Hassas ve Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Önerileri
Ana Sayfa Cilt Bakımı Hassas ve Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Önerileri

Cilt Bakımı

Hassas ve Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Önerileri

Cilt tipine uygun, doğru nemlendiriciyi seçmek neredeyse hepimiz için bir hayli önem taşıyor.

Cilt tipi ne olursa olsun, her cilt düzenli olarak nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Cildin sahip olduğu elastikiyeti ve doğal parlaklığı koruması için ihtiyacı olan günlük nemi alabiliyor olması gerekir.

Hassas bir cilde sahip olmak dönem dönem ciltte yanma, gerginlik, kaşınma gibi problemleri de beraberinde getirebilir. Hassas cildin nem dengesini korumak, aynı zamanda da hassasiyetini yatıştırmak ve bariyerini güçlendirmek son derece önemlidir.

Yağlı ciltler nemlendirici kullanmaları durumunda ciltlerinin daha da yağlı bir görünüme sahip olacağını düşünür ve zaman zaman nemlendirici kullanma konusunda tereddüt yaşayabilir. Böyle bir durum yaşamamak adına su bazlı formüle sahip olan ürünleri tercih ederek ciltte oluşan istenmeyen parlaklık ve yağlı görüntüyü aza indirebilirler.

Hassas ve yağlı ciltler için en uygun nemlendirici seçeneklerini sizler için bir araya getirdik;

 

Hassas Ciltler için Nemlendirici Önerileri

Sephora Collection All Day Hydrator

 % 96 doğal ve antioksidanlı içeriği ile Sephora Collection gündüz kremi, cilde doğal parlaklığını korumak için ihtiyaç duyduğu elementleri verir ve dış etkenlere karşı cildi korumaya destek olur.Ultra hafif, uygulaması kolay dokusu aynı zamanda mükemmel bir makyaj bazı olarak da kullanılabilir.

 

 

 

DR.JART – Cicapair Tiger Grass Cream

 Kuru, hassas cildi nemlendiren ve yatıştıran bu yumuşak krem, cildin kuruluğa karşı savunmasını güçlendirmeye, dengelemeye ve iyileştirmeye yardımcı olmak için tescilli mikrobiyom kompleksi Jartbiome ile formüle edilmiştir. Ciltteki kızarıklığı yatıştırarak hassasiyete karşı cildi korumaya destek olur.

 

 

Belif – Aqua Bomb Cica Cream

Aqua Bomb Cica Cream – Stres Shooter, doğal yumuşama kökenli bileşenler olan Centella Asiatica ve Madecassosside ile zenginleştirilmiş formülü sayesinde hassas cildi yoğun bir şekilde nemlendirip, yatıştırmayı ve canlandırmayı hedefleyen bir etki yaratır.

 

My Clarins Clr Re-Boost Comforting Hydrating Cream

Cildini gün boyu besleyecek nemlendirecek ve canlandıracak bir nemlendirici arayan 30 yaşın altında kuru cilde sahip tüm kadınlar için ideal bir üründür.

 

REN Evercalm Overnight Recovery Balm

Evercalm Gece Onarıcı Balsam, cildin kendi kendini yenileme süreci gerçekleştiğinde, siz uyurken yoğun bir şekilde cildinizi besleyip nemlendirmek için cildiniz tarafından kolayca emilmek üzere aktive edilmiş Zeytin, Badem ve Keten tohumu yağlarından elde edilen lipidler ile formüle edilmiştir. Jojoba ve ayçiçek yağı kompleksi cildin doğal lipid dengesini destekleyerek cildin koruyucu bariyerini güçlendirmeyi hedefler. İçeriğindeki Beta-Glukan ise cildi yatıştırmaya ve tahriş belirtilerini hafifletmeye destek olur.

 

 

Origins – Mega-Mushroom Relief & Resilience Soothing Cream

Cildi anında sakinleştirmeyi hedefleyen , görünür kızarıklık ve hassasiyeti azaltmaya yardımcı olan bu nemlendirici krem hassas ciltlerin kullanımı için idealdir.

 

 

Lancôme – Hydra Zen Anti-Stress Cream-Gel

Nemlendirme, cildin görünümünü korumak için ilk güzellik adımlarından biridir. Görünür stres belirtilerine karşı savaşmak için tasarlanan Hydra Zen, rahatlamış bir cilt için yoğun nem kazandırmaya ve cildin yenilenmesine destek olur.

 

 

Biotherm –  Life Plankton Sensitive Balm

Life Plankton Sensitive Balm, cildinizi günden güne besleyerek , daha ışıltılı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Cildinizde rahatlamış bir his bırakır.

 

 

Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Önerileri

Sephora Collection – Super Matte Moisturizer

Sephora Collection Super Matte Moisturizer, doğal hiyaluronik asit ve matlaştırıcı pudra ile formüle edilmiş, günlük kullanıma uygun bir nemlendiricidir. Yağlılık, gözenekler ve sivilceler gibi cilt problemlerini gidermeye destek olur. Yağlanmaya meyilli karma ve yağlı cilt tipleri için uygundur.

 

DR JART- Vital Hydra Solution Water Cream

Cilt yatıştırıcı koleksiyonundaki en son ürün olan Dr.Jart+’ın Vital Hydra Biome Water Cream, anında serinletici ve nemlendirici formülü ile her türlü cilt kuruluğuna son vermeye destek olur.

 

My Clarins- Re-Boost Matifying Hydrating Cream

Cildini gün boyu besleyecek nemlendirecek ve canlandıracak bir nemlendirici arayan 30 yaşın altında karmadan yağlıya dönük cilde sahip tüm kadınlar için ideal bir üründür.

 

Clinique – Moisture Surge 100h

Cilt yüzeyinde 10 kat daha derine ulaşarak ciltte dolgun ve ışıltılı bir etki bırakır. İçeriğindeki hiyalüronik asit cildi dolgunlaştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur.

 

Origins – Ginzing Oil-Free Energy-Boosting Gel Moisturizer

Daha canlı bir cilt görünümü için cildin doğal ışıltısını harekete geçirerek 72-saat boyunca nemini korumasına yardımcı olur. Cildin enerjik görünmesine destek olan kahve çekirdeklerinden elde edilen Kafein ve Ginseng içerir. Formülündeki Hydra-Hug™ Teknolojisi sayesinde cildin nemi hapsetmesine olanak sağlayarak daha uzun süre nemli ve sağlıklı görünmesine destek olur. Greyfurt, Limon ve Nane özlerinden oluşan doğal esansiyel yağ karışımı duyuları harekete geçirir.

 

Glamglow- Waterburst Hydrated Glow Moisturizer

GLOWSTARTER Mega Aydınlatıcı Nemlendirici, cildi nemlendiren vitaminler, bitkisel özler, hyaluronik asit ve TEAOXI ™ altın kök teknolojisi ile formüle edilmiştir. İçerdiği vitaminler, bitkisel özler, hiyalüroik asit ve GLAMGLOW®’un TEAOXI® teknolojisi sayesinde cansız ve yorgun cildi anında cnlandırmaya destek olur.

 

Shiseido – Essential Energy Moisturizing Gel Cream

Shiseido – Essential Energy Moisturizing Gel Cream, neme doymuş, içten gelen aydınlıkla parlayan, yenilenmiş, enerji dolu ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza destek olur. 25-35 yaş arasında nemsizlik, donukluk ve yorgun görünümden şikayet eden kuru ve kurudan karmaya dönük ciltler için uygundur.