Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları
Ana Sayfa Cilt Bakımı Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları

Cilt Bakımı

Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları

Güneş kremi, güneşin ultraviyole ışınlarını emerek cildi maruz kalacağı güneş yanığına karşı koruması ve cilt kanserini önlemeye yardımcı olmasından dolayı mutlaka kullanılması gereken bir üründür. Her gün güneş koruyucu kullanmayı cilt bakım rutininizin önemli bir parçası haline getirip aksatmadan kullanmanız cildinizin daha sağlıklı olmasını sağlarken yaşlanma belirtilerinin de önüne geçmeye destek olur. Güneş kremi kullanmanın yararları nelerdir? bu yazımızda sizler için cevapladık.

Cildi Tonunu Eşitler

Güneş kremi kullanmak, cilt tonunuzun bölgesel olarak eşit kalmasına yardımcı olur. Güneş hasarı, eşit olmayan cilt tonu probleminin en başta gelen sebeplerinden biridir. Günlük olarak kullanacağınız güneş kremi cildi gün içerisinde maruz kalacağı ışınlardan korumaya yardımcı olarak cilt tonu eşitsizliğinin önüne geçmenize destek olur.

Güneş Koruması

Güneş kreminin belki de en önemli faydalarından biri de, cildinizi zararlı UV ışınlarına karşı korumasıdır. Güneş kremi kullanımı UV ışınlarının cilde zararını ve çeşitli cilt bozukluklarının tetiklenmesini minimum seviyede tutmanıza destek olur. Hiç önemsemediğimiz, en hafif güneş yanığı bile ciltte uzun dönemde zararlı etkiler bırakabilir. Bu nedenle cildi korumaya özen göstermeniz sağlıklı bir cilt için önem taşır.

Erken Yaşlanma Belirtilerine Karşı Koruma Desteği

Hepimiz genç ve sağlıklı görünen bir cilt hayali kurarız. Fakat güneş ışınlarına uzun süre ve fazla maruz kalmak ciltte ince çizgilerin ve kırışıklık görünümünün artmasını tetikler. Bu nedenle güneş kremi kullanmak erken yaşlanmanın veya cilt yaşlanmasının zararlı etkilerine karşı koruma sağlayarak cildin daha geç yaşlanmasına destek olur.

Kanser Riskini Azaltır

Güneş kremi, çeşitli cilt kanserleri, özellikle melanom geliştirme riskini azaltmada etkisiyle de öne çıkar. Bu nedenle düzenli güneş kremi kullanımı, ultraviyole ışınlarının cilde direkt temas etmesini engelleyerek cildin yapısının bozulmasını önlemeye yardımcı olur.

Nem Kazandırır

Cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturan güneş kremi, nemin cilde hapsolmasını ve ciltte emilmesini sağlayarak sağlıklı ve parlak bir görünüm elde etmeye yardımcı olur.

 

İnceleyebileceğiniz Güneş Kremi Önerilerimiz:

 

Ren Clean Screen Mineral SPF 30 Mattifying Face Sunscreen

Özellikle yüz için yüksek dozda koruyucu etkiye ve yağlı ciltler için matlaştırıcı özelliğe sahiptir. Mineral özlü Ren Clean Screen SPF 30 Mattifying Face Sunscreen geniş spektruma sahip yapısıyla cilt üzerinde tam koruma elde etmenize yardımcı olur.

Mimitika SPF 50 Suncreen Body Spray

SPF 50 Solar Sprey, her yere taşınmak için son derece uygun seyahat boyutundadır. Formülü cildin doğal bir şekilde bronzlaşmasını sağlarken tüm vücuda UVA ve UVB’ye karşı yüksek koruma sağlar. Melanin üretimini uyaran deniz yosunlarından elde edilen doğal bir aktif madde sayesinde, doğal pigmentasyon sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Suya dayanıklı ve E vitamini ile zenginleştirilmiş, hafif formülü yağlı bir film veya beyaz iz bırakmadan hızlı bir şekilde nüfuz eder.

Clinique Superdefence SPF 40

Yağ içermeyen formülü ile cildi zararlı dış etkenlere karşı korumaya yardım eder. Cildin canlanmasına ve yaşlanmanın ilk belirtileri olan ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünün azaltmasına yardımcı olur. Ter ve neme dayanıklıdır. SPF 40 içeriği ile güneşin zararlı ışınlarına karşı tam koruma sağlar.

 

Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion Plus SPF50

WetForce teknolojisi sayesinde ter ve suyla temasında koruyucu özelliği güçlenen bu güneş kremi eşliğinde kumsalda ve dışardaki aktivitelerinizde rahatlıkla hareket edebilirsiniz. Cildinizin sağlığını ve güzelliğini koruyamaya yardımcı Profense CELTM teknolojisi ile güneşten dolayı oluşabilecek izleri minimize etmeyi hedefler.

Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milk SPF50

Patentli Full Light Teknolojisi cildi UVA, UVB, görünür ışık ve kızılötesi ışınlardan korumayı hedeflerken, doğal kökenli Sunsicalm Yatıştırıcı Kompleks ise hassas cildi güneşten kaynaklanan hasarlardan koruyup yatıştırmaya yardımcı olur. Temiz içerikli ve okyanus dostu formüllere sahip hafif ve yağsız-sütlü doku, uygulandığında cilt üzerinde yapışkan bir his bırakmaz.