da yer alan ürünleri tercih edin, cildinizin sağlığını riske atmayın!