Güneş Kremini Makyajla Beraber Kullanma Rehberi
Ana Sayfa Cilt Bakımı Güneş Kremini Makyajla Beraber Kullanma Rehberi

Cilt Bakımı

Güneş Kremini Makyajla Beraber Kullanma Rehberi

Güneş kremi yaz-kış fark etmeksizin hepimizin bakım rutininde olması gereken önemli detaylardan biri, hepimiz biliyoruz. Özellikle güneş ışınlarına çok daha maruz kaldığımız bu yakıcı yaz günlerinde güneş kremi kullanmanın önemi daha da artıyor. Çoğumuzun aklındaki esas soru şu; “Makyaj yapıp güneş kremini yüzüme nasıl uygulayacağım?”. Güneş kremi ne kadar yoğun içeriğe sahip olursa olsun gün içerisinde bir kere sürmek ne yazık ki yeterli olmuyor. Cildin maruz kaldığı kir ve ter gibi dış etkenler kremlerin etkisini azalttığı için günde birkaç uygulama ile tazelemekte fayda var. İşte tam bu noktada sorumuza geri dönüyoruz. Makyaj öncesi güneş kremini uyguladıktan sonra tazelemek istersek makyajımızın dokusunu bozmadan nasıl uygulayabiliriz? Bu yazımızda sizler için adım adım inceliyoruz.

 

Hafif formüllü ürünler seçin.

Güneş kreminizi tazelemek için hafif, cilt tarafından hızlı ve kolayca emilen formüller kullanmak, makyajınıza zarar vermeden güneşten korunmanıza yardımcı olur. Yağsız ve doğal yapısı ile cilt tonlarına uyum sağlayarak cildi aynı zamanda nemlendirme etkisi olan Shiseido Waso SPF30 ve ciltte hızla eriyerek tamamen görünmez hale gelen yağsız ve yapışkan olmayan, hafif formüllü Lancester Sun Beauty Fluide Visage SPF30 sizler için önerebileceğimiz ürünler arasında yer alıyor.

Pudra koruyucu kullanabilirsiniz.

Pudra formülü güneş koruyucular makyaj üzerine uygulama yapmak için en pratik seçenekler arasında yer alıyor. Özellikle yağlı bir cilde sahipseniz ya da gün içinde cildinizde oluşan parlamadan şikayetçiyseniz pudra koruyucular sizin için ideal seçenek olabilir. SPF 15 etkili, cildi maruz kaldığı serbest radikallerden korumaya yardımcı olmak için antioksidan kokteyli içeren Clinique Almost Powder ve ciltteki gözenek görünümünü azaltmaya, kızarıklığı ve parlaklığı minimalize etmeye yardımcı SPF 50 etkili Dior Dreamskin Moist & Perfect Cushion sizler için önerebileceğimiz ürünler arasında yer alıyor.

Sprey formüller tercih edebilirsiniz.

Kuru bir cilde sahipseniz veya makyajınızın gün içerisinde ağırlaşıp topaklanmasından şikayetçiyseniz pudra etkili ya da krem bazlı ürünler yerine sprey formüller sizin için daha kolay ve etkili bir çözüm olabilir. Sizin için önereceğimiz Mimitika SPF 50 Solar Sprey, formülü sayesinde cildin doğal bir şekilde bronzlaşmasına destek olurken UVA ve UVB’ye karşı yüksek koruma sağlar. İçeriğindeki melanin üretimini uyaran deniz yosunlarından elde edilen doğal bir aktif madde sayesinde ise, doğal pigmentasyon süreci hızlandırmaya yardımcı olur.

Makyaj süngerinin gücünü es geçmeyin.

Eğer kullandığı üründen vazgeçemeyenlerdenseniz ve kullandığınız krem ortalama yoğun bir dokuya sahipse tazeleme işlemi için kurtarıcınız makyaj süngeri olacaktır! Hafif ıslatarak nemlendirdiğiniz sünger eşliğinde tampon hareketlerle kremi makyajınızı bozmadan cildinize yedirebilirsiniz. 3 tarafı olan, lateks içermeyen Fenty Beauty Precision makyaj süngeri tüm formülleri uygulamak için idealdir. Üçlü hassas yaklaşımı, kullandığınız ürünü eşit bir şekilde dağıtmaya ve yüzün her köşesine ulaşmasına yardımcı olur.