Islak Görünümlü Makyajın Sırları
Ana Sayfa Makyaj Yüz Aydınlatıcı Islak Görünümlü Makyajın Sırları

Makyaj

Islak Görünümlü Makyajın Sırları

Son birkaç sezondur bir hayli popülerleşen, hemen hemen her defile ve moda çekimlerinde gördüğümüz ıslak görünümlü makyaj yani “strobing” tekniğini bu yazımızda mercek altına alıyoruz. Gerek günlük makyajımızda gerekse gece makyajımızda rahatlıkla uygulayabileceğimiz strobing tekniği için hangi ürünleri nasıl kullanmak gerektiğini sizler için derledik.

İlk olarak işe ışıltılı bir makyaj bazı kullanarak başlayabilirsiniz. Işıltı veren makyaj bazları tende hafif parlak ve ıslak bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Bir yandan da makyaj bazı cildin nemlenmesini desteklediği için daha canlı bir görünümü destekler. Rare Beauty Always An Optimist Aydınlatıcı Makyaj Bazı ve Erborian Pink Primer & Care denemeniz için önerdiğimiz favori ürünlerimizden…

İkinci adım ise fondöten ile likit bir aydınlatıcıyı bir arada kullanmak. Bu işlem belki de strobing tekniğinin en can alıcı noktalarından biri diyebiliriz. Kullandığınız fondötenin içine 1-2 damla oranında ekleyip karıştırdıktan sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Böylece doğal, ışıltılı ve canlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Likit aydınlatıcı olarak Rare Beauty Positive Light, Pai The Impossible Glow ve Zoeva Liquid Light Drops‘u deneyebilirsiniz. Fondöten olarak ise Nars’ın Sheer Glow’u, Sephora Collection Glow Perfection fondöten önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Üçüncü adımda ise ıslak görünüme uyum sağlaması için krem dokulu bir allık kullanarak cildinizi renklendirebilirsiniz. Rare Beauty Stay Vulnerable ve Fenty Beauty Cheeks Out Freestyle Cream Blush ve Milk Bionic Blush önerilerimiz arasında.

 

Dördüncü ve son adımda ise elmacık kemikleri, burun ve şakaklarda doğru orantılı bir aydınlatıcı uygulaması yapmak. Bu noktada stick aydınlatıcı üzerine toz aydınlatıcı uygulayarak daha ıslak bir görünüm yakalarken daha kalıcı bir etki de elde edebilirsiniz. Milk Stick Higlighter, Fenty Beauty Match Stix Shimmer Skinstick  denemenizi önerdiğimiz stick aydınlatıcılar arasında yer alıyor. Toz aydınlatıcı olarak ise Natasha Denona Super Glow Powder ile Sephora Collection Gleaming Stones Glow Palette‘i denemenizi öneriyoruz… Unutmadan; aydınlatıcı dudak üzerine ve göz pınarlarınıza da uygulamayı atlamayın!