KAŞ DOSYASI: YÜZ HATLARINA GÖRE KAŞ MAKYAJI
Ana Sayfa Makyaj KAŞ DOSYASI: YÜZ HATLARINA GÖRE KAŞ MAKYAJI

Güzellik İpuçları

KAŞ DOSYASI: YÜZ HATLARINA GÖRE KAŞ MAKYAJI

Kaşlar, yüzün proporsiyonuna ve karakterine göre bizim yerimize konuşuyor, ifadelerimizi belirliyor. Yanlış bir kaş şekli bizi istemeden kızgın, üzgün ya da olgun gösterebiliyor.

Kaş denince akla gelen ilk isim, Brow Bar servisleri ve verdiği eğitim ile en çok estetisyen yetiştiren marka Benefit Cosmetics! Kaşların ifademiz üzerindeki sihirli etkisini keşfe çıkıyoruz.

OVAL YÜZ HATLARI

Oval yüzler diledikleri kaş şeklini tercih edebilirler.

İdeal kaş şekliniz: Hepsi! Tüm kaş stillerini rahatça taşıyabilirsiniz.

 

Kaş makyajı için tavsiyemiz Precisely, My Brow Pencil! Süper ince ucu ve yoğun pigmenti sayesinde doğaldan dramatiğe tüm kaş stilleri bu kalemle mümkün. 12 rengi ve entegre fırçası ile kaş tonunda doğallığı tutturmak yeni başlayanlar için bile çok kolay…

YUVARLAK YÜZ HATLARI

Yüz şekliniz yuvarlaksa, kavisli bir kaş yüzünüze daha iyi uyum sağlayacaktır. Hafif yukarı doğru yükselen kavisiyle uzun kaşlar yüzü çok daha ince gösterecektir.

Kaş makyajı için tavsiyemiz Brow Contour Pro, 4’lü kaş kalemi ve aydınlatıcı. İki farklı tonda kaş kalemi ile belirgin bir görünüm yaratırken; renk geçişi sayesinde hem boyutlu hem de doğal görüntü elde edilir. 5 renkten hangisinin size uygun olduğunu belirlemek için belirginleştirici ve aydınlatıcının ten renginize uygun olanını seçmeniz yeterli.

KARE YÜZ HATLARI

Kare yüze sahip kişilerde çene kemiği ve alın köşeleri belirgindir. İdeal kaş şekli ise yumuşak kavislere sahip bir kaş.

 

 

Kaş makyajı için ideal ürünlerden biri Brow Styler. Bu iki taraflı kaş kalemi ve pudra, çok yönlü kaş makyajları için çok ideal. Kalem kısmı ile belirgin olmayan kısımları doldurun, örneğin kavis hiç yoksa kaşınızda kalem kısmı ile kavis yaratabilir, kaşın boyunu uzatabilirsiniz. Pudra kısım ise kaş içerisindeki boşlukları yoğun pigmenti sayesinde anında dolduracaktır. 12 rengi sayesinde tam kaş renginizi tutturmakta zorlanmayacaksınız!

UZUN YÜZ HATLARI

Uzun yüz hatlara en iyi düz kaşlar eşlik edecektir. Düz kaşlara sahip olabilmek için üst kavis noktasındaki sertliği gidermek, kavis altı kısmı da yatay bir şekilde doldurmak gerekir. Kaş boyu uzunsa; doldururken uca kadar gitmeden kısa bir bitiş yakalayabilirsiniz.

İdeal kaş ürünü ise KaBrow. Kremsi yapısı, yoğun pigmenti ve kalıcılığı sayesinde yazın herkesin tercih ettiği Ka Brow, entegre açılı fırçasıyla kolay doldurma sağladığı için en çok da düz kaşların sevdiği bir üründür.

ELMAS YÜZ HATLARI

Elmas şeklinde bir yüze sahipseniz, alın nispeten dar ve köşeliyken elmacık kemiklerinde belirginlik ve çeneye doğru sivrilme görürsünüz. Bazı elmas yüzler uzun yüz biçimine de girebilirken; bazıları kare yüze doğru yalaşabilir.

İdeal kaş biçimi yumuşak hatlı kavise sahip düz kaşlardır. Bu şekli yakalamak için önerimiz Goof Proof Brow Pencil. Açılı ucu sayesinde kaşı çok netleştirmeden doldururken açılı ucun sivri kısmı sayesinde dilediğiniz noktaları daha belirginleştirebilirsiniz. 12 rengi ve entegre fırçası ile hem en doğru rengi bulursunuz; hem de netlik ve doğallık arasında geçiş yapabilirsiniz.

 

 

Tüm bunlara ek olarak her zaman yardımcı kaş ürünlerinden faydalanmak, hem kaş makyajınızı profesyonelleştirmek hem de tamamlamak açısından çok önemlidir. Zamandan kazanırken işiniz de çok kolaylaşacaktır.

Örneğin Gimme Brow + tüm kaş ürünleri ile mükemmel uyumdadır. Kaşları tek başına doldurup hafifçe sabitlediği gibi kaş tellerinin renginde değişiklik için de kullaılabilir. 3.5 numarasıyla kaş tellerin kızıllık verirken 1 numarası yoğun kaş rengini soldurup doğallaştırmanıza yardımcı olacaktır. 24 Hour Brow Setter kaşlarınızı yukarı doğru sabitlerken 24 saat bozulmasına engel olacak ve muhteşem kaşlarınızın keyfini gün boyu sürmenizi sağlayacaktır. Kremsi yapıdaki High Brow Kaş Aydınlatıcı kalem ise kaşların kalkık gösterirken size daha genç bir görünüm verir.

 

 

Yüzünüze uygun kaş şeklini hemen denemek, saç ve ten renginize en uygun ürünü online olarak keşfetmek için Benefit Cosmetics’ in sanal gerçeklik uygulaması Brow Try On’dan destek alabilirsiniz.

Yüzünüze uygun kaş şeklini belirledikten sonra size en yakın Sephora mağazalarından birinde bulabileceğiniz Benefit Brow Bar’lar ile uzman ellerde hayalinizde kaşlara kavuşabilirsiniz.