Hyalüronik Asit Nedir ve Cilt Bakımında Faydaları Nelerdir?
Ana Sayfa Cilt Bakımı Hyalüronik Asit Nedir ve Cilt Bakımında Faydaları Nelerdir?

Cilt Bakımı

Hyalüronik Asit Nedir ve Cilt Bakımında Faydaları Nelerdir?

Süper İçerikler Sephora’da mottomuz ile incelediğimiz cilt bakım ürünlerinde kullanılan vitamin ve asitleri incelediğimiz yazı serimizde bugün yükselen yıldız “hyalüronik asit”i inceleyeceğiz. Hyalüronik asit nedir?, ne işe yarar?, cilt üzerindeki faydaları nedir? Sizler için inceliyoruz…


Hyalüronik
Asit Nedir?

Hyalüronik asit bağlayıcı özelliği bulunan bir polimer çeşidi; cildin ve dokuların sağlıklı bir şekilde yağ depolamasına ve nemli kalmasına yardımcı olan bir maddedir. Nemlendirici özelliğe sahip olan hyalüronik asit özellikle ciltte, eklemlerde ve gözde yüksek konsantrasyonlarda bulunur. Kendi ağırlığının bin katına kadar su tutabilme gücüne sahip olan hyalüronik asitin öne çıkan faydası doku hidrasyonunu yani nemliliği sağlamaktır.

 

Hyalüronik Asit Ne İşe Yarar?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi hylüronik asitin başlıca görevi, su tutmaktır. Kuvvetli bağları bulunan bu polimer, taşıdığı su sayesinde cildi içeriden nemlendirirken aynı zamanda cildin elastikiyetini korumasına ve yumuşak bir dokuda kalmasına destek olur. Ciltte olduğu kadar eklemlerde de bir hayli faydalı etkisi olan hyalüronik asit, eklem bölgelerinin rahatlıkla hareket edebilmesi için gerekli olan nemi sağlaması ile de ön plana çıkıyor. Diğer bir yandan cildin alt katmanlarına inerek cildi dolgunlaştırmaya ve yüz şeklini geliştirmeye destek olur.


Hyalüronik
Asit Hangi Besinlerde Bulunur?

Hyaluronik asiti vücuda dışarıdan, tükettiğimiz besinler yardımı ile almak istiyor isek sebze ağırlıklı beslenmek en iyi çözüm olacaktır! Kendisini tüm fasülye çeşitlerinde, soyada, baklagillerde, maydanozda, pancarda, lahanada, buğday çiminde ve ıspanak gibi sebzelerde bulabilirsiniz.


Hyalüronik
Asit Cilt Bakımında Nasıl Kullanılmalı?

Cilt tipinden bağımsız olarak neme ihtiyacı olan tüm ciltler hyalüronik asit içeren ürünleri kullanabilir. Çoğu üründe olduğu gibi hyalüronik asit içeren ürünlerın bazıları da C vitamini, B3 vitamini gibi farklı aktif içeriklerle birlikte formüle edilmiş olabilir. Hyalüronik asit içeren bir ürün kullanmaya karar verdiğinizde, ilk olarak bileşenlerine bakarak cilt yapınıza uygun bir ürün olup olmadığını öğrenmenizde fayda var. Ek olarak hyalüronik asit içeren ürünlerin çoğu günlük kullanıma uygun olarak tasarlandığından ihtiyaç duyduğunuzda gün içersinde kullanabilirsiniz.

 

Hyalüronik Asit İçeren Cilt Bakım Ürünleri

 

Drunk Elephant B-Hydra Serum

Pro-vitamin B5 ve ananas seramidi ile formüle edilen B-Hydragün boyu sürekli nemlendirme sağlayarak cildin sağlıklı ve aydınlık bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Mercimek, elma ve karpuz kompleksiyle harmanlanan B-Hydra, ciltteki donukluğu, kuruluğu ve ince çizgilerin görünümünü azaltmak hedefi ile formülize edilmiştir.

 

 

The Inkey List Hyalüronik Asit Serum

Kolayca emilen bu süper nem serumu, cildin birden fazla katmanında çalışır, cildinizi nemlendirir, dolgun ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olurken ince çizgilerin görünümünü azaltır.

 

 

Lancome Hydra Zen Nemlendirici

Hydra Zen Glow nemlendirici, hafif likit nemlendirici dokusu, amino asitler, aloe vera, hyalüronik asit ve gül özleri içeren formülü ile cildi yatıştırmaya, dış etkenlere karşı savunmaya yardımcı olurken cilt bariyerini güçlendirerek cildin canlı bir görünüm kazanmasını destekler.

 

Laneige Water Sleeping Mask Lavender

Gece kullanımına uygun olan bu nemlendirici jel maske gece boyunca içeriğindeki hidro iyonize maden suyu ile yoğun nemlendirme sağlamak için tasarlanmıştır. Cildi sakinleştirirken, içeriğindeki hyalüronik asit cildin daha dolgun ve parlak görünmesini destekler.

 

Sephora Collection All Day Hydrator

İnce dokulu bir yapıya sahip olan nemlendirici, formülünde bulunan hyalüronik asit ile cildi 8 saate kadar nemli tutarken E vitamini takviyesi ile de antioksidan etki göstererek çevresel hasara karşı cildi korur.

 

 

Fenty Skin Flash Nap Instant Revival Jel Göz Kremi

Günlük kullanıma uygun bu göz kremi anında daha canlı bir göz çevresi sağlar. Hyalüronik asit, at kestanesi ve yeşil çay içeren güçlü formülasyonu ile göz çevresini nemlendirir, canlandırır, şişliklerin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca göz çevresi için makyaj bazı görevi görür.

 

 

MILK Melatonin Overnight Lip Mask

Fars İpek Ağacı özü, Hyalüronik Asit ve Topikal Melatonin ile formüle edilen bu dudak maskesi, melatonin seviyelerini destekler, nemlendirir, yeniler ve antioksidan faydalar sağlar. Lavanta yağı ve papatya özü yatıştırır ve sakinleştirir.