Kadın Parfümleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Ana Sayfa Parfüm Kadın Parfümleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Parfüm

Kadın Parfümleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Parfümler kişiliğinizi ve tarzınızı belirgin bir şekilde yansıtan ürünlerdir. Parfüm seçimi, her insanla ilgili birçok ipucu taşır. Sephora’da yer alan kadın parfümü seçenekleri arasında her tarza, yaşa, beğeniye ve ruh haline hitap eden eşsiz kokular bulunur. Ancak parfüm seçerken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Siz de parfüm seçimi ve kullanımı ipuçlarına göz atabilir, hayalinizdeki parfüme çok daha kısa sürede kavuşabilirsiniz.

Kadın Parfümü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kalıcılığı daha uzun süren parfümler, baharatlı ve odunsu notalar barındıran ürünlerdir. Özellikle yoğun tempolu günlerde misket limonu ve şekerli notalar barındıran parfümler yerine bu seçeneklere yönelebilirsiniz.

Parfüm seçerken incelediğiniz ürünün notalarını ve bileşenlerini göz önünde bulundurmalı, sizi en iyi şekilde yansıtan kokuları barındıran seçeneklere yönelmelisiniz.

Parfümlerin başka insanlarda bıraktığı etki, sizin için geçerli olmayabilir. Çünkü her insanın ten kokusu bir diğerinden farklıdır. Parfüm seçerken kendi cildinize göre tercih yapmalı, parfümü cildinize uyguladıktan yaklaşık yarım saat sonra hissettiğiniz kokuyu esas almalısınız.

Sıcak yaz aylarında kullanacağınız parfümleri seçerken baskın ve egzotik notalar yerine daha hafif kokuları tercih edebilirsiniz.
Baharatlı kokular açık tenli kadınlarda esmer tenli insanlara kıyasla daha az kalıcı etki bırakabilir.

Şekerli kokular, hormonal değişikliklerin azalması nedeniyle en çok orta yaşlı kadınlara hitap eder.

30’lu yaşlar, yoğun ve egzotik kokuları denemek için ideal bir süreçtir.

Kadın Parfümü Önerileri

Kadın parfümü tavsiye ve önerileri her kadın için farklılık gösterir. Sephora’da yer alan seçkin markalar tarafından sunulan en iyi kadın parfümleri arasında her tarza ve kişiliğe uygun ürün seçenekleri bulunur. Örneğin çiçek kokularından vazgeçemeyenler için Lancome Trésor Midnight Rose kusursuz bir seçenektir. Şekerli ve çiçekli kokuları bir arada kullanmak isteyenler için Armani Because It’s You, ideal bir tercih olabilir. Egzotik kokuları tercih edenler için Dior Hypnotic Poison Eau de Parfum gibi seçenekler ön plana çıkarken odunsu ve baharatlı kokulardan vazgeçemeyenler için Balmain Exatic Gold Musk Edt kusursuz bir seçimdir. Siz de en güzel kadın parfümleri arasından kendinize hitap eden notaları belirleyebilir, kolaylıkla seçim yapabilirsiniz.

Parfüm Nasıl Sıkılmalı ve Nereye Sürülmeli?

Parfümleri kullanış şekliniz, ürünlerin cildinizde bıraktığı kokuyu da doğrudan etkiler. Parfümlerin cilt sağlığına zarar vermemesi açısından, tene yaklaşık 10-15 cm uzakta tutularak sıkılması önerilir. Parfümlerin kalıcılığını artırmak için onları vücudun ısısı yüksek bölgelerine uygulamakta fayda vardır. Bilek içleri, kulak arkası, diz kapağı ve göğüs kafesi gibi bölgelere sıkılan parfümler daha kalıcı etki bırakır. Ancak bilek içlerine sürülen parfümü bilekleri birbirine sürterek dağıtmak, oldukça sık yapılan bir hatadır. Bu şekilde parfümün kalıcılığı azalır ve kokusu etkilenir.

Özellikle uzun süredir kullandığınız parfümle

rin kokusuna zaman içinde alışırsınız. Bu nedenle ilk etapta sürdüğünüz kokuyu hissetmeyebilirsiniz. Ancak bu esnada aşırı miktarda parfüm sürmekten kaçınmalısınız. Cildiniz ne kadar temiz olursa, sürdüğünüz parfümün kokusu da o kadar net bir şekilde hissedilir. Özellikle duştan sonra cildiniz henüz nemliyken ve gözenekleriniz açıkken parfüm kullanmak en doğru etkiyi elde etmenizi sağlar.

Kadın Parfümlerinin Kalıcılığı Nasıl Uzatılır?

Parfümlerin kalıcılığını artırmanın başlıca yolu, ürünleri birkaç kat halinde uygulamaktır. Ancak bu uygulama tek seferde ve aşırı miktarda olmamalıdır. Yarım saat arayla iki kez uygulanan bir parfümün kalıcılığı da daha uzun süreli olacaktır.

Parfümlerin kalıcılık süresini uzatmanın bir diğer yolu, vücut henüz nemliyken parfüm sıkmaktır. Böylelikle nem, parfümün hoş kokularıyla birlikte vücutta hapsolabilir ve en kalıcı kadın parfümü etkisi elde edilebilir.

Kuru ciltte parfüm daha kısa sürede kaybolur. Bu nedenle vücudu düzenli olarak nemlendirmek parfümün de kalıcılığını artırır.
Parfümleri ısı ve neme maruz kalan bölgelerde muhafaza etmek kalıcılık sürelerine ve esanslarına da zarar verir.

Parfümünüzün kalıcılığını artırmak için, hâlihazırda kullandığınız ürünün seyahat boyunu sürekli olarak yanınızda taşıyabilirsiniz. Sephora’da Narcisco Rodriguez For Her Edt Spray, Tom Ford Tobacco Vanille Edp, Chloe Love Story Rollerball Edp gibi birçok ürünün seyahat boy seçeneği de bulunur. Kullandığınız parfümün seyahat boyuna ulaşamıyorsanız, Sephora Collection’dan Sephora by Travalo Doldurulabilir Parfüm Şişesini kullanabilir, parfümünüzün seyahat boyunu kendiniz yaratabilirsiniz.

Siz de Sephora’da er alan en etkileyici kadın parfümleri arasından tarzınıza ve kişiliğinize en uygun ürünleri kolaylıkla seçebilir, eşsiz kokuları teninizle buluşturabilirsiniz.