İKİ AŞAMALI CİLT TEMİZLİĞİ
Ana Sayfa Cilt Bakımı İKİ AŞAMALI CİLT TEMİZLİĞİ

Cilt Bakımı

İKİ AŞAMALI CİLT TEMİZLİĞİ

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz çift aşamalı cilt temizliği yani “Double Cleansing” nedir? ve hangi ürünlerle bu cilt temizliğini yapabiliriz? Bu sorularımızın cevabını ve ürün önerilerimizi yazımızda sizler için derledik.

 

Çift Aşamalı Temizlik Nedir?

Çoğumuzun bildiği üzere cilt temizliği cilt bakımının en önemli adımlarından biri. Cildin gün içinde maruz kaldığı kiri, fazla yağı ve kalıntıları iyi bir şekilde temizlemek sağlıklı ve güzel görünen bir cilde giden ilk adım. Son dönemde bu yolda ortaya çıkan en büyük trendlerden biri ise çift aşamalı cilt temizliği.

Çift aşamalı temizlik, cildi yağ ve su bazlı temizleyicilerle iki aşamada temizlemek anlamına geliyor. Kore cilt bakımının en önemli iki adımı olan bu temizleme rutini, cildinizi normal temizleme jellerinin ulaşamadığı kirlerden de arındırmayı amaçlıyor.

Kore cilt bakım rutininin ana odağı cildimizdeki kirlerin bazıları yağ bazlı, bazıları ise su bazlı temizleyici ürünlerle temizlenebildiğinden iki ayrı formüle sahip ürünle derinlemesine bir temizlik yapılması gerektiği üzerine. Örneğin cildimizdeki güneş kremi, fazla yağ vb kirler yağ bazlı formüle sahip ürünlerle temizlenebilirken, hava kirliliği, ter gibi etkenlere maruz kalması durumunda ise su bazlı temizleyiciler yeterli olabiliyor.

 

Çift Aşamalı Temizlik Nasıl Yapılır?

 İlk olarak, eğer cildinizde kalın dokulu bir makyaj varsa cildinize uygun bir micellar su ile cildinizi temizleyebilirsiniz.

İkinci adımda ise yağ bazlı temizleyicinizi cildinize yedirecek şekilde masaj hareketleriyle uygulayıp sonrasında sıcak su ile durulayabilirsiniz. Ardından su bazlı yüz temizleme jelinizi de uygulayıp günlük nemlendirme rutininize geçiş yapabilirsiniz.

 

Yağ Bazlı Temizleyiciler

Erborian Centella Temizleme Yağı

Cildin doğal nemini korumasına yardımcı olurken makyaj ve ciltteki fazla kirleri derinlemesine temizlemeye yardımcı olur. Besleyici bitkisel yağlar açısından zengin olan Centella Oil cildi rahatlatır ve yatıştırır.

 

 

Pai Délicate Rosier Sauvage Makyaj Temizleme Yağı

Formülünde bulunan kuşburnu yağı, makyajı ve cildinizde gün boyu biriken kirleri, cildinizi kurutmadan veya tahriş etmeden temizlemeye yardımcı olur.

 

Sephora Melting Cleasing Balm

%96 oranında doğal kaynaklı bileşenlerle formüle edilen Sephora Collection eriyen temizleme balsamı, cildin pH’ına uyumlu olarak makyajı ve  kirleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Doğal kökenli bir mikro alg olan klorella ve polisakkaritler (kirlilik önleyici etkileriyle bilinir) ile zenginleştirilmiş, eriyen dokusu suyla temas ettiğinde kremsi bir süte dönüşerek kolay durulama sağlar, kalıntı veya yağlı yüzey bırakmaz. Cildi temizler ve yatıştırmaya destek olur.

 

On The Wild Side Temizleme Yağı

Organik ve doğal kökenli temizleme yağı cildin gün içinde maruz kaldığı tüm kirlerden derinlemesine arınmasına yardımcı olarak cildi temizler ve besler.

 

Shiseido Perfect Cleansing Oil

Shiseido’nun doğrudan ve etkili hızlı makyaj temizleme teknolojisini içeren bu yumuşak ve hafif yağ, suya dayanıklı makyajı temizleme üzerine formüle edilmiştir. Cildi hızlıca temizlemeye destek olarak yapışkanlık hissi vermeden, nemli bırakır. Tüm cilt tipleri için ideal olan Shiseido Perfect Cleansing Oil, içindeki özel nemlendirici bileşim sayesinde makyajı cildin nem dengesini bozmadan temizlemeye yardımcı olur.

 

Clarins CLR Total Cleansing Oil

Yüz, göz ve dudaklardaki yoğun makyajı bile kolayca temizlemeye destek olan oldukça etkili bir temizleme yağıdır.

 

 

 

Ren Rosa Centifolia No.1 Purity Cleansing Balm -Temizleme Balsamı

Su dayanıklı ürünler de dahil olmak üzere tüm makyaj kalıntılarını ve gözeneklerde biriken kirleri nazikçe ortadan kaldırmak için tasarlanmış gül esanslı temizlik balsamı cildinizi temizlemeye destek olur.

 

Su Bazlı Temizleyiciler

The Inkey List Selfless by Hyram Centella & Green Tea Hydrating Gel Cleanser

Centella & Green Tea Nemlendirici Jel Temizleyici, nem bariyerini soymadan veya zarar vermeden cildi temizlemeye yardımcı olur. Kızarıklık, hassasiyet ve tahriş görünümünü yatıştırmaya yardımcı olmak için Centella ve yeşil çay ile formüle edilmiştir, gliserin ve Baltık kara yosunu ise cildin nemini korumasına yardımcı olur.

 

Fenty Skin Total Cleans’r

Gözenekleri arındırmaya yardımcı olur ve gün boyunca parlamayla savaşır. Barbados kirazı ve hindistan cevizinden elde edilen antioksidan bakımından zengin temizleyicilerden yapılmıştır.

 

The Inkey List Salicylic Acid Cleanser

Bu kurutmayan, hafif köpüren temizleyici makyajı ve kiri temizlerken gözeneklere derinlemesine nüfuz ederek siyah nokta ve sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.

 

Sephora Collection Smoothing Cleanser Exfoliates +Shine Gel

% 98 doğal içerikli Sephora Collection temizleme jeli, ilk kullanımdan itibaren daha fazla ışıltı için peeling yapar. Daha pürüzsüz bir cilt için gözeneklerin görünümü azaltmaya yardımcı olur.