İdeal Bir Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?
Ana Sayfa Cilt Bakımı İdeal Bir Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Cilt Bakımı

İdeal Bir Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Göz çevresi bakımını şüphesiz herkesin günlük rutininde önemli bir yere sahip. Koyu halkalar, şişkinlik, ince çizgiler, kaz ayakları derken ne yazık ki çoğumuz göz çevresinde pek çok sorunla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Özellikle göz çevresindeki derimiz, yüzümüzün diğer bölgelerine kıyasla fazlasıyla hassas ve ince olduğu için göz çevresi yaşlanma belirtilerinin en çok belli olduğu alanlardan biridir. Bu nedenle kullandığımız doğru bakım ürünleri ile oluşabilecek kırışıklık, koyu kalka vb. istenmeyen görüntüleri kontrol edip minimuma indirebiliriz.

Peki, göz kremini nasıl uygulamak gerekiyor? Bugün kullandığınız göz çevresi ürünlerinden en etkili faydayı alabilmeniz için göz kreminin nasıl uygulaman gerektiğinden bahsedeceğiz.

Göz Kremi Ne Zaman Kullanılmalı?

Çoğunlukla göz kreminin ya da serumların gece yatmadan önce kullanıldığı fikri yaygın olsa da eğer özel bir amaca hizmet etmiyor ve spesifik bir kullanım talimatı yoksa göz kremini hem sabah hem de akşam temiz ve nemlenmiş bir cilde uygulamanız gerekiyor. Göz kremini, cilt bakım rutininizin en son aşamasında kullanmanızı tavsiye ederiz. Cildinize nemlendirici, serum veya maske uygulaması yaptıktan sonra en son adımda göz kremini uygulamalısınız. Tabii güneş kremi kullanacaksanız durum başka! Güneş kremi süreceğiniz zaman (ki kullanmanızı öneririz) göz kreminden sonra güneş koruyucuyu kullanabilirsiniz. Bu istisna dışında göz kreminin cilt bakımının en son adımında uygulandığını unutmamalısın.

Göz Kremi Uygularken Nelere Dikkat Etmeli?

Öncelikle göz kremi öncesinde, göz çevresi serumu uygulayarak etkiyi arttırabilirsiniz. Göz kremi söz konusu olduğunda, aşırıya kaçmanıza gerek yok. Parmağınıza az miktarda göz kremi alın, göz çevrenizin alt ve üst kısımlarına hafif dairesel dokunuşlarla uygulayın. İç köşeden başlayarak, göz altı çevresi boyunca kaşınıza kadar uygulayabilirsiniz.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi göz çevresi tüm yüzün en hassas bölgesidir. Göz çevremizdeki deri daha ince olduğu için nemi daha çabuk kaybeder ve daha hızlı yaşlanma belirtileri gösterir. Bu nedenle bu hassas cilde nasıl dokunduğumuza da dikkat etmek önemlidir. Göz çevresine nokta nokta kremi uyguladıktan sonra, kremin emilimine yardımcı olmak için göz kremini ovmak yerine hafifçe, parmak uçlarınızla ufak ve nazik dokunuşlarla uygulayabilirsiniz.

 

Göz Kremini Nasıl Seçmelisiniz?

Göz kremini nasıl uygulanması gerektiği konusundan sonra bir diğer önemli konuda cildinizin ihtiyacına yönelik ürünü seçmek. Her konuda olduğu gibi göz kremi söz konusu olduğunda da cildinize en uygun ürünü seçmek önemlidir. Hele de göz çevresi cildin en hassas bölgesi iken. İlk adım olarak göz çevrenizle ilgili en büyük sorununuzun/ihtiyacınızın ne olduğuna karar vererek işe başlayabilirsiniz. Koyu halkalar sabah uyandığınızda moralinizi mi bozuyor? ya da sabah göz altı torbaları ile mi uyanıyorsunuz? ilk göz altı kırışıklığınız size aynadan göz mü kırpıyor? En temel ve öncelikli ihtiyacınız neyse seçeceğiniz ürünün özellik ve içeriklerini ona göre seçmelisiniz. Unutmadan; her zaman olduğu gibi herhangi bir alerjik durumunuz varsa mutlaka bir uzman tavsiyesi eşliğinde seçim yapmanızı öneriyoruz.

 

Göz Çevresi İçin Kullanabileceğiniz Bakım Ürünleri:

Clinique All About Eyes Göz Çevresi Bakım Kremi

Bu hafif dokulu All About Eyes göz kremi, şişlik ve koyu halkaların görünümünü azaltarak yorgun görünümün giderilmesine yardımcı olur. Bitkisel özler, proteinler ve antioksidanlar açısından zengin formülü, koyu halka, şişkinlik görünümünü azaltmaya yardımcı olurken cildin dış etkenlere karşı doğal savunmasını güçlendirmeye destek olur.

 

Belif Aqua Bomb Nemlendirici Göz Çevresi Kremi

Bu göz çevresi kremi, 26 saate kadar uzun süreli nem sağlamayı ve daha gençleşmiş bir göz çevresi görünümü vermeyi hedefler.
Cildin esnekliğini arttırmaya destek olan nemlendirici bitkiler, Karakafes ve Centella Asiatica ile formüle edilen Moisturizing Eye Bomb, ışıltılı ve gözle görülür şekilde gençleşmiş bir görünümü desteklemek için cildin nemlenmesine yardımcı olur. Tazeleyici dokusu, cilt tarafından iz bırakmadan emilen bir nem sağlamayı desteklediğinden göz kapakları için ideal bir baz görevi görür.

 

Youth To The People Superfood Age Prevention Göz Çevresi Kremi

Lahana, ıspanak, aloe vera ve peptit bazlı formülü cildin beslenmesine ve yenilenmesine destek olurken daha genç bir göz çevresi görünümü sunmayı hedefler. İçeriğindeki bileşenler sayesinde cildinize bakım yapar ve cildi yumuşatır. Koyu halka, yaşlanma ve yorgunluk belirtilerini azaltmaya destek olarak cildin canlı ve taze görünmesine yardımcı olur.

 

Fresh Black Tea Firming Eye Serum

Siyah Çay Sıkılaştırıcı Göz Serumu, yaşlanmayı geciktirmeye ve sıkılaştırmaya yardımcı bir göz çevresi bakımıdır. Sıkılaştırıcı göz serumu, daha sıkı bir görünüm için göz çevresindeki hassas bölge üzerinde “korse” etkisi sağlamayı hedefler. Çay özü, Kombucha (fermente siyah çay), böğürtlen yaprakları ve liçi tohumlarının güçlü bir karışımından yapılan ve antioksidan bakımından zengin noni suyu ile zenginleştirilmiş özel siyah çay kompleksi ile formüle edilen sıkılaştırıcı serum, koyu halkaların görünümünü azaltmaya, şişkin ve yorgun görünen göz çevresindeki ödemi dağıtmaya yardımcı olur.

 

Drunk Elephant Shaba Complex Eye Serum

İnce çizgiler, kırışıklıklar ve güneş hasarı gibi gözlerin altındaki ve çevresindeki başlıca yaşlanma belirtilerini gidermeye destek olmak için güçlü bileşenler ile formüle edilmiştir. Göz çevresinde daha pürüzsüz, daha genç bir görünümü desteklemek için güçlü dozlarda siyah çay fermenti, niasinamid, bakır peptitler ve edelvays kök hücreleri içerir. Formülündeki güçlü bileşenler, ciltteki pürüzlerin yumuşatılmasına, ışıltının artırılmasına ve cilt görünümünü yaşlandırdığı görülen glikasyonun azaltılmasına yardımcı olur. Sahip olduğu antioksidan özellikleri ile de kırışıklıkların görünümünü azaltmaya ve cilde daha elastik bir his kazandırmaya yardımcı olur.

 

Sephora Collection Pomegranate Eye Mask

SEPHORA COLLECTION göz maskeleri, hindistancevizi suyunun fermantasyonundan elde edilen biyo-selülozdan yapılmıştır. Ultra ince ve süper emici olan bu malzeme, dokumasız elyaftan 3 kat daha fazla serumu emer ve 5 dakika içinde verimlilik için aktif bileşenlerin daha iyi nüfuz etmesine izin verir! İçerdiği su, vitamin ve mineraller sayesinde göz çevresinde nemlendirici ve yumuşatıcı bir etki bırakmayı, koyu halka ve yorgunluk belirtilerini azaltmayı ve daha aydınlık bir göz çevresi sunmayı hedefler.

 

Sephora Collection Yüz ve Gözler İçin Küre Masaj Aleti

Yüz ve boyun bölgesindeki gerginliği ve yorgun görünümü yatıştırmak için tasarlanan ve tekrar kullanıma uygun masaj küreleri düzenli kullanım sonrasında cildin parlaklığının artmasına ve daha sağlıklı görünmesine destek olur. Serinletici küreleri kullanmadan önce en az 10 dakika soğuk suda ya da buzdolabında bekletin. Günlük kullanıma ve cilt tipinize uygun bir nemlendirici eşliğinde kürelerle yüzünüze ve göz altı bölgenize ve boynunuza masaj yaparak cildin rahatlamasına izin verin. Sonrasında ılık bir su ile cildinizi yıkayabilirsiniz.

 

 

Sephora Collection Firming Eyes Cream

%96 doğal içerikle formüle edilmiş krem, maca kökü özünden elde edilen peptitler içeren göz çevresi kremi ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltmayı ve göz çevresini sıkılaştırarak daha genç bir görünüm sunmayı hedefler.

Sorumlu bir yaklaşımla geliştirilmiş bir göz çevresi kremi ambalajının %72’si geri dönüştürülmüş plastikten ve %17’si plastik şeker kamışı kalıntısından yapılmıştır.