GÜNEŞ BAKIM ÜRÜNLERİNİ HANGİ SIRAYLA KULLANMALI
Ana Sayfa Güzellik İpuçları GÜNEŞ BAKIM ÜRÜNLERİNİ HANGİ SIRAYLA KULLANMALI

Cilt Bakımı

GÜNEŞ BAKIM ÜRÜNLERİNİ HANGİ SIRAYLA KULLANMALI

Hepimizin çok iyi bildiği, ama her sene kısıtlı zamanda hızlı bronzlaşma heyecanıyla unutulan güneş bakım ürünleri kullanımı, her yaz üstünden geçilmesi gereken detaylardan biri! Güneşten korunmamak, ciltte kolajen ve elastikiyet kaybına, yanma ve batma hisleriyle birlikte kuruluğa, DNA hasarına, vücuttaki benlerin artmasına ve maalesef cilt kanseri gibi daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Vücudun ihtiyacı olan D vitaminini güneşten sağlıklı bir şekilde absorbe edebilmek için ise saatlerce güneşlenmeye ihtiyacımız yok. Güneşin tepede olduğu saatlerde 15-20 dakikalık bir yürüyüş, günlük D vitamini ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur.

Sağlıklı bronzlaşmak diye bir şey yoktur. Vücudun renk değiştirmesi, aslında güneşin ciltteki zararlı etkilerine karşı vücudun başlattığı bir savunma mekanizmasıdır. Güzel bir ten rengine kavuşarak daha sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak isterseniz, aşağıdaki adımları inceleyebilirsiniz:

1- Güneşe maruz kalacağınız ilk bir hafta, yüksek korumalı güneş kremi kullanın. 

Güneşe çıktığınız ilk günler, 50 SPF faktörlü güneş korumayı yanınızdan eksik etmeyin.

2- Denize girip çıktıkça veya 2 saate bir, yüz kreminizi yenileyin. 

Sadece güneşten değil, bilgisayar ve telefon ışığından da etkilenen cildimiz, SPF’li bir nemlendiriciye ihtiyaç duyar. Yüzünüzü mutlaka koruduğunuzdan emin olun. Güneş kremleri dışında, bir şapka ve kalın çerçeveli güneş gözlükleriyle de yüz korumanızı pekiştirin.

3- Bronzlaştırıcı yağlardan SPF’li olanları tercih edin. 

Cildiniz güneşe maruz kalırken, önlemi elden bırakmayın! 15-20 faktörlü bronzlaştırıcı yağları tercih edebilirsiniz.

 

 

4- Bronzlaştırıcı yağları günün en sıcak saatlerinde yarım saatten fazla kullanmayın. 

Hızlı bronzlaşmak için bu iyi bir çözüm olabilir, fakat uzun süre yakıcı yağlarla güneş kalmanın vereceği cilt hasarını da düşünmelisiniz.

 

5- Yüzünüze bronzlaştırıcı yağ sürmeyin. 

Tüm vücudumuzu korumalıyız, ama yüzümüzü daha çok!

6- Dövmelerinizi yüksek SPF’li kremlerle koruyun. 

Dövmelerin renginin solmasına veya iritasyona sebep olabilecek sonuçlardan kaçınmak için, dövmeleri korumakta fayda var.

 

7- Güneş sonrası kremi kullanın. 

Güneşte geçen bir günden sonra, normal ciltler onarıcı etkili jel kremler, çok kuru ciltler ise yağlı kremlerden faydalanarak cilt bariyerini destekleyebilir.