Güneş Koruyucu Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Ana Sayfa Cilt Bakımı Güneş Koruyucu Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Cilt Bakımı

Güneş Koruyucu Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yaz aylarına giriş yaptığımız bu dönemde, hepimiz deniz kenarında dalga sesleriyle beraber güneşin ve kumun tadını çıkarma hayalleri kuruyoruz. Fakat özellikle bu dönemde cildimizi güneş ışınlarına karşı koruma altına almamız cilt sağlımız için fazlasıyla önem taşıyor…

Bu dönemde, günlük rutinimizde bir hayli önemli yeri olan nemlendiriciler kadar vazgeçilmez olması gereken bir diğer konu güneş koruyucular olacak! Cildinizi zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyan güneş koruyucu birçok cilt probleminin önüne geçiyor ve aynı zamanda da cilt kalitenizi korumanızı sağlıyor. 

 

Makyaj Öncesi Güneş Koruyucunuzu Unutmayın.

Doğru bilinen yanlışlardan biri de sürdüğümüz, fondöten, kapatıcı vb ürünlerin cildi güneş ışınlarına karşı koruduğu bilgisi. Koruyucu özelliği olmayan hiçbir ürün cildinizi gelen güneş ışınlarına karşı korumaz. Bu nedenle makyajınıza başlamadan önce nemlendiricinizle beraber güneş koruyucunuzu da uygulamayı mutlaka atlamayın.

Cilt Tipinize Uygun Güneş Koruyucu Tercih Edin.

Güneş koruyucunuzdan maksimum performansı elde etmek için mutlaka cilt tipinize uygun ürünleri tercih etmeye özen gösterin. Hassas bir cilde sahipseniz mineral yoğunluğu fazla olan ya da yağlı bir cilde sahipseniz daha matlaştırıcı özelliğe sahip olan ürünleri tercih edebilirsiniz.

Güneş Koruyucunuzu Yenilemeyi Unutmayın.

Günün koşuşturmasında terleyen ve hava kirliliği, toz vb dış etkenlere maruz kalan cildinize uyguladığınız güneş koruyucunun etkisinde azalma olabilir. Bu nedenle ortalama 2-3 saatte bir güneş koruyucunuzu tazelemeyi unutmayın.

Güneş Koruyucu Kullanırken Sadece Yüzünüze Odaklanmayın.

Güneş koruyucunuzu kullanırken odaklanmanız gereken tek bölge unutmayın ki yüzünüz değil… Boynunuz, kulak bölgeniz, dekolte bölgeniz ve saç dipleriniz de güneşten fazlasıyla etkilendiği için bu bölgelere de güneş koruyucu uygulamaya özen gösterin.

Güneş koruyucu kullanırken kısaca dikkat etmeniz gereken unsurlara değindikten sonra sizler için seçtiğimiz  favori ürün önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

 

Ren Clean Screen Mineral SPF 30 Mattifying Face Sunscreen

Özellikle yüz için yüksek dozda koruyucu etkiye sahip, yağlı ciltler için matlaştırıcı özellikli güneş koruyucusu. Mineral özlü Ren Clean Screen SPF 30 Mattifying Face Sunscreen geniş spektruma sahip yapısıyla tam koruma elde etmenize yardımcı olur.

Shiseido Sports BB SPF 50

Spor ve diğer açık hava aktiviteleri için ideal BB tipi güneş koruması sağlar. WetForce teknolojisinin eşlik ettiği bu güneş kreminin UV koruması, su ve terlemeyle temas ettiğinde artar. İçeriğinde bulunan şekillendirici pudra, güneş ışığını ustaca yönlendirerek sağlıklı bir görünüme ulaşmanıza yardımcı olur. Ayrıca sporla birlikte terleme sonrası cilde temel amino asitleri sağlamaya destek olur.

 

Mimitika SPF 50 Suncreen Body Spray

SPF 50 Solar Sprey, her yere taşınmak için son derece uygun seyahat boyutundadır. Formülü cildin doğal bir şekilde bronzlaşmasını sağlarken tüm vücuda UVA ve UVB’ye karşı yüksek koruma sağlar. Melanin üretimini uyaran deniz yosunlarından elde edilen doğal bir aktif madde sayesinde, doğal pigmentasyon sürecinin hızlanırmasına yardımcı olur. Suya dayanıklı ve E vitamini ile zenginleştirilmiş, hafif formülü yağlı bir film veya beyaz iz bırakmadan hızlı bir şekilde nüfuz eder.

 

Lancester Sun Beauty Dry Oil Fast Ten SPF 50

Geliştirilmiş Full Light Teknolojisi sayesinde cildin UVB, UVA ışınlarının yanında görünür ve kızılötesi ışınlarından korunmasına yardımcı olur. Daha hızlı, derinlemesine ve kusursuz bronzluk için güçlendirilmiş Bronzluğu Aktive Eden Kompleks (TAC) içerir ve suya dayanıklıdır.

 

Dior Diorsnow Ultimate UV Shield Güneş Koruyucu Gündüz Kremi

UV ışınlarının neden olduğu hasara karşı geniş koruma sağlayarak cilde nefes alabilen “bir his sağlar. Hiperpigmentasyon ve erken yaşlanmanın önlenmesini destekler.

 

Lancome Soleil Bronzer BB Cream SPF 50

Soleil Bronzer BB Cream, cildinizi güneşin zararlı etkilerine karşı korumaya yardım ederken cildinizin daha eşit bir bronzlukla ışıldamasını sağlar.. Geliştirilmiş UVA ve UVB filtreleme sistemi ile ciltte çifte etki sağlar.

Clinique Superdefence SPF 40

Yağ içermeyen formülü ile cildi zararlı dış etkenlere karşı korumaya yardım eder. Cildin canlanmasına ve yaşlanmanın ilk belirtileri olan ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünün azaltmasına yardımcı olur. Ter ve neme dayanıklıdır. SPF 40 içeriği ile güneşin zararlı ışınlarına karşı tam koruma sağlar.

 

Lancome Renergie Multi Lift Ultra SPF 20

Sıkılaştırma ve yaşlanma karşıtı Rénergie Multi-Lift Ultra şimdi 20 SPF güneş koruma faktörü ile birlikte… En zorlu koşullarda bile varlığını sürdürmesiyle bilinen keten özü ile zenginleştirilmiş yaşlanma karşıtı Rénergie Multi-Lift Ultra SPF 20 Krem, yaşlanmanın ana belirtilerine etki ederek cildinizin esnekliğini geliştirmeye yardımcı olur, koyu lekelerin görünümünü azaltır.